![]() |
Cytat:
|
Dubel, rzadko tu bywam, ale się wtrącę:
Jeżdżę niemal wyłącznie na Północ i od 10 lat używam Arco od Marabuta. Sam o nim wcześniej wspomniałeś - spełnia wszystkie twoje wymagania. Nie zamienię go na nic innego, choć wcześniej używałem kilku innych. On waży 3.5kg, a nie 4 (no, chyba że mokry). Zresztą takie różnice na moto nie grają pierwszorzędnej roli. Jakość wykonania najwyższa z możliwych. A gdy po kilku latach dość długich wypraw podziurawiona podłoga zaczęła przeciekać (chyba właśnie ty dobrze wiesz co to kamieniste podłoże i jak trudno na Północy znaleźć trawkę..) wymienili mi tę podłogę na nową za zupełnie śmieszne pieniądze i trwało to "aż" dwa dni. Dla mnie to namiot z absolutnie najwyższej półki. Jedna dodatkowa uwaga: silne zimne wiatry (płaskowyże, otwarty brzeg morza) podwiewają do środka i potrafią mocno wychładzać nawet w zimowym śpiworze. Wersja z fartuchami śnieżnymi załatwia sprawę. Zdrówko, Miszel |
Miszel,
popieram w całej rozciągłości. Nie pomnę ale chyba Ty mi kiedyś rekomendowałeś ten namiot. Używam Marabuta Arco od 7 lat. Nic się nie pruje, nie łamie, nie rozchodzi na szwach. To nie jest tania zabawka ale wykonanie na najwyższym poziomie. Serwis na miejscu w Polsce. Dwa wejścia, spory przedsionek. Z gabarytów jestem ponad średnią krajową, w środku z ciuchami moto, kaskiem i tankbagiem mam sporo miejsca. Fakt - waży więcej niż drobna chinka ale za to podłoga jest jak z plandeki od TIR-a - byle szyszka jej nie przedziurawi. Jednym słowem: polecam |
Kurła, mam już 6 namiotów, a się teraz najarałem na tego Arco :mur:
|
Cytat:
Acha... i zastanów się nad wersją red-line ... lekka ... sam tej wersji myślę... tyle że mój marabut ostro molestowany ciagla jak nowy:::))) |
@Mallory - Arco ma dwa wejścia, a ta najnowsza "czerwona" wersja nawet trzy.
Generalnie można jeszcze dodać, że w samym materiale po 10 latach nie ma żadnych śladów degradacji od słońca, deszczu, ciągłego składania (bardzo często na mokro) i upychania w worku. Żadnego przeciekania. @Navaja - :Thumbs_Up: Serdeczne pozdrowienia! :) Zdrówko, Miszel |
Cytat:
Acha - ja mam z fartuchami śnieżnymi - jak nazwa wskazuje na śniegu się przydają. |
Jeszcze moja drobna uwaga jako użytkownika Gwinei. Waga tak naprawdę to nie jest największy problem. Subiektywnie mnie drażni wymiar po spakowaniu, czy to 2kg czy 4 przeważnie pakunek ma minumum 45 długości i nie wchodzi do kufra.
|
Ten Arco jest fajny i wierze wam zenie zajebliwy, moze bedzie nastepny jak se decatlon nie sprawdzi.
Zdecydowalem sie na Quickhiker 2 os. F&B teraz nawet cene obnizyli o 20% :D https://www.decathlon.pl/namiot-trek...BKFUxTH-sUdT8k 3 os. jest tanszy o 28% https://www.decathlon.pl/namiot-trek...d_8386029.html Cytat:
Pozdro |
Będzie Pan zadowolony, ten fresh and black jest super :D kiedyś zmieniłem zwykły zielony najprostszy na f&b najprostszy żeby móc spać na zlotach do 10 i się sprawdza.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |