![]() |
4,5 - 5,5 przy normalnej, dynamicznej jeździe. 4 jak się wlokę, 6,5 przy ogniu non stop.
|
Cytat:
U mnie jest sadza i spalanie 4,5 - 5,0. Ok 7 to pamiętam kiedyś raz miałem jak się spieszyłem niepolską autostradą na prom. Tylko to było na CRF1000L i przy stałej prędkości ok 180. Więc jeśli tak docierasz Afrykę to w sumie normalne spalanie chyba 😉. |
Wstałem dziś rano i pojechałem do Wwy polatać. Chłodno i słonecznie ale pusto było, prawie niczym w nocy wiec przyspieszalem ostro od świateł do świateł. Spalanie z całej tej jazdy wyszło mi 5.5. Najwyższe od zakupu afry a przejechałem od września ponad 11tys.
Rafał, jedz do MCSu może oni coś poradzą. Coś naprawdę grubo nie gra u Ciebie, bo nie wiem jak jeżdżąc samemu bez kufrów i bez prędkości dopuszczonych tylko na niemieckich autostradach moja Afra miałaby spalić 7. |
Pamiętajcie że od samej ręki zależy ok 30% mimo że np motocykle będą jechały razem różnice bywają spore.
|
Jak najbardziej Dzieju! Dlatego wczoraj użyłem najcięższej ręki jak dotąd (nadal z nie ryzykując oddania prawka), na codzień jeżdżę mocno zachowawczo, i mimo to nie udało mi sie zbliżyć do 6l.
|
Dzis zdjałem kuferek, zatankowałem pod korek, polatałem 100km po S8 do 140, troche po miescie bez zadnego ognia a zegarek stoi ma 7l.... Wydech cały mokry i w sadzy.
|
Daj fotę tego wydechu. Zegarek pokazuje 7l/100 a dotankowałeś pod korek? Ile weszło faktycznie?
|
Stoi na 7l?
Nie obraź się - ale licznik spalania zerowałeś, prawda? Ile przejeżdżasz na pełnym zbiorniku? |
1 Załącznik(ów)
Na tej samej stacji, ten sam dystrybutor pod korek. Weszło 7,1l. Na zbiorniku przejezdzam jakies 350-370km. Od pod korek do zgasniecia ostatniek kreski.
|
Srednie spalanie 1100
Ok, thx.
Kłopot polega na tym, że to nie jest odchylenie x2, tylko 20-30% i może się pojawić argumentacja, że taki masz styl jazdy ;-). Ja też tyle przejeżdżam zwykle na CRF1100L DCT (nie ATAS), a zbiornik jest mniejszy o tyle % mniej więcej. Może to już zrobiłeś, ale reklamacja pt. „mój 2T-wy samochód pali mniej” to chyba jedyne wyjście i nie ma co kombinować/porównywać. W końcu tam są fachowcy i Ci pomogą ;-) Yo Edyta bo jak już tak sobie zaglądamy w rury... złączami zdjęcie mojej. To jest już 8kkm i ostatnio się spieszyłem i ilości sadzy zmalała. Może za wolno jeździsz 😀 https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...97a3eea080.jpg IMHO ilość sadzy widoczna na tych zdjęciach o niczym nie świadczy. Oddaj moto do serwisu/reklamacji, albo zamień się z sąsiadem co ma Afrykę na dzień czy dwa. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:23. |