Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Buty (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Buty trekkingowe - co polecacie? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40790)

pałeł 20.08.2021 18:06

Cytat:

Napisał Mallory (Post 745170)
Dokładnie w 3 parach Meindli odkleiła się podeszwa.
W 2 modelach z niską cholewką i w jednych drogich z Gore z wysoką.
Np tu widać w 1:37

Nie kupiłbym po pierwszym odklejeniu Meindli więcej, ale wszystkie były w prezencie::)))

dołożę 4 parę jak chcecie zdjęcia to musiał bym iść do piwnicy. buty naprawde fajne ale... czar prysł jak sie podeszwa rozleciała.

rumpel 20.08.2021 19:44

Ino Lasportiva

Gończy 21.08.2021 08:14

Polecam buty hiszpańskiej firmy Chiruca. Jak zaczynałem konkretne chodzenie 20 lat temu to kupiłem sobie parę. Bardzo dobrze wspominam. Świetnie wykrojone i szyte, lekkie, wygodne od wyjęcia z pudełka. Potem po paru latach poszedlem w również hiszpańskie Boreale. Kupiłem bulnesy, których egzemplarz okazal się porażką. Teraz znowu wróciłem do Chiruca. Uważam, że to niedoceniana w Polsce marka a prezentuje się serio super ofertą. Zawsze chodziłem w pełnym gore ale np mój młodszy brat kupił chiruki w wersji pół skórzanej, pół syntetycznej i też kawał świata przełaził. Nic się nie popruło i nie popękało. Myślę, że warto się przyjrzeć ich ofercie.
Pozdrawiam.

Novy 21.08.2021 12:42

A propos Chiruci jeszcze to tylko słyszałem, że faktycznie bardzo dobre i trudne do zarżnięcia buty.
Swego czasu chyba myśliwi czy inne "zielone ludki" mieli jako przydziałowe, więc można było wyrwać taniej.

Sub 21.08.2021 22:55

Cytat:

Napisał rumpel (Post 745500)
Ino Lasportiva

:Thumbs_Up::Thumbs_Up:

Nabyłem Nepal Pro Desert Haix Coyote - już niebawem zostaną sprawdzone w Pakistanie - tymczasem łażę w nich wszędzie już 3 dzień, na początku dość sztywne ale po czasie coraz bardziej zaje..biste :rolleyes::Thumbs_Up:

Dubel 21.08.2021 23:46

Cytat:

Napisał Gończy (Post 745518)
Polecam buty hiszpańskiej firmy Chiruca. Jak zaczynałem konkretne chodzenie 20 lat temu to kupiłem sobie parę. Bardzo dobrze wspominam. Świetnie wykrojone i szyte, lekkie, wygodne od wyjęcia z pudełka. Potem po paru latach poszedlem w również hiszpańskie Boreale. Kupiłem bulnesy, których egzemplarz okazal się porażką. Teraz znowu wróciłem do Chiruca. Uważam, że to niedoceniana w Polsce marka a prezentuje się serio super ofertą. Zawsze chodziłem w pełnym gore ale np mój młodszy brat kupił chiruki w wersji pół skórzanej, pół syntetycznej i też kawał świata przełaził. Nic się nie popruło i nie popękało. Myślę, że warto się przyjrzeć ich ofercie.
Pozdrawiam.

Też polecałem parę postów wyżej ale przeszło bez echa. Naprawdę buty których nie umiem zajechać

Tomasa 22.08.2021 00:03

Mam dwie pary Salewy, jedne wiosenno-jesienne i drugie zimowe, obydwie za kostkę. Bardzo dobre buty z membraną gore-tex, no i chodzą w nich nasi TOPRowcy. Czasem trafiają się dobre promocje na 8a.pl

Rajtek 22.08.2021 00:22

również mam salewy, świetne laczki, polecam

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

furman 22.08.2021 17:45

Cytat:

Napisał dubel (Post 745572)
Też polecałem parę postów wyżej ale przeszło bez echa. Naprawdę buty których nie umiem zajechać

I tu się mylisz Dubel. Mi się udało...po 14 latach. Całkiem poważnie to jeśli się nie zepsuli to robią super buty. Miałem kilka par Chiruci. Wszystkie o świetnej jakości.

Dubel 22.08.2021 21:10

Cytat:

Napisał furman (Post 745605)
I tu się mylisz Dubel. Mi się udało...po 14 latach. Całkiem poważnie to jeśli się nie zepsuli to robią super buty. Miałem kilka par Chiruci. Wszystkie o świetnej jakości.

Moje mają 10 lat więc jeszcze trochę im zostało :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:01.