Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Modyfikacje CRF 300 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41281)

matjas 13.01.2022 11:52

myślę wykombinować jakiś lepszy system regulacji napięcia wstępnego niż oryginał + twardsza sprężyna i powinno być bardzo ok.

@muszel - na stronie hyperpro nie ma info nt. wagi kierownika co uważam za nieco dziwne. chyba, że nie umiałem znaleźć.

Emek 13.01.2022 11:55

Mam z DRki jakby co luźną.

Franz 13.01.2022 12:35

1 Załącznik(ów)
Jakoś chyba nikt nie napisał że ładowanie 3/5 V ma mieć wylacznik . Szkoda akumulatora , a kobiecie ciężko pchać by odpalić ( chyba ze zawsze blisko chetny do pomocy mężczyzna )

Fota Asik_Halina

dzinks 13.01.2022 13:04

Cytat:

Napisał Franz (Post 764426)
Jakoś chyba nikt nie napisał że ładowanie 3/5 V ma mieć wylacznik . Szkoda akumulatora , a kobiecie ciężko pchać by odpalić ( chyba ze zawsze blisko chetny do pomocy mężczyzna )

Fota Asik_Halina

Tam jest zasilanie po kluczyku więc chyba nie problem

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 764352)
Ją się do wagi dobiera? Na 95 kg przypasuje?

Dzwoniłem do nich. Ona jest progresywna gdzie nie podaje się kg. Tylko w liniowych.

muszel72 13.01.2022 15:10

Pytałem bo nigdy nie modziłem sprężyny. Nie musiałem. Jeśli miałbym wymienić na twardszą to muszę mieć pewność, że do wagi. Podobnie zresztą jak podaje YSS, którego nie chcę.

Franz 13.01.2022 15:50

Cytat:

Napisał dzinks (Post 764432)
Tam jest zasilanie po kluczyku więc chyba nie problem

Zasilanie po kluczyku jest do dupy.
Na postoju trzeba doładować kamere, telefon czy latarkę
Przekrecasz kluczyk i masz od razu wlaczone światła i zaplon.

Emek 13.01.2022 15:57

Zasilanie po kluczyku nie jest do dupy. Szpeje się ładuje w czasie jazdy a nie na postoju.

midro 13.01.2022 16:23

Cytat:

Napisał Emek (Post 764454)
Zasilanie po kluczyku nie jest do dupy. Szpeje się ładuje w czasie jazdy a nie na postoju.

Też tak uważam.:)
W ostatni weekend coś mnie napadło, wytargałem z garażu starą Dr650, nieodpalaną ponad pół roku, odpaliłem na kable od auta i pognałem przed siebie. Po 10 km wpadłem w takie głębokie zamarznięte koleiny, nie zdążyłem złapać sprzęgła i motór zgasł. Cisnę guzik, zakręcił raz i zdechł, prądu brak, do luidzi daleko, kopajki brak więc pomyślałem że dawno nie biegałem i zacząłem na zapych trenować. Lekko nie było ale po kilku próbach udało się i to na płaskim. Pojechałem jeszcze dalej dobre 30 km i jeszcze dwa razy sama gdzieś tam w czasie walki mi zgasła. W sumie zapaliłem ją na zapych z pięć razy, tylko raz z górki. Uszkodziłem mięsień uda, przez kolejne trzy dni miałem problem z chodzeniem, ale już jest dobrze. Dzisiaj kurier przyniósł mi nowy akumulator, już się ładuje:).
Wolałbym na postoju nie ładować sprzętu, bo nie każde moto da się zapalić na pycha w pojedynkę.

Franz 13.01.2022 17:20

Cytat:

Napisał Emek (Post 764454)

Każdy ma swój sposób ładowania.
Większość ludzi z ktorymi jeździłem ładuje podczas postoju.
Na wyjazd biorę tego troche - doszla mi jeszcze latarka ,
GBL do porannej muzyki czy przy piwie , GoPro
Podczas jazdy nie nie o wszystkim sie pamieta
a po zakonczeniu jazdy kolesie którzy mają z kluczykiem przychodzą i sie proszą bo o tej czynnosci po prostu za dnia nie pomyśleli
Tak jest w mojej drużynie.
W innych może jest inaczej.

Danny 13.01.2022 17:45

Cytat:

Napisał dzinks (Post 764448)
Dzwoniłem do nich. Ona jest progresywna gdzie nie podaje się kg. Tylko w liniowych.

A ja napisałem. I nie do nich, tylko do producenta. Dopiero się otrząsam z szoku bo odpowiedź przyszła literalnie w 1 minutę. Aż się ze strachu obejrzałem za siebie.

Hello Daniel,

Ideal range is between 75 and about 100kgs.

Since the OEM springs are truly terrible, even with a weight outside this range our springs will be a very big improvement over stock.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:51.