![]() |
Wy tu o kaskach z najwyższej półki a ja zakupiłem wczoraj Airoha Commandera bo bardzo mi podszedł i dobrze leży na dyńce. Dodatkowo podoba mi sie mega szeroki kat widzenia z racji na typ kasku. Jest lekki, nawet bardzo na tle Cabergów EGO (taki tani integral z szyberdachem) których używałem przez ponad dekadę.
Mam nadzieje że nie wtopiłem. Żona ma Airoha St501 i jest bardzo zadowolona. Pozdrawiam Zimny |
Cytat:
Ja jestem po wczorajszym trzy godzinnym lataniu i jestem zadowolony z mojego wyboru - strasznie wygodny i lekki. Przy prędkości powyżej 100 km zaczyna robić się głośny, potem wiadomo idzie proporcjonalnie do prędkości, ale jest to urok kasków z daszkiem (jeszcze dodatkowe całe mocowanie do kamery na daszku). Interkom również zamontowany, gdyby ktoś montował w Commander - mogę podpowiedzieć co warto zrobić/trochę przerobić żeby wszystko pasowało. |
Koszmarnie ciężki jest Nolan. Masa Commandera + cegła.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nexx x wrl ktoś ma lub macał?
Wygląda na fajną alternatywę dla Nishua, Klim i podobne. Waga około 1250g, spoko wentylacja, dwie szyby w zestawie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Ale ogólnie jest lekki,przewiewny i najważniejsze dla mnie otwory na głośniki są w dobrym miejscu .Szkoda że nie ma podbródka bo wicherek hula za bardzo ale to przy wyższych prędkościach.Dodatkowo w komplecie zaślepka szczęki żeby nie wiało jeszcze jeden plus z tyłu uchwyt do mocowania gogli mocowanie węża do wody regulowany daszek . |
A da się zdemontować tylko daszek. Sprzedający w sklepie internetowym powiedział mi, że nie, co mnie zniechęciło. Jak z jakością tapicerki?
|
Da się zdjąć sam daszek. Tak przynajmniej net podpowiada.
|
Pewnie że daszek można ściągnąć.
Mam porównanie z shoei neotec 2 i nie widzę różnicy na tą chwilę jeśli chodzi o wyściółkę. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |