Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Cfmoto 450mt (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=45723)

mdxmd 07.04.2024 21:38

Cytat:

Napisał rrolek (Post 850111)
Powiem tylko: nie wierz w tabelki - służą jeno do sprzedaży. Zweryfikuj.

spokojnie... z mistrzami tabelek już miałem do czynienia ale puki co nic więcej nie jest dostępne + filmy YT.

ten motocykl to klasa CRF300 czy też Himalayan lub voge 300 KTM 390 i nie wydaje mi się aby była widoczna jakaś kosmiczna różnica w jakości włącznie z Hondą, przecież na jej zawias to tylko "szczypiory" (waga kierowcy) nie narzekają.

tak czy inaczej za wcześnie aby wydawać oceny.

mdxmd 25.04.2024 14:17

aktualizacja na 25.04, motocykle będą dopiero czerwiec/lipiec generalnie praktycznie wszystko już zaliczkowane np. Motocykle-Kraków mają zamówione 25szt. całość zarezerwowana...

nie pamiętam aby na cokolwiek w historii było takie zainteresowanie i zakupy w ciemno.

rrolek 25.04.2024 17:48

Crf300?
Ludzie wierzą w tabelki, no i CCC.
Ci wszyscy entuzjaści to pewnie debiutanci. Nie bardzo mogę wyobrazić sobie by ktoś kto ma kilka sezonów za sobą przedpłacał zabawkę bez chocby przymierzenia du.py o jeździe próbnej nie wspominajac, jeno na podstawie internetowego jazgotu. Cóż, wiara czyni cuda.

Melon 25.04.2024 20:24

Cytat:

Napisał rrolek (Post 851487)
Crf300?
Ludzie wierzą w tabelki, no i CCC.
Ci wszyscy entuzjaści to pewnie debiutanci. Nie bardzo mogę wyobrazić sobie by ktoś kto ma kilka sezonów za sobą przedpłacał zabawkę bez chocby przymierzenia du.py o jeździe próbnej nie wspominajac, jeno na podstawie internetowego jazgotu. Cóż, wiara czyni cuda.

:Thumbs_Up::)

teddy-boy 25.04.2024 21:07

To samo z Kove 450. Motoholicy mają to sprzedawać. Mam ich po sąsiedzku. Ale ciągle zmieniają datę kiedy to ma dotrzeć, a w prywatnej rozmowie gość mi zdradził że już.w zasadzie wszystko jest sprzedane więc nie ma co liczyć na jazdy próbne bo to co przyjdzie to już sprzedane zasadniczo. O ile temat tego kove mnie interesował, przyznam, to po tym co pokazała i powiedziała Aśka to mam bardzo duże wątpliwości. Ale hajp się nakręcił taki że hej, jeszcze miesiąc i kove zacznie mieć status motocykla kultowego :D

zaczekaj 25.04.2024 21:31

Ja też już jeździłam sprzedaną sztuką :D
Ludzie się na to rzucili choć na oczy nie widzieli nie mówiąc o jeżdżeniu. Ja się tym przejechałam i jak zeszłam to miałam tylko jedną myśl. Kurła przecież chyba lepiej będzie zainwestować w zawias do własnej crf300 i będzie to jeździło lepiej, pewniej i kulturalniej a przynajmniej bez strachu o części, serwis itp.
Po mnie karnęło sie jeszcze dwóch chopów i miny raczej nie były zachwycone. Ale pożyjemy i zobaczymy. Chętnie sprawdzę to drugi raz.
Piszę o Kove 450

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

mdxmd 02.05.2024 23:48

Cytat:

Napisał zaczekaj (Post 851503)
Ja też już jeździłam sprzedaną sztuką :D
Ludzie się na to rzucili choć na oczy nie widzieli nie mówiąc o jeżdżeniu. Ja się tym przejechałam i jak zeszłam to miałam tylko jedną myśl. Kurła przecież chyba lepiej będzie zainwestować w zawias do własnej crf300 i będzie to jeździło lepiej, pewniej i kulturalniej a przynajmniej bez strachu o części, serwis itp.
Po mnie karnęło sie jeszcze dwóch chopów i miny raczej nie były zachwycone. Ale pożyjemy i zobaczymy. Chętnie sprawdzę to drugi raz.
Piszę o Kove 450

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

nie wiem jak z kove ale do cfmoto części mają być dostępne na magazynie w Polsce i rzekomo już jak tylko dotrą pierwsze sztuki motocykli. Cfmoto jest już na naszym rynku a kove to egzotyka.

Ale wracając do tematu to regulacja luzu zaworowego co 4000km to chęć krojenia klientów na kasę albo głowica jest z gównolitu. CRF300 z 24.000km to przepaść wymiana oleju 4000 / 12000 lub 1/2 roku na 1 rok w CRF to oczywiście świadczy o jakości wykonania silnika albo ponownie krojenie klientów lub co gorsze taktyka na szybką utratę gwarancji.

Napisałem do importera zapytanie jaki ma sens robienie przeglądów w motocyklu co 1/2 roku... nic nie odpisali.

siwy 04.05.2024 22:41

Jak bym exc stawiał na serwis przy każdej potrzebie to byłbym tam co miesiąc. W xr650r regulacja zaworów była co 1000km. Sprzęt ma być pro, z osiągami, niezawodny i interwały co 10 tyś, do tego 120 kg i cena do 25 tyś. Mieć ciastko i zjeść ciastko :)

ArEZ 04.05.2024 23:03

Jadąc wczoraj A1 od granicy na północ przez 200km widziałem tylko jeden bilboard z reklamą motocykla i był to CF Moto 800 MT.

Melon 04.05.2024 23:22

Ja tam się nie znam , od środy przejechałem kole 1kkm i reklamy żadnego motocykiela nie widziałem ale ja omijałem autostrady.:D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:49.