Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   nawigacja tanio (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4755)

Wegrzyn 14.12.2009 12:28

Dobrze, ze podzieliles sie co jak co, ale cennymi uwagami. Czekam na dalsze testy i opisy.

fxrider 14.12.2009 12:38

to jest dokładnie to samo - ten 'mój' nie ma tylko BT (4384 fm).
Na moto jeszcze nie mocowałem, bo przyszedł dopiero w piątek.
Mocowanie na przyssawkę odpada (w przenośni i dosłownie) na moto.
Niedobrze, że już wszystkie poszły... może być problem z wymianą.

pzdr, Adam

rambo 14.12.2009 12:44

też kupiłem za 189zł :D

fxrider 14.12.2009 14:10

dzwoniłem właśnie, z wymianą nie powinno być problemu.
Przy okazji dowiedziałem się, że w nowych egz. bateria też długo nie trzyma - ok. 40 minut - trochę to dziwne przy jej deklarowanej (1650 mAh) pojemności.
Sprzedawca potwierdził też, że łapanie pierwszego fix'u jest zdecydowanie dłuższe.

pzdr, Adam

Roberth71 14.12.2009 14:15

Cytat:

Napisał fxrider (Post 88538)
dzwoniłem właśnie, z wymianą nie powinno być problemu.
Przy okazji dowiedziałem się, że w nowych egz. bateria też długo nie trzyma - ok. 40 minut - trochę to dziwne przy jej deklarowanej (1650 mAh) pojemności.
Sprzedawca potwierdził też, że łapanie pierwszego fix'u jest zdecydowanie dłuższe.

pzdr, Adam

FXRider , powiedz jakiej pojemnosci maksymalnie karty czyta to urzadzenie? i czy czyta :umowa:SDHC?

motormaniak 14.12.2009 15:16

to jeszcze ja napisze bo mam takiego GoClevera- chyba 8434.
-Nie bardzo wiem po co ten reset i jak go zrobić, ale ja u siebie wgrałem na jedną karte automapę z mapami całej europy a na drugą program i-go wraz z mapami polski i całej Europy i styka.
- Włączam przyciskiem on-of i po około minucie działa. Jesli włączam przyciskiem od góry gotowy jest po paru sekundach.
- Jezeli w zasilaniu braknie prądu -np wyłączam stacyjke w motocyklu to i gps sie wygasza. Włącza sie automatycznie po podaniu napiecia przez ładowarke, lub po włączeniu przyciskiem od góry
-nic nie odblokowywałem- po prostu plik z automapą, oraz plik z I-go nazwałem tak samo(zmieniłem nazwę) jak oryginalnie zainstalowany program - mobilenawigator.EXE
-mój Go- Clever widzi kartę SDHC- miał taką chyba 8gb Hubert a oglądaliśmy jego zdjęcia z aparatu
- AWARIE:
W moim go -cleverze od jazdy na motocyklu w pudełku na kanapki puścił lut na gniazdku ładowania i nie chciał sie ładować. 2 minuty - szybki lut i po problemie.
nastapiło to po przejechaniu ponad 5 tys na moto po szosach, tygodniu na DRZ po ukraińskich górach i na paru wypadach w teren.
Program I-Go wraz z mapami Polski, Słowacji , Czech, Ukrainy, Bułgarii, Rumunii, Serbii, Bośni, Chorwacji i Alabani mieści sie na karcie 1 gb.
ps. Automapa na Ukrainie w karpatach widziała 2 drogi. I-go prowadził mnie pomiedzy wsiami po gruntowych drogach. DZIEKI RAMBO !

JareG 14.12.2009 15:29

Cytat:

Napisał motormaniak (Post 88545)
(..)
-Nie bardzo wiem po co ten reset i jak go zrobić,(..)

Sa 2 resety, jeden najczesciej jakis taki wciskany np. rysikiem, a drugi odpalany kombinacja przyciskow - ten drugi wczytuje nowy system z ROMu.
A po co one sa..? Toz to windowsy, maja prawo sie powiesic..:haha2: czasami tak dokumentnie, ze tylko hardreset pomaga. Czego nie zycze, bo najczesciej zdarza sie to dokladnie wtedy, kiedy nie powinno..

Cytat:

ps. Automapa na Ukrainie w karpatach widziała 2 drogi. I-go prowadził mnie pomiedzy wsiami po gruntowych drogach. DZIEKI RAMBO !
iGo daje rade, IMO najlepszy soft nawigacyjny :Thumbs_Up:

fxrider 14.12.2009 15:30

akurat moją 8gb sdhc szlag trafił i nie mam jak sprawdzić, ale z tego co wyczytałem na forach to ten typ powinien być czytany.
Motormaniak - chyba masz jednak inszy model, bo ten ma tylko jeden przycisk (suspend, a szkoda), na pewno też nie przygasa po odcięciu zasilania.
Reset - jak pisze JareG - rysikiem (w moich zestawach ich nie było) od dołu, soft czasem się wieszał, ale powiedzmy, że miał prawo, bo to nie była zwykła eksploatacja tylko testy sprzętu - liczę, że na co dzień nie będę musiał, bo nie uśmiecha mi się cyrk z ustawieniami i długim łapaniem fixa.
A dokładność map zależy od tego co wgramy.
Metody odblokowywania są różne - ja wolę mieć dostęp do systemu.

pzdr, Adam

Łysy82 14.12.2009 17:44

Witam testowałem ten "wspaniały" wynalazek GoClever z orginalnym oprogramowaniem GoClevera resetowałem dwa razy podczas jazdy na odcinku 800km bo się wieszał!! Powłoka antyrefleksyjna to kaszan a bateria starcza na 15minut:mur::mur::mur:.
Starajcie się tego raczej unikać testowałem kilka navi a ta była najgorsza.
Osobiście nie polecam!!:Thumbs_Down::Thumbs_Down::Thumbs_Down:

SzymonBBI 14.12.2009 18:10

Ramboszczaku, tak na szybkiego, czym się różnią od siebie te StreetPiloty 2610/2620/2720/2820 ?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:03.