![]() |
Cytat:
|
na lage niestety
|
Mogę prosić o schemat przedniego zawieszenia rd07.
|
|
Cieknąca laga
Panowie proszę o wsparcie. Wjechałem swoją AT w lekki teren (lasek, ogród, trochę pola) i okazało się, że z lewej lagi (patrząc z punktu kierowcy) cieknie olej. Moim zdaniem dość mocno. Nie wiem co może być tego przyczyną. Po dokładnym oglądaniu wygląda to na wyciek z samej góry - przy półce (chyba dobrze określam mocowanie tą dużą śrubą na samej górze). Koleś sprzedający moto ostrzegał, że zrobił nim Syrię i Egipt i nie do końca bawił się w pieszczenie - tzn tylko serwis na bieżąco. Obawiam się, że gdzieś się wpakował w dziurę i to może być powód. W serwisie (pytałem o przegląd) mówili mi, że to może być przyczyna piachu, dziury lub po prostu zużycia - ale przebieg raczej jest oryginał (33 kkm), tylko rozkład przebiegu jest nie typowy - do 2008 - 14 kkm - reszta w ciągu 1.5 roku ...:confused:
Pozdrawiam - Jurek/hjs |
Tam nie może w twoim modelu cieknąć. Chyba że masz nie dokręcony ten kapsel od góry
|
Cytat:
no właśnie nie wiem o co lotto. Śruba na górze ma małe ścięty jeden z wrębów - tak jakby ktoś nie dał rady odkręcić/dokręcić. Na pewno było grzebane w przodzie - podwyższona jest kiera i coś tam jeszcze robione na kolesia 186 - mi o zbędne - mam 176 ... Rambo sokoro nie powinno to o co lotto - czy po postu uszczelka padła czy czegoś więcej się doszukiwać ? Cytat:
|
Ale tam powinien być oring, więc jak go odwrotnie założysz?:haha2:No chyba, że jest jakiś inny "patent"...
Może oring stary/przycięty lub korek nie dokręcony? |
Cytat:
Nie wiem - w ogóle po co tam grzebał - sprawdzę i przy okazji napiszę. Wiem że nabył jakiś komplet do podwyższania przodu i tyłu i pozakładał ... nie do końca pewnie dobrze. Na razie mam info telefoniczne - pod korkiem uszczela i korek nie dokręcony - myślę, że tylko wiwisekcja prawdę powie :mur: Cytat:
|
Cytat:
Takie same info znajdziesz w "Hajesie" tylko musisz go ściągnąć w pdf formacie i przeczytać. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |