![]() |
pierwszy raz czytam ten temat i wielkie zdziwienie mnie ogarnia, 3 razy 2005r. i 2008r jechalem moim seatem ibiza 1.2 system porche do UK, samochod stary ale w kondycji perfekcyjnej bez kropki rdzy itd, 3 razy jechalem i 3 razy jako jedyny na promie zostalem zaproszony na bok do kontroli i prześwietlenia bagażu, czy aby to czegos nie przemycam tym kosmicznym dla nich sa mochodem, jak oni zobacza wartbugra/nyse/zuka/trabanta/wsk/mz, i że to wjeżdza cała grupa i to jeszcze ma na tablicy "PL" to nie beda wiedzieli co maja zrobic, spłoszą się i oby kogos nie cofneli bo bedzie problem. wiec na ten kirunek to ja mowie tylko buhahah:haha2:ale życze powiodzenia bo sie przyda
|
Jeździłem taką ibizą tyle że 1.7 po całej Europie. No było to parę lat wcześniej więc może tak się nie wyróżniała. Ale jak skoczyłem polonezem to miałem przeszukanie samochodu po pierwszym kontakcie z Policją :)
|
A jakie są orientacyjne koszta wyjazdu na taki złombol? Ktoś wie? Powiedzmy dużym fiaciorem z 83 roku :) o ile go nabędę i zrobię bo podłoga i progi podobno kiepskie a i stoi półtora roku nie ruszany.
|
Koszt jak koszt, jest zawsze: wacha/gaz (policz sobie orientacyjnie kilosy/spalanie * cena wachy) , żarcie (można wziąć większość z PL) i spanie (głównie kempingi, ale tu ceny będę EU) podzielone na ilość jadących w środku. Warunkiem uczestnictwa w zeszłym roku było zebranie od "sponsorów" 500zeta na domy dziecka, takie wpisowe. No i fura musi kosztować do 1kpln w zakupie. ;)
|
Jak zawsze odpowiedzi jest tyle ilu jadących w złombolu.
Nasz samochód kosztował ok 1100zł(już z przerejestrowaniem i serwisem). W kempingach nie masz większej możliwości wyboru bo kimasz raczej tam gdzie wszyscy. Jesz to co chcesz więc tu można ciąć koszty. Paliwo->patrz post Majki'ego. Wpisowe/darowizna to już nie Twoja kasa(sponsorzy) W tym roku dochodzi jeszcze tunel pod la manche. Przejazd w jedną stronę to ok 60E co daje dodatkowy koszt ok 500zł doliczany do imprezy. UWAGA! Ze względów bezpieczeństwa Eurotunnel nie przewozi samochodów z instalacją gazową LPG Nie wiem co im odbiło z tą Szkocją. |
Możesz płynąć promem, jak zaczniesz rezerwować z wyprzedzeniem to za te 6 dych uwiniesz się w obie strony.
|
luzMarija, no coś Ty. Tam rywale popylają kanałem, a Ty tracisz cenne sekundy popijając herbatkę na promie jak jakiś fajfoklok? ;) To jest rajd, koko dżambo i do przodu ;)
|
Cytat:
Zawsze myślałem że tam też pojazd na lawete a klijent na herbate ? Ja się myle ? |
Raczej na wagon a reszte kolejorz zalatwi.
|
100% pucha/motong na lawete kolejową a ty idziesz do wagonu popijać tą na myszach, żeby się przygotować do wjazdu do Szkocyji.
Cieżko przejechać przez Scotland żeby przynajmniej dwa, trzy razy dziennie nie minąć destylarni łychy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:28. |