![]() |
My też chcemy zobaczyć, więc pisz jak najczęściej!
|
No, chłopie. Pompeczki.
:) |
38 Załącznik(ów)
Postanowiłem kontynuuować nie zważając na zaczepki kolegi Wiecznego.
Tak więc po hucznych i arwnych obchodach Wielkiego tygodnia w miejscowości Antigua/Guatemala udało się zgromadzić potrzebne papiery i w ciągu dwóch godzin zarejestrować motor w urzędzie. Załącznik 21074 Załącznik 21075 Załącznik 21076 Głodni przygód po dokonaniu niezbędnych czynności serwisowych skierowaliśmy się w stronę Salwadoru. Jakie było nasze zdziwienie gdy okazało się że tutejszym przysmakiem są świeże jaszczurki. Załącznik 21077 Załącznik 21078 Po obedzie ruszyliśmy łapać najlepsze fale w La Libetad. Jest to ponoć mekka światowego surfingu. Załącznik 21079 Załącznik 21080 Honduras chcieliśmy przejechać możliwie bokiem gdyż jest to kraj, który słynie z braku cienia. Występują tu też rozmaite anomalia na osławionej panamerykańskiej drodze nr 1. Niestety nie udało nam się uniknąć gumy ale dzięki temu zdobyłem trochę doświadczenia w pchaniu motocykla i wymianie dętki. Udało się też zobaczyć tukana. Załącznik 21081 Załącznik 21082 Załącznik 21083 Załącznik 21084 Załącznik 21085 Załącznik 21086 Do Nicaraguii wiechaliśmy tuż przed zmrokiem i zbłądziwszy gdzieś w górach musieliśmy korzystać z gościnności tamtejszych ex partyzantów. Udostępnili nam swoje najlepsze komnaty i konie. Załącznik 21087Załącznik 21088Załącznik 21089 Chcąc się odwdzięczyć narodowi Nicaragui za gościnność próbowaliśmy przybliżyć im nasz kraj. Niestety bezskutecznie. Załącznik 21090 Jedną z atrakcji Nikaragui jest jezioro na środku którego sterczą dwa aktywne wulkany tworząc malowniczą wyspę Ometepe. Załącznik 21091Załącznik 21092Załącznik 21093 W weekendy mieszkańcy zabawiają się ujeżdżając byki. Ten wieczór okazał się niezbyt szczęśliwy dla jednego z uczestników rodeo. Dostał rogiem pod żebro i został odwieziony gdzieś w siną dal bo na wyspie nie ma szpitala. Załącznik 21094 Załącznik 21095 Załącznik 21096 Ulka zrobiłą parę ósemek na motocyklu i zabrała mnie w stronę Kostaryki. Niestety radzi sobie coraz lepiej i ciągle dopytuje się co to takiego lejdis więc wygląda na to, że mój czas na forum jest policzony. Załącznik 21097Załącznik 21098 Na granicy z Kostaryką kupujemy hamaki więc jest już łatwiej z noclegami chociaż trzeba przyznać, że gościnność tutejszych ludzi jest ogromna. Korzystając z niej zatrzymujemy się na kilka dni u pewnego policjanta pomagając mu budować domek letniskowy nad brzegiem Morza Karaibskiego. Zobowiązany bliskością Jamajki gości nas nie tylko rybą i tutejszym produktem spirytusopodobnym o nazwie Apache ale też różnymi 'ziołami'. Załącznik 21099Załącznik 21100Załącznik 21101Załącznik 21102Załącznik 21103Załącznik 21104Załącznik 21105 Ciężko się rozstać ale pora deszczowa wisi w powietrzu więc drewnianą kładką uciekamy na drugą stronę do Panamy. Korzystając z pogody odpoczywamy na rajskich wyspach Bocas del Toro przed atakiem na Darien Gap. Morze Karaibskie ma tu aż nieprzyjemnie wysoką temperaturę ;). Pozdrawiamy i do następnego razu. Załącznik 21106Załącznik 21107Załącznik 21108Załącznik 21109Załącznik 21110Załącznik 21111 |
aj... bym sobie popływał w ciepłych wodach . :Thumbs_Up:
|
Miodzio!!!!
|
Ta woda, po prostu kryształ :drif:
|
Zazigi jestem twoim wielkim fanem, super relacja.
|
:)......
|
:brawo::brawo::brawo: więcej, więcej :Thumbs_Up:
WIECZNY - pokaż klatę... pokaż klatę... |
:Thumbs_Up:
Powodzenia w Darien Gap! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:40. |