Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Projekt Challenge (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8732)

myku 12.03.2011 16:41

To samo u mnie.Lasy,gory gruntowki,az slina leci,ale wszedzie znaki i spacerowicze.Rowerem strach wiechac:mur:

Mam juz odpowietrzniki lag,a dzis przyszla centralna podstawka.3,5 kg-mam sie martwic :confused:

Lepi 16.03.2011 17:05

Nie martw się, odłóż w ciepłe miejsce i nie martw się :)

To jest ta część, która się w BMW nie łamie :D

myku 16.03.2011 20:00

Niee spoko,SW-MOTECH.Moze nie z preta,ale stalowe plaskowniki wdaja sie byc ciezkie.A moze mi sie tylko wydaje,bo chwie wczesniej trzymalem psa na rekach :D

jochen 18.03.2011 11:09

Nie idź tą drogą Myku, porzuć ją czym prędzej! Te feralne 3,5 kg drastycznie zmniejszą osiągi Challengera, nie wspominając fatalnym wpływie na sterowność motocykla - istnieje obawa, że przestanie skręcać!!! :D

zbyszek_africa 18.03.2011 11:34

A kto mówił że on ma skręcać:D na takich motorach jeżdżą tylko miszczowie' prostej:mad:
pozdr.

Franz 18.03.2011 11:35

Centralka rzecz fajna , ale w tej wadze motocykla bym nie zakładał.
Liczy się każdy kilogram.Żadnych kufrów - tankbag z kieszeniami po bokach Touratecha, worek na tył i koniec
Do zrobienia koła można przecież zdjąc worek . Nie jest trudno zrobić koło bez centralki, jeśli motocykl waży 150 kg
Wagowo to samo co TT600RE, KTM 640 , Husqvarna Te610
Ja centralkę z KTM wypieprzyłem choć była montowana fabrycznie.

o ile pamiętam Xchallege miał zbyt długą jedynkę i trzeba skrócić zębatkami .
W F 650 Gs Dakar tak samo ,ale to już bardziej turystyk i można przeżyć .

puntek 18.03.2011 11:47

Cytat:

Napisał jochen (Post 166164)
Nie idź tą drogą Myku, porzuć ją czym prędzej! Te feralne 3,5 kg drastycznie zmniejszą osiągi Challengera, nie wspominając fatalnym wpływie na sterowność motocykla - istnieje obawa, że przestanie skręcać!!! :D

jaja se robicie z dylematu kolegi poważnego zresztą ... L) zarówno kolega poważny jak i problem poważny
:dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::D:D:D:D:at:
a co do centralki - doklej trzy literki BMW i pogoń w diabły :)

Stachu 18.03.2011 12:15

Chyba naklejkę "Było założone na BMW" ;)

myku 18.03.2011 18:25

Czlowiek na chwile wyszedl do pracy,a tu odrazu taki bajzel:D.Centralka fajna,zreszta juz zalozona,wiec nic wiecej nie moge zrobic.Te 3,5 kg jakos zbije(czyt.) schudne.Przy nastepnym tankowaniu pod korek pojade do pobliskiej piaskowni i zwarze calosc.Jak bedzie za duzo,centralka-weg,(czyt.)wylatuje:p

Tankbag mi nie wejdzie,gdyz zbiornik paliwa ma "dziwny" ksztalt.Kufrow oczywiscie nie bedzie,beda sakwy rowerowe.A na worku nic nie bedzie stawiane :umowa:.Byl zbyt drogi :lol8:.Jutro jest "Rozpoczecie sezonu" w BMW Mannheim.Moze sie przejade i zobacze jak to robia profesjonalisci :D
Cytat:

Napisał Franz (Post 166168)
Centralka rzecz fajna , ale w tej wadze motocykla bym nie zakładał.
Liczy się każdy kilogram.Żadnych kufrów - tankbag z kieszeniami po bokach Touratecha, worek na tył i koniec
Do zrobienia koła można przecież zdjąc worek . Nie jest trudno zrobić koło bez centralki, jeśli motocykl waży 150 kg
Wagowo to samo co TT600RE, KTM 640 , Husqvarna Te610
Ja centralkę z KTM wypieprzyłem choć była montowana fabrycznie.

o ile pamiętam Xchallege miał zbyt długą jedynkę i trzeba skrócić zębatkami .
W F 650 Gs Dakar tak samo ,ale to już bardziej turystyk i można przeżyć .

puntek 19.03.2011 13:14

Cytat:

Napisał myku (Post 166237)
Tankbag mi nie wejdzie,gdyz zbiornik paliwa ma "dziwny" ksztalt.Kufrow oczywiscie nie bedzie,beda sakwy rowerowe.A na worku nic nie bedzie stawiane :umowa:.Byl zbyt drogi :lol8:.Jutro jest "Rozpoczecie sezonu" w BMW Mannheim.Moze sie przejade i zobacze jak to robia profesjonalisci :D

Z całym szacunkiem co do tych spejcalistów Panie to oni się do cię nie umywają więc nie bądź taki skromny :)

jedź polansuj trochu :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:36.