![]() |
|
Szukałem i nie mogłem znaleźć. Ile CRF1000L bierze oleju i czy w ogóle? Właśnie wlałem jakieś 300-400 ml. Serwis miałem przy 10,8k teraz mam 17k przejechane. Nie sprawdzałem ile było po wyjechaniu z serwisu ale zakładam, że maks. Teraz jak sprawdzałem to miałem mininalną ilość. Sprawdzałem na rozgrzanym silniku po odczekaniu ~5 minut.
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
U mnie 40 tysi i nigdy nic.
|
Wnioskuję, że chyba coś źle mierzyłeś ten poziom.
|
Moja przedtem trochę brała po szybkiej jeździe po autostradzie potrafiła wziąć 2-3setki na 8tys.km
Teraz mam 30tys i chyba się dotarła bo nie dolewam nic. |
1 Załącznik(ów)
Wydawałoby się, że jakis poważny serwis, a to tylko wymoana oryginalnych manetek na oryginalaneZałącznik 89005
|
Wymieniłeś grzane na nie grzane ?
|
Grzane na grzane, oryginalne
Gum samych się nie da zmienić, a manetki maja dlugie kable, ktore się wpina do złączek pod bakiem. Nie popisali sie inżynierowie, to kategoria bubel, bo starczajs na 3 sezony, a do wymiany bebeszenie pół motocykla. Jedyny plus to ze na ebayu nowki byly za 450 zl taniej niz w Polsce. |
A ile kosztują w PL?
|
Dojście do przepustnicy trzeba zrobić aby manetki podłączyć. Bez zdjęcia baniaka się nie obejdzie. U mnie robią 4 sezony i działają.
|
Cytat:
|
Myślałem że to tylko część z tego co nowe jak kupowałem, a tak lipa ....
|
Cytat:
|
Podrzuć linka. Moje są zdrowe ale juz się guma powycierała i kleją się do łap. Trzeba będzie pomyśleć o wymianie w przyszłości.
|
Cytat:
Ale widze, ze ma więcej https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F133099298675 |
Cytat:
|
Sporo trzeba rozebrać. Prawa chłodnica przeszkadza.
|
ale to bez sensu płacić nawet 800 za oryginałyvna następne 3 lata, skoro Oxfordy po 3 latach wyglądają jak nowe?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Ale są grube jak kiełbasa krakowska a przez to mało wygodne. Przynajmniej jak dla mnie.
|
te, co mam (ktoś pisał, że to model sports) nie są grubsze od oryginalnych. dłonie mam małe, żadnych problemów natury ergonomicznej.
Może wszyscy biorą te wersje adwęczór, żeby moto był bardziej ędóro? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Popełniłem bląd na początku to muszem brnąć dalej, uzytkownicy ATAS skazania sa naich uzywanie i wymienianie, chyba ze po faceliftingu cos poprawili
|
Cytat:
Może trzeba to przeczekać. Moje lepiły się bardzo jakieś 4 sezony temu i potem przestały. Kupić zawsze łatwo tylko ile wytrzymają te nowe ? Wiem że to nie NAT ale guma może zachowa się podobnie, bo wszystkie być może robione w jednej fabryce. |
Czekam już 2 sezon ale może masz rację.
|
A może zamiast wydawać 1000zł na nowe gumy, zastosować owijkę?
https://www.google.com/search?q=ta%C...w=1366&bih=625 |
Może masz chropowate rękawice :D moja ma już 80.000km i nie są wyciuchane jakoś szczególnie
|
Te gumy/rączki są bardzo wrażliwe na smary, oleje itp. Wystarczy brudną łapą ze smaru złapać za manetki i już się z nimi tak będzie działo, że będą się rozpuszczać i kleić. Zwróćcie na to uwagę.
|
Witajcie powiedzcie jak to jest z gwarancja na Afre bo ja myslalem ze 2 lata pierwszy przeglad po 1tys 2 po 12 tys czy trzeba co roku przeglad robic ? ja mam 8 tys i zaraz koniec gwarancji a chcialem zglosic zawieszenie przednie na gwarancji i mi powiedzieli w serwisie ze co roku trzeba przeglad robic .
|
Co roku lub po przejechaniu wyznaczonych w książce serwisowej kilometrów.
|
Zgłoszenie wady/usterki na gwarancji ma się nijak do okresowych przeglądów. Jedziesz i zgłaszasz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No tak ale...
Gdyby kolega reklamował silnik a oleju u nich nie wymieniał lub robił poza ASO lub niezgodnie z interwałami to ok Jeśli reklamuje manetki, anodę, szprychy itd to chyba jest podstawa? |
Jestem po drugim przeglądzie przy 12000 km, zapłaciłem 570 pln. Dramatu nie ma.
|
Szybkie pytanie: czy te podkładki "crush washers" od korków oleju to wymieniacie przy zmianie czy darować sobie? Jak wymieniacie to ktoś może podać wymiary lub jakiś numer części?
|
Najlepiej wymieniać. To są zazwyczaj miękkie miedziaki i może być tak, że będzie cieknąć.
Jak nie masz zapasu a musisz skręcać to minimum na papierze wodnym z obu stron zrób ją na gładko, aby nie miała żadnych nierówności. Jedna taka kosztuje zazwyczaj 50gr, warto kupić zapas :) Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Dzięki, zdaje sobie sprawę że jest to mały koszt. Niestety nigdzie w manualu nie informacji na temat rozmiarów tej podkładki ani symbolu części. Wiem, że mogę że starą pojechać do motoryzacyjnego ale chcę uniknąć jeżdżenia po mieście w trakcie wymiany oleju.
Ktoś może zmierzyć tą podkładkę czy może jest to jakiś standard do korków oleju?? Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka |
Jak masz numer części to szukaj na ebaju, zdjęciach googla itp.
Czasami ktoś na aukcji wpisze rozmiar gwintu czy podkładki i wtedy jesteś w domu :D Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Znalezienie info, że korek jest M12 zajęło mi jakieś 15s, znalezienie nr części jakąś minutę...gógle nie gryzą...
https://www.bike-parts-honda.pl/hond...0/E_12/1/26464 |
Cytat:
Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka |
Info z dzisiaj, przegląd na 12000 km DCT w Dos Toros Tychy 810zł, więc troszkę sobie podrożeli od zeszłego roku wg Hipefokal-a
|
Przegląd ATAS DCT po 24 tys. Oprócz standardowych rzeczy doszła wymiana zestawu napędowego i klocków przód. Całość, czyli robocizna, materiały i części = 3000 zł. MCS w Wawie.
|
Gruuubo...
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
No grubo... Sam zestaw napędowy prawie 500 zeta plus 300 wymiana. Serwis dla tego przebiegu średnio 1600-2000, w zależności od tego ile rzeczy ekstra trzeba zrobić.
|
Jakim cudem zmienili ci klocki po 24 kkm??
|
Sam kazałem zmienić. Bo się fabryczne skończyły. Hałasowało, piszczało i nie hamowało. Sporo kaemów zrobiłem z plecakiem po górach, może dlatego szybciej poszły.
Tak konkretnie to nie 24, a prawie 27. Łańcuch ori też już był na maksa naciągnięty (koniec skali) i wisiał. |
Łańcuch mnie nie dziwi ale zayebać klocki po 27 k to zaiste sztuka lub jakiś gównolit tam miałeś. Widziałem po 60 tysiach i było spoko. U mnie 40 i jeszcze dużo pojeżdżą.
|
Prawdopodobnie czeka mnie wymiana akumulatora,profilaktyczna.Jaki wziasc do rocznika 2016?Wiem ze duzo o nim bylo,ale jak zaczne sam dochodzic to nic z tego nie wyjdzie.Bede wdzieczny.
|
Nie twierdzę, że nie były gówniane ;) No skończyły się i już. Założyli mi teraz jakieś japońskie, ale nie pamiętam nazwy. Zobaczymy ile te wytrzymają. Generalnie byłem przygotowany na spory wydatek przy tym serwisie i się nie zawiodłem :p
|
u mnie ori klocki też wytrzymały nie całe 30tys.
moto od nowości u mnie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |