![]() |
R niop, wyglada całkiem inaczej niż stara R-ka
|
Wygląd zdecydowanie na plus. Zapowiada się petarda.
|
Tyle , ze ustawień więcej niż w starej
1. Mapy zapłonu 2. Reakcja manetki gazu 3.stopnie uślizgu tylnego koła Pewnie dongle bezwzględnie konieczny bo ustawienia w standardów będą się kasowały po wyłączeniu zapłonu |
Konkret sprzęt. Chyba pora przeczyścić garaż .....
Jeżeli faktycznie potrafi być łagodny jak w przypadku SAS 2021 to będę miał zgryz :). |
U mnie od dwóch lat 1290R..i już nie raz wspominałem że to normalny motocykl którym da się spokojnie jechac na grzyby. ;) No może nie na SPORT mapach bo nieco wyrywny się robi ale na ROAD czy RAIN to nudny się robi jak nowa Afryka..:D
Po odkręceniu powyżej 5k obr i trzymaniu go tak, to robi się zwierz..:Thumbs_Up: Ten nowy fajny, tylko w walce z normami i masą podobnierz KTM schodzi teraz z grubością elementów i pytanie czy to w jakiś sposób przełoży się na jakość motocykla. Tutaj jest o tym kilka słów ( https://www.youtube.com/watch?v=bm-UnTxSgGs) Ale z drugiej strony nie każdy wie, że jeśli serwisuje się motocykle w serwisie KTM można wykupić gwarancję na kolejne lata użytkowania motocykla. Śmieszne koszty a sen spokojny i banan podczas jazdy:Thumbs_Up: ;) |
Cytat:
|
No i do tego sie przydaje. To nie są pieniądze wyrzucone w błoto. Co nie? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślałem o S, a w sumie padło na R bo... duże koło, często bokami latam, a S daje komfort na ON dzięki autamatycznemu zawiasowi. Ja swoją Rkę raz ustawiłem pod siebie i tyle. Ręczna zmiana ustawień zawiasu to 5 minut z szukaniem kluczy..;) Musisz moto dobrać pod siebie.:Thumbs_Up: |
S 2021 Boski:drif::drif::drif: nawet nie ma co dyskutować!!!
Macie pomysł jak zdobyć kasę na jego zakup? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Lotto 🤣
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
Po zimie Road tak samo wyrywny jak Sport w połowie sezonu
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie przepadam z wyglądem KTMów a to z powodu optycznej ociężałości którą posiadały 950 czy 990 urodą zbliżone do bloczka suporeksu :)
Natomiast nowe wreszcie wglądają fajnie choć czacha z dziwolągiem w postaci reflektora nie podchodzi. Może za kolejnych kilka wersji dopracują i to. |
Dzieju,
proszę, optyczna ociężałość na jednym obrazku. Ja sam nie wiem, który mi się mniej ociężały wydaje ;) https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d6bc81b3c.jpg A nowe 1290R wygląda PRO. Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Dzieju ja ci to mówię :oldman: Jak byś polatał tydzień na tym nowym Kacie to na swoją niunię nawet byś nie spojrzał;) No dobra może trochę przesadziłem - odstawiłbyś pod kocyk dla wnuków:lol19: |
Cytat:
|
Ale 1290 łagodniej oddaje chyba niż 990, przynajmniej do tych 7-8 tys
|
Cytat:
|
KTM 1290 Super Adventure R
Elektronika 1290 łagodzi na pewno, zwłaszcza w pakiecie z kontrola mocy czyli MSR i MTC
|
Elektronika może łagodzić ale są przecież różne tryby. Mi się podoba to, ze mogę przywalić z garści, biegi pociągnąć do góry QSem i koło tylne nie zerwie przyczepności a przednie się nie uniesie. To działa w 790 idealnie. W 1290 pewnie jeszcze lepiej.
|
W 1290 z garści zawsze podnosi koło hehe
|
Cytat:
|
Tommi, no cóż nie myślałem to takim zestawieniu jak na zdjęciu czyli 03 i kat. Ale dzięki , ciekawe porównanie. Miałem na myśli starego i nowego kata i róžnice między nimi.
Co do jazdy to dawno temu kawałek 950 jechałem ale tak mało że nic nie pamiętam. Ale bardzo chętnie się zapoznam :) |
Cytat:
|
690 ma 40 kg nadwagi do exc. Nie prowadzą sie tak samo 😉.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj na 70 km , tylko 3 motki widziane.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...92f65fc1c5.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a14e0460f6.jpg |
Nie macie wrażenia, że w KTM 1290 biegi są jakieś dłuższe?
|
Cytat:
|
Na 100% przełożenia fabryczne. Użytkownicy twierdzą, że strasznie długie biegi są?
Ktoś coś podpowie w tej sprawie? |
Już nie pamiętam, jak śniegi to zwrócę uwagę.. Niemniej jednak polecam przejechac się DR 650 i jaka Ona to ma jeeeeedyke..;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba nie jest tak, że te przełożenia się różnią w modelach 1290 ADV. Z tego co wyczytałem to 1290 ma takie same przełożenia co 1190. Stokowo ma 16/42. Nie jeździłem 1290 ale 1190 w mojej ocenie ma długie przełożenia. Na trójce spokojnie jedzie się 150 a znowu jazda setką na 6 biegu to żadna przyjemność i lepiej z taką prędkością podróżować się na 5 biegu. Czysto subiektywnie oczywiście.
|
Pisząc o przełożeniach miałem na myśli nie tylko przełożenia "na łańcuchu" ale także skrzynie biegów
|
Cytat:
Tak na 3 idzie do 150km/h i trzeba zmienic bieg :D |
Znalazłem ciekawy materiał o tych "biegach" Wieczorem wrzucę....
|
Poszukałem trochę w necie i okazuje się że wszystkie trzy wersje Super Adventure mają takie same przełożenia skrzyni biegów jak również przełożenia wtórne:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Bracia! Wielkie podziękowania za pochylenie się nad tematem:bow:
Z tymi "biegami" to sprawa prosta. No są długie :drif: Jak wbijesz 6 bieg to robi się uuuuffff bardzo gorąco.....https://www.gify.net/data/media/90/o...razek-0379.gif |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:26. |