![]() |
Cytat:
|
I w tym rzecz.
Sub, konieczne daj cynk jak wracali. Pozdr rr |
Nikogo nie interesuje na granicy węgierskiej jak wjeżdżasz do Rumuni, problem może być na powrocie gdy chcesz jechać przez terytorium Węgier. Rumuni na dziś dzień nie wprowadzili jeszcze żadnych ograniczeń, wprowadzili je za to Węgrzy.
|
Litwa dziś bez kontroli
|
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
|
Siedzę w Czechach nad jeziorem, żadnych masek czy innych wynalazków, w kolejce za piwem też nikt żadnego dystansu nie trzyma.
Ludzi niewiele ale dopiero po południu słońce wyszło, pewnie dlatego. Na granicy pusto, spokój. |
Do Albanii dojechaliśmy bezproblemowo , ale możemy mieć tak jap pisze Adagio kłopoty z powrotem przez Węgry .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Kiedy wracacie? |
Kolega właśnie przejechał granicę Rumuńska-Węgierską bez żadnych przygód
|
Czechy/Austria/Włochy bez kontroli
Włochy- środki komunikacji/ sklep tylko maseczki wymagali |
Cytat:
|
Trzeba się streszczać bo podobno od 1.09 będą zamykać granice..
Plotki z "Góry"..:/ |
Cytat:
|
Cytat:
Wyjeżdżamy w sobotę . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
https://www.ilmessaggero.it/mondo/co...e-5357251.html
W skrócie : Rumunia może zostać Brazylią Europy. Alarm wybuchł ze względu na wzrost infekcji w ostatnich dniach, w sobotę osiągnął rekord (899) od początku pandemii. Gwałtowny wzrost niepokoi Bałkany i całą Unię Europejską: oficjalnie w Rumunii jest tylko 36 tysięcy przypadków Covida, ale w rzeczywistości liczba ta może być znacznie wyższa. Sytuację w kraju komplikuje orzeczenie rumuńskiego Trybunału Konstytucyjnego, zgodnie z którym władze nie mają uprawnień do nakładania kwarantanny, hospitalizacji czy izolacji. Decyzja doprowadziła do rezygnacji 900 zainfekowanych osób. Prezydent Rumunii Klaus Iohannis podpisał poprawkę do ustawy o kwarantannie, która stanowi, że pacjenci mogą być monitorowani maksymalnie przez 48 godzin, po czym lekarz musi ustalić, czy mogą zostać wypisani. Samorządowcy nie chcą słyszeć o powrocie blokady, boją się poważnych reperkusji gospodarczych. I chociaż premier Orban sprzeciwił się nowym restrykcjom, prezydent Iohannis opowiada się za linią większej ostrożności. |
Cytat:
W domach nas nie pozamykają bo gospodarka już tego nie wytrzyma. Komu w drogę to wio teraz! |
Cytat:
Chciałbym porównać Twoje info z przebąkiwaniami, które słyszę, a nie do końca są sprawdzone. |
Cytat:
Przejazd przez Węgry opisany jest w tym linku https://www.gov.pl/web/wegry/wjazd-przejazd-pobyt. Wracając w sobotę z Albanii nie będziemy mogli jechać nawet tranzytem przez terytorium Węgier .😰 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Austria też się zaczyna zamykać: https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-w...oczcie-4643882
|
Cytat:
|
orientujecie się czy w Norwegii infrastruktura kempingowo - domkowa (hytte) funkcjonuje normalnie czy też można się liczyć z istotnymi trudnościami?
|
Normalnie bez większych utrudnień
|
Pomimo nowej ustawy o kwarantannie, która została zatwierdzona przez rumuński parlament i weszła w życie 21 lipca, kraj Półwyspu Bałkańskiego nadal jest miejscem zarażenia. W ciągu ostatnich 24 godzin nowych przypadków było 1030. Wzrasta nawet w porównaniu do wczoraj, kiedy było ich 994. Dzisiaj odnotowano największą liczbę zakażeń od początku pandemii, która sprowadza łączną liczbę przypadków do 40 163. Po uwzględnieniu 27 nowych zgonów, które zwiększają liczbę ofiar do 2101, Rumunia pozostaje krajem Bałkanów najbardziej dotkniętym pandemią.
|
To to se chyba qwa polatlim...
Niemniej złe wieści lepsze od żadnych. Zostaje Ukraina. Pozdr rr |
Cytat:
Mieli ubezpieczenie na zarazę, ale i tak musieli dać po 200 zł od auta bo Ukraińcy chcieli zaświadczenie o nie maniu zarazy, na powrocie też się o to czepiali. Dostali na granicach za brak bankomatów zbóje w mundurach, bo nikt nie jeździ od miesięcy i teraz nie przepuszczą nikomu. Takie info wczoraj przekazał mi kolega. Czytam we włoskiej prasie że Słowenia rozważa zamknięcie granicy z Chorwacją, włosi ponownie przywracają kontrole na granicy ze Słowenią. Wychodzi na to że wszyscy izolują się od Bałkanów. W IT 90 % nowych zarażeń zostało przywiezione z Bałkanów i przez imigrantów z Afryki, tak twierdzą fachowcy. Też chciałbym pojechać w paryje, ale nie mam zamiaru napinać się na granicach nie mając pewności że na powrocie nie będzie jaj :mur:. https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-w...strzen-4645341 Powodzenia |
Czyli ze Słowacji mogę wjechać na węgry nachlać się winem i na drugi dzień wrócić, czy będzie problem?
Ktoś to ćwiczył? |
Nie wiem jak SK ale CZSK HU SKCZ ćwiczę w poniedziałek.
Mogę napisać co i jak jak chcesz. M |
Cytat:
|
W poniedziałek chce mieć już sam przećwiczone....
|
Wjechałem w ostatnim tygodniu na Węgry ze Słowacji bez jakiejkolwiek kontroli. Wróciłem do Polski tak samo. Teraz znowu jechałem przez Sk do Hu i dalej na HR. Jedyne kontrole to HR bo nie ma Schengen. Mam nadzieje ze wrócę:-)
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Dokładnie tydzień temu byłem na Słowacji i w Budapeszcie. Wjazd na Węgry przez Sturovo/Ostrzyhom wyjazd przez Hont/Sahy.
Na granicy pustki, zero kontroli. |
16.07 przekraczałem granicę z SK, 17.07 SK-H i H-RO, wszystko bez problemu.
22.07 RO-H tak samo, pomimo informacji o obostrzeniach, wymuszonym tranzycie itp. Dalej H-SK i do domu bez problemu |
Kilka godzin temu wjechałem do Cz, nie ma problemu. Nocleg 1km do granicy z A. Jutro Napiszę jak wyjazd.
|
Trasa Roma > Pl, kontrola temperatury na granicy SLO/H w Lendavie mierzona przez Węgrów. Granica IT/SLO, włosi puszczają wszystko co jedzie, Słoweńcy zatrzymują wszystkie pojazdy na tablicach RO, BG i z Bałkanów. Granica H/SK w Kechnec koło Koszyc, brak jakiej kolwiek kontroli, Na Koniecznej patrol słowackiej policji, siedzą w aucie i jarają fajki. W stosunku do poprzednich lat w tym samym okresie, brak turystów na drogach. Może ze trzy grupy po kilka moto na Węgrzech spotkałem na Niemieckich tablicach .
|
Granica Cz/A bez problemu.
|
Wracamy z Albanii : granica Al-MNE 3 minuty , MNE-SRB 10 minut , SRB-H 2 godziny 10 minut , żadnych pytań o COVID , mierzeń temperatury czy jakiś tranzytów . Granica Węgierska tak długo ze względu na powrót niemieckich Turków z urlopów w kraju . Jednym słowem nie bać się podróżować . Ps Wszędzie calkowity brak motocykli na trasach .
Na Serbskiej/Węgierskiej granicy jak zawsze mega korki... :D Raz podszedł do nas granicznik i powiedział coś w stylu: "Macie motor to pchajcie się do przodu. To są Turcy, oni mogą czekać kilka godzin". Zaoszczędziło to kupę czasu. Na przyszłość polecam się tam ryć na chama :D
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Czarny my wracamy busem , motocykle na pace wiec z przedzieraniem krucho 😀
Dwa północne regiony IT chcą wojskiem granice wschodnią ze Słowenią uszczelnić: https://www.ilmessaggero.it/italia/e...e-5367245.html
|
Pewnie będzie jak piszesz ,że do końca wakacji jeszxze będzie luz , a potem większość państw zamknie granice .
Cytat:
|
Cytat:
Po stronie polskiej tylko zmierzono nam temperaturę - nawet nie zdążyłem zdjąć kasku, więc ten pomiar to taki trochę pic na wodę. Co do czynnych przejść to jest ich więcej niż tylko Medyka: https://www.strazgraniczna.pl/pl/akt...a-granicy.html |
Cytat:
|
Litwa, Łotwa - bez kontroli, turystów niewiele, motocykli praktycznie brak.
|
ekipa wróciła z endurzenia z Rumunii bez najmniejszych problemów na granicy Rumuńsko-Węgierskiej
|
Cytat:
Macie jakas bezpieczna mete gdzie mozna zostawic auto z lawta w Rumunii tak na 9 dni. |
Cytat:
Przemek , każda agroturystyka za drobną opłatą . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Cytat:
Pytm bo zastanawiam sie nad taka opcja pierwszy raz w zyciu i nie chcialbym stac sie ofiara szatania kasy - nigdy nie zglebialem ile za taka usluge sie placi. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |