![]() |
Przepraszam wszystkich, którzy czekają... ale do domu dotrę w sobotę i dopiero wtedy pozałatwiam zaległości. Sory:bow:
|
Zaległości nadrobione:)
|
Dostałem dziś przesyłkę i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony pełna profeska;) jeszcze nie miałem przyjemności testować ale jest bardzo solidnie wykonany;) gorąco polecam pełen SZACUN;)
|
Dzis odebralem i zainstalowalem Deflektor..
Super WYKON za rozsadne pieniadze!! polecam.. |
Odebrany, zainstalowany, pośmigany! W związku z powyższym - dołanczam, dołąłczam yyyyyy... jestem bardzo zadowolony :)) POLECAM ! ! !
|
Szczerze to nie wierzyłem że deflektor wiele mi pomoże skoro mam najwyższą z szyb turystycznych... http://allegro.pl/szyba-honda-xrv-75...710722313.html ...wiało mi w mordę a przy tym wtykało komary muchy i inne dziadostwa prosto w gały...niby wysoki nie jestem 180cm, a jednak szyba wysoka,okazała się za niską. Kupiłem więc deflektor 300x85 bo dosłownie brakowało wysokości trzech palców...i brak mi słów na określenie zadowolenia i uśmiechu jaki towarzyszy jeździe :D co prawda coraz mocniej słychać szum opony, trochę chyba łożyska, a już na pewno świstanie klocków i stuki zawiechy i ten przelot...ogłuchnąć idzie, ale nie daje po gałach i facjacie :D rewelacja!! Wykonanie też solidne, nie szczędzone ;) poliwęglan trwały,widoczność jak najbardziej spoko,aż się chce pomykać w te cieplutkie wieczorki z otwartą szczęką :) i kasku i fejsa ;)
Polecam, naprawdę warto :) |
Z dużym pąsem na twarzy, nie wiem co napisać - dziękuję bardzo.
Życzę wszystkim użytkownikom bezawaryjnej eksploatacji, jakby coś... to zawsze gwarancja obowiązuje :-) |
witam. trafilem tutaj własnie ze względu na poszukiwanie deflektora. Co prawda stworzyłem sobie własną samoróbkę, ale... tu cena jest bardzo atrakcyjna a wykonanie - sądząc po zdjęciach i komentarzach - bardzo dobre. Zatem - poproszę jedną sztukę największego rozmiaru - zaraz robię przelew z wymaganym opisem. Z górry dziękuję i pozdrawiam :)
|
Cytat:
Ta gwarancja , to do jakiej prędkości obowiązuje ?> |
Nowy011 piszprivpriv na czym polega problem, w czym jest rzecz. To pierwszy sygnał, że deflektor próbował "odmaszerować". Wszystkie do tej pory problemy były rozwiązywane na korzyść użytkowników, bez dyskusji. Deflektory są na ścigaczach, są też na motocyklach jeżdżących w ostrym terenie. Nie ma żadnych ograniczeń. Do tej pory nikt nie sygnalizował wad konstrukcyjnych, a sprawy typu coś komuś przez nieuwagę się odkręciło, to nie problem. Części zapasowe są na składzie. Pisz co się stało...
|
Heja WÓDE 60......... bez napinki , mój post był lekko żartobliwy i nie ma co robić wielkiego alooo..
Prawdą jest ,że nie trzymał i chciał mi odleciec z uszczelką szyby 1-słabo dokręciłem śruby ? - możliwe , po ukręceniu poru gwintów 2-za bardzo zapierdalałem -możliwe 150-170 3-najprawdopodobniejsze , szyba ma wysokość 160 i miałem ja postawioną na orginalnejszybie do pionu , max .. to spowodowało możliwe ,że jakieś tam turbulencje , drgania szyby itp. Przy prędkośćiach większych trzeba kłaść bardziej deflektor i to będzie rozwiązanie problemu p.s. Nie chciałem krytykować twojego wyrobu , ponieważ jest oki,.i nie musisz się przejmować , to co napisałem to tylko ku przestrodze , przed złym montażem , ustawieniem deflektora itp pierdołami Zdrowia.. :D |
Prośba o radę do tych co zamawiali deflektor do wysokiej szyby MRA (48cm).
Który wziąć bo nie wiem :confused: Mam 174 wzrostu i powyżej 130/h wkurzające turbulencje... |
weź tego 300x85? ...ja mam 180 wzrostu i najwyższą z szyb akcesoryjnych, też myślałem nad dużym deflektorem, ale ten duży będzie tobie zasłaniał drogę, a mały zrobi swoje uwierz mi a drogi Ci nie przesłoni.
pozdro ja niezmiennie polecam WD60 jego usługi i wyroby :) |
Mam 178 cm wzrostu, mialem maly a teraz duzy deflektor.
Nakrecilem juz a moze tylko 25 tys km z deflektorem i powiem ze jestem bardzo zadowolony. Nic nie zaslania bo spokojnie mozesz patrzec przez niego! Zapierdalalem przez kilkaset km z predkoscia 160-195km/h i NIC nie odlecialo. Wiec podejrzewam ze kolega Nowy pizdowato zamontowal ustrojstwo, lub nie dokrecil srubek. Polecam ;) PS. WD60 co z oslona lamp? |
O.K. zamówiłem 300x85- w sumie w poprzednim moto miałem szybę MRA z oryginalnym deflektorem, który był bardzo niski a sprawdzał się znakomicie- niestety był "przydymiany" i jazda po polniakach o zmierzchu była uciażliwa- tu jest przezroczysty to może i patrzeć przez niego można...
|
Cytat:
|
Ciekawy jestem jak by ten deflektor wyglądał na TDM 900... Mam 170 cm wzrostu i zastanawiam się jaki ewentualnie wziąć bo trochę po jasku dmucha (mimo wszystko)
|
Z premedytacją reklamuję tu świetny deflektor kol. wd60. Jest lekki, elastyczny i dobrze się trzyma owiewki. Polecam, szczególnie w trudny teren!
http://www.youtube.com/watch?v=21DY9wIMCRs |
Cytat:
Nic prostszego jak wyciąć z papieru szablon. Chyba już pisałem, ale dla niecierpliwych mogę powtórzyć: W pierwszym poście są podane rozmiary szyb (jest tam też fotka z ich kształtami). Należy na papierze narysować prostokąt o interesującym nas wymiarze szyby. Następnie w ten prostokąt wrysowujemy kształt szyby. Po wycięciu takiego szablonu należy go przyłożyć do szyby motocyklowej. Dolna krawędź szyby deflektora powinna się znajdować 4.5-5 cm poniżej górnej krawędzi szyby w motocyklowej. Tak będzie wyglądał Wasz deflektor. P.S. Wszystkie zamówione deflektory zostały już wysłane. |
No i dostałem :)
Robota full profeska :Thumbs_Up: Co prawda na początku wydawał mi się delikatny i taki "gibki" ale przez to dobrze się dopasował do dość okragłej szybki MRA a po skreceniu śrubek stoi sztywno :D Teraz pozostaje :at: |
tylko pamiętaj o myciu na mokro żeby szybki nie porysać paskudstwem. Jak robaki nasiąkną to same puszczą :P
wd60 odwalił kawał dobrej roboty z deflektorem. pozostaje powiedzieć :) "a nie mówiłem" :) |
Czołem, chcę dobrać odpowiedni deflektor do mojego BIGa z oryginalną szybą. Pytanie do Was... ile cm poniżej / powyżej linii oczu (pi razy drzwi) powinna być górna krawędź deflektora, aby struga szła nad kaskiem a nie prosta w papę?
|
Cytat:
Co do "załamania" strugi powietrza to nie tylko wysokość szyby ma decydujące znaczenie. Ważny jest kąt pochylenia deflektora, wzrost i pozycja za kierownicą. |
Cytat:
https://picasaweb.google.com/1020732...59079224890994 Jest seryjna. Czy ktoś już brał u Ciebie deflektorek z przeznaczeniem do BIGa? Pozdrawiam. |
1 Załącznik(ów)
OK - widzę, z tą szybą nie będzie problemu. Ale na wszelki wypadek podaj grubość ozdobnej obwódki / rantu dookoła szyby. Nie powinien być grubszy jak 4mm.
Wytnij szablon o wymiarach: 220x170mm, nie powinien być szerszy od szyby w motocyklu. |
Ja również polecam wyroby tegoż alle...forumowicza. :D W zeszłym roku połamałem szybę, więc na tegoroczny wyjazd zamówiłem nową. Wszystko ładnie, zwinnie i pro. :) Def. dobrze przetrwał 5,5tkm, dzielnie broniąc me ryło przed robactwem i wichurami. :Thumbs_Up: ;)
|
Składam zamówienie na 1 szt. Kaska już poszła pozdrawiam.
|
|
Przyjrzałem się dokładnie szybce w swoim BIGu i zaczynam mieć wątpliwości, czy deflektor się uda zamontować. Rant ma mniej niż 4 mm ale krawędź szybki jest fantazynie wygieta, przez co może być ciężko ją "złapać" uchwytem motcującym deflektora. Bez przymiarki na żywca nie zamówię "w ciemno" :confused:
|
Moim zdaniem możesz spokojnie zamawiać deflektor do Biga - w ST miałem podobnie wygiętą wysoką szybę i wszystko ładnie pasiło - deflektor jest z dość elastycznego materiału i poddaje się wygięciu, poza tym można założyć odwrotnie mocowania - wężej albo szerzej...
PS. Ładny ten Big... |
deflektor z szybą o wymiarach 210x140 - przelew wykonany. Czekam na przesyłkę.
|
Cytat:
|
Przelew wysłany. Czekam na deflektor
|
Kasiora przelana i czekam na 210x140.
pzdr. |
przelew zrobiony -czekam na towar 240x140
|
No to sobie polatał z deflektorem - poprawa w te chłodne dni .....oj znaczna
|
czy jest możliwość zakupu samego uchwytu/mocowania, bez szybki? jeśli tak, to ile taka przyjemność by kosztowała?
|
Cytat:
|
Deflektor już po testach i wszystko OK.Ogólnie zrobiło się ciszej i słychać nawet filtr powietrza.Przy 160 km/h mogę pomykać z podniesioną szybką.Sylikonowe wstawki - rewelacja.
Dzienx WD60,polecam Thumbs_Up: |
Witam, tego jeszcze nie było, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Jesienna promocja!!! Rabat 10 % Na wszystkie moje produkty od dzisiaj do 15. listopada ogłaszam promocję cenową w wysokości 10% łącznie z kosztami przesyłki. |
Wyslalem przelew na deflektor 240x140 ,czekam na przesylke.
|
kolego WD60! Do RD03 ,normalna szyba,mam 183cm i siedze prosto na bacznosc :) ktora wysokośc szyby NAJ ?? Wiem że moge wyciąc z papieru itp. ..ale mi sie niechce z lenistwa ,jak byś mógl podpowiedziec bo przeciez chlopaki do "trójek" brali to tez bym kolego zanabyl bo szum w glowie juz mnie nie bawi ..dzieki
|
Wszystkie zamówienia zostały wysłane.
|
Dzieki ,do mnie juz dotarlo ,all ok.
|
Poszło zapytanie na priv
|
do tych co juz mają.... jaki wymiar deflektora wziąć najlepiej do rd07 z oryginalna niską szybą?> mam 170 cm wzrostu.... któa szybke polecacie?
|
Scorpi zacznij od przymierzenia szablonu o wymiarach 210x140mm.
|
ponieważ udało mi się już popsuć ... :-) jaka jest cena samego deflektora bez mocowania ?
wymiar: 262x160 |
Cytat:
|
masz w pierwszym poście
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:01. |