![]() |
No to będę walczył :)
|
Mój kumpel mi kiedyś mówił że sprężone powietrze wdmuchiwał pod manetkę i pięknie mu zeszła. Spróbuj może tak.
|
wprowadź jakiś rzadki olej strzykawką z igłą (między manetkę a kierownicę) a jeśli manetki nie grzane to po prostu wbij się tą igłą w manetkę (pod pewnym kątem)
|
WD40 powinno pomóc, np. do strzykawki z igłą
|
Panowie.
Przestała grzać manetka gazu. Co może być przyczyną? Co i jak posprawdzać? |
Może się odłączyła :D
Sprawdź jej opór i porównaj z lewą. Zobacz też czy volty dochodzą |
Nic nie warte !
|
Hej Pany,
nie znalazłem starszego wątku o grzanych manetkach, wydaje mi się że ten jest najbardziej prawilny z prawilnych, a chciałbym uniknąć tych dyskusji ze łeeeee... dlaczego nie piszesz w istniejącym wątku. Musze kupić grzane manetki, nie wiem które: nowe Oxfordy z serii 'aduenczer' zachwalane są przez producenta jako zupełnie nowa jakość. Mógłbym Was poprosić o jakąś rzetelną opinie - co Waszym zdaniem warto kupić? * Czy Oxfordy czy 'Daytony' - też jest o nich wątek.. czy może jesteście hiper zadowoleni z jeszcze czegoś innego? Z góry dziękuję za wyrozumiałość. Pozdrawiam |
Mam Oxfordy w dwóch motocyklach.
W Afryce od siedmiu lat. Parę razy pływały w błocie, deszczu i takich tam. Nigdy mnie nie zawiodły. To był powód zakupu do drugiego sprzęta, w którym jeżdżą od dwóch lat (także bez zarzutów) Wiem, że część Czarnuchów miała problemy z Oxfordami w starych Afrykach ale było to spowodowane skokami napięcia w instalacji przez źle działający regler. |
Cytat:
|
Cytat:
|
W oxfordach masz długie kable, spokojnie wystarczą do akumulatora. Manetki ciągną maks 3A - niby nie dużo ale chyba lepiej nie obciążać istniejącej już instalacji.
Na końcu kabelków masz bezpiecznik, kable maja przelotki - czyli do akumulatora i zero kombinowania. Nowe modele są sprytne i wiedzą że wyłączyłeś silnik i same wyłączają grzanie, ryzyko rozładowania aku nie istnieje i odpada problem z kombinowaniem, i podpinaniem za zapałonem. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Tylko żeby te kabelki w NAT pociągnąć do aku to jest trochę zabawy. Jak jest opcja wpiąć się w kostkę za czaszą to wygodniej będzie tam się podłączyć. Odpada problem "inteligencji" bo zawsze odetniesz zasilanie kluczykiem, no i montaż prostszy.
|
A właśnie - w obu sprzętach mam założone po kluczyku, więc tak jak pisze Emek nie używam "inteligencji"
|
Cytat:
|
Ok , zamówione, thx za opinie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:54. |