Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

QrczaQ 31.10.2014 12:13

Cytat:

Napisał redrobo (Post 402106)
poddaje sie.

Troche w tym racji jest. Wielu znajomych ma stare, podrapane auta, bo nie szkoda nart wrzucic, w brudnych butach wleść po bieganiu czy zostawic otwarte. Duzo wypozyczam samochodow, roznych klas i mojego bym nie zamienil. Spalanie 4.5-6.5L, na autostradzie mozna grzac 150-190km/h i najwazniejsze, jak cos sie z nim stanie to srednio sie zmartwie.

https://www.anibis.ch/uploads/008/78...43CcaioQ_1.jpg

BTW bede w nastepny czwartek na EICMA. Jak Honda zawiedzie (choć nic nie obiecała, a raczej pismaki rozdmuchali) to pomaranczowa gorączka mnie czeka.

fassi 31.10.2014 13:29

Fajna tu gadka i w koncu przestano tu wmawiac ze biale jest pomaranczowe i obojetnie co sie chce kupic to ma to byc pomaranczowe i koniec.

Ex, fajnie napisales, ze ten Kat jest najlepszy dla CIEBIE. Dla mnie to jest afryka bo wyzej sobie cenie jej bezawaryjnosci i taniosc obslugi niz 150 koni i dynamike ;) W ciagu 7 lat z usterek to tylko regler i to na wlasne zyczenie. Pozatym tylko exploatacja i nikt mi nie wmowi ze pomaranczowe jest lepsze niz moje biale :D

zbys 31.10.2014 14:23

Ja duzo latam z katami małymi i duzymi, najbardziej przeskadzała mi masa afri wiec odhudziłem ile sie da i mam naprawde idealne moto dla mnie, ja zawsze uwazałem ze nie sztuka jest miec milion koni jak sie ich nie wykorzystuje, mi moje 50- pare kucy wystarcza bo wiem ze je wykorzystuje, czasami by sie zdało pare extra ale wiem ze na codzien bym ich niewykorzystywał wiec ich niechce :D

ocoloko 31.10.2014 14:39

Chłopaki spod znaku pomarańczy wsadzają kij w mrowisko i kręcą nim zawzięcie, a potem się dziwią, że ich mrówki kąsają;)

QrczaQ 31.10.2014 15:01

Cytat:

Napisał zbys (Post 402127)
Ja duzo latam z katami małymi i duzymi, najbardziej przeskadzała mi masa afri wiec odhudziłem ile sie da i mam naprawde idealne moto dla mnie, ja zawsze uwazałem ze nie sztuka jest miec milion koni jak sie ich nie wykorzystuje, mi moje 50- pare kucy wystarcza bo wiem ze je wykorzystuje, czasami by sie zdało pare extra ale wiem ze na codzien bym ich niewykorzystywał wiec ich niechce :D

Daj jakiegos linka jak odchudzales. Tez mnie to interesuje. DR lekka reka z 10kg wyje*&^%$#@!@#$%em

ex1 31.10.2014 15:52

Puszek wkleił byś jakiś filmik jak się tymi Afrykami lata profi.. a nie jakieś listonoszy i pchanie zamiast jazdy ;)

tak a propo.. temtu przewodniego.. ;) mam wrażenie że jednak większość oczekuje Nowej Afry, bardziej w stylu Rally, niż w stylu starej Afry ..;)

jaki z tego wniosek..? :)

motormaniak 31.10.2014 16:00

Afra w latach swojej produkcji była najbardziej "rally" i najbardziej adv. Tak się złożyło że jej następca czyli ADV950 pojawił się dokładnie po zaprzestaniu produkcji afryki.
Tak wiem - była jeszcze xtz ST, ale ci co mieli oba te motocykle (jak np ja) nie mają wątpliwości który był najlepszy :)
Teraz czekamy że po tym jak KTm uśmiercił 990 na rzecz paskudnego 1190 Honda zaprezentuje nową królową rynku rally i adv w jednym.

fassi 31.10.2014 16:08

Ex, z tego wniosek taki ze klient nowej AT oczekuje cichej pracy silnika, bezawaryjnosci i taniosci obslugi, rzadkiego wzywania lawety, zeby testowali ja kierwocy testowi a nie klienci...

inaczej juz dawno kupilby sobie KTMa :D

Czasy starej afryki ciagle trwaja, widac jakie ceny na rynku i ilosc tych moto. Jakos ciezko wyslac je na zyletki :D

A w czasach kiedy Afryka smigala po dakarze, to KTM myslal jak tu robic 250tke w dwusuwie

puszek 31.10.2014 16:49

Cytat:

Napisał ex1 (Post 402142)
Puszek wkleił byś jakiś filmik jak się tymi Afrykami lata profi.. a nie jakieś listonoszy i pchanie zamiast jazdy ;)

A proszę bardzo.....

sebol 31.10.2014 18:45

Doprawdy wzruszyłem się filmikiem , szczególnie pierwszą częścią :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:15.