Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   BMW (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=179)
-   -   XCut - BMW X Challenge mirkoslawskiego (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26602)

Franz 23.04.2017 20:15

nie ważyłem
400 waży więcej ze 6 kg bo dołożyłem rozrusznik czyli ma ze 122kg na sucho
650 mniej ze 7 kg do 10 kg u urwałem sporo na zbiorniku, wydechu,
pojemniku na aku, aku , bajzlu SLS , i innymi pierdołami
Dołożyłem płyte i bagażnik Alu. Płyta i bagażnik to 2 Kg
650- tka powinna się zmiescić w 140 - 145 na sucho

mirkoslawski 23.04.2017 20:16

Kristof - ja nie odbieram Twoich postów jako "czepianie" :) Odpowiadam jak tylko umiem najlepiej ;)
Wagę powiadasz...a po co mi to? ;)

KristoF 23.04.2017 20:28

Nie ważysz siebie co rano ? I motora ??

mirkoslawski 23.04.2017 20:34

tia - zanim kły umyję to zwsze od wagi zaczynam dzień.

Boski-Kolasek 23.04.2017 20:56

waga to podstawa, mnie od wczoraj udalo sie zrzucic 1.5kg, bylo 94.5kg zamiast 96 kg no mi bylem najcięższy w kategorii ciężkiej a nie najlżejszy w super- ciężkiej, waga Panie ważna jest!!
A z tymi owiewkami to moze sie tak zdarzyc, u mnie 3 mydelniczki leza bo tyle zamowilem i sie... rozmyslilem po ukrainskich offach po tym jak mi sie xch przetoczylo przez kiere i polamalem mocowanie, niezniszczalnego "double take"lusterka

Nie zmienia to faktu ze xch sliczny jest :)

KristoF 23.04.2017 21:01

Nie zmienia to faktu, że przez noc to wody ubywa hyhy

Emek 23.04.2017 21:01

Cytat:

Napisał mirkoslawski (Post 528674)
Pany - ale że niby co? Wydech ma akcesoryjny (- 2 kg), dołożone stelaże i bagażnik (+ myślę 7 kg) a więc w sumie może zalany około 158 kg - no co z niego zdejmować bo więcej nic nie ma dołożonego? Chyba lekko przesadzacie :P

Na 100% waży więcej Mirek. Seryjnie w oryginale ma 156 kg zalany a u ciebie tego żelaza jest trochę, dodatkowy zbiornik, stelaże, czasza+dodatki, bagażnik na tyle. Wydaje mi się, że waży również więcej niż DR i to sporo. Na moje oko to jakieś 170-175 kg zalany na full.
BTW, popraw sobie klamkę sprzęgła przed wyjazdem bo upitolisz ;) a szkoda tych Titaxów bo fajne są.

KristoF 23.04.2017 21:11

Dla mnie granicą wagową jazdy jednogarem w terenie jest 185kg bo tyle waży taniuchny Freewind i Dominator. Powyżej to już dwa gary powinny być, tylko coś ich nie ma, chyba że garażowo robione.

mirkoslawski 23.04.2017 21:26

Emek...no chyba jednak nie bardzo :) zresztą dla mnie waży tyle ile trzeba i nie wiem czy jest sens pitolenia nad tym, czy moto waży 160 czy 170 kg, tzn. dla mnie nie bardzo :) zamiast walczyć o każdy kg trzeba na siłę mięśni postawić i siebie wzmacniać a nie tylko moto kastrować ;) może zalany w dodatkowy zbiornik waży więcej ale nie znam motocykla, który w takiej sytuacji zachowa się inaczej hihi
Jeszcze raz podkreślam - to wyprawówkę zrobiłem a nie liścia. Inne przeznaczenie, inną waga. Emek - pokaż DR przygotowaną do wyprawy (zalana w 15 litry) która będzie miała wagę mniejszą niż X - stawiam wtedy flache (dr ma być "wsiadac i jechać na Pamir") :P

Emek 23.04.2017 21:37

Mirku zapraszam do mojego garażu zatem. Mam aktualnie 20L bańkę założoną i w porównaniu do twojego Xa subiektywnie DR zdaje się lżejszy. Może niższa kanapa też trochę daje. Wpadniesz pykniesz w las i sam się przekonasz, bo faktycznie nie ma co pitolić o kilogramach. Ja tam się zakochałem w DRce. Ma wszystko czego mi trzeba oprócz zawiasu, który jest słaby ale nie tragiczny. Zrobiłem na nim ponad 300 km offem i ani razu nic nie dobiło :D.
Dla mnie to idealny wyprawowy singiel. Michał, jak się przejechał a jeździ małą Tereską to już zaczął kombinować nad zmianą tej kozy na DR :D.
Ogólnie ma urok to moto.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:32.