![]() |
Wyszedłem bez szwanku, %%%% zmiękczają kości ;)
|
QrczaQ ja mam tak jak Ty - schodzę z mocą i wagą od kilku lat - w zimie nastawiam się na jakiegoś kata 525 -530 - kilka lat temu jak wsiadłem na GS-a to nie wydawał mi się aż tak ciężki - wtedy zacząłem przygodę z szutrami, po sezonie stwierdziłem, że to mastodont, kupiłem Trampka, który wydawał mi się piórkiem a teraz to znowu kloc. Kiedyś moc była dla mnie najważniejsza, super prędkości na asfalcie i zakręty na uślizgu - dzisiaj wystarcza mi 50 KM i pełny gaz na szutrze czy w lesie - chyba się starzeję - niektórzy mówią, że to prawidłowy kierunek ewolucji motocyklowej
|
"No no Bicio...jeszcze nie widziałem naszego czarnucha na kole Afri.
Kto jeszcze jeździ tak na Afryce?" - Puszek...regularnie na zawołanie na koło Afrę stawia Kacyk z Przeworska...a i niejaki łódzki Blaza też.... pzdr |
Kacyk... kiedyś zaczeliśmy pić na zlocie w Radawie... nie mogliśmy skończyć... wspaniały człowiek:D
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
55kkm (+5kkm pewnie zrobie w tym sezonie) 2010 Rejestracja CH Uzytkowany tylko poza miastem na dlugich trasach Kupiony i serwisowany w tym samym salonie Ja jestem 2gim wlascicielem Dodatkowe obciazenie: + gmole TT + stelaz quick lock SW + Alu kufry HB + Sladane lusterka $$$ do ustalenia Do sprzedania pewnie po sezonie |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Bicio,jeszcze Napisz jaka opona na przedzie idzie po piochach jak dzik za żołędziem :D |
cena cena ..?
|
Cytat:
|
Cytat:
Qurczaq jeśli dojrzejesz do sprzedaży daj znać. |
|
...muszę tu coś napisać ;)
Małe podsumowanie: 2 miesiące użytkowania, +/- 3kkm przejechane (asfaltowo, terenowo, solo i z plecakiem( + toboły) i nic! Nic się nie popsuło !! :) Kierownik zadowolony, pasażer też :D Spalanie jak w Afryce, zapierdala, w lekkim terenie bajka... Pasi mi ten motocykl :D aaa, jest jeden minus - gmole są do doopy :) |
Ja jeżdżę bez i nie jest do dupy, po co Ci te gmole za mało Ci sprzęt waży?
|
fajne są, pomarańczowe ;)
|
gmole są do dupy... wywal je! :D
|
Co Wy piszecie za herezje piszecie. Kazdy afrykanczyk marzy o gmolach po szybe ;-)
|
Gdyby nie gmole to zbiorniki by u mnie wyglądały jak papier do dupy , chyba że miał bym te nakładki czy osłony plastikowe na zbiorniki , ale niestety nie mam , jak komuś nie zależy na wyglądzie plastików to niech nie zakłada;)
|
https://lh5.googleusercontent.com/-z...o/DSC02035.JPG
A ja zamiast gmoli założyłem plastiki na zbiorniki i pełną okleinę co by lakieru nie rysować. |
Cytat:
|
Jednym szkoda inni cieszą się z jazdy.
|
Mam taki plan, żeby go dognoić w krzakach i wtedy nie będzie mi już szkoda.
|
Mada a okleine gdzies kupil?
|
Grafnet pisz do nich, mi robili wzór na zamówienie,można sobie wymyślać co się chce.
Nie bież takiego samego!;) |
w żadnym wypadku nie wziąłbym takiego samego ;)
|
To ja sobie Afri oklej madową okleina... :-))
|
A ile ta okleina dodaje mocy?
|
Okleina to dwa razy wiecej od nakleji :-)) Ładna jest nie ma co :drif:
|
Puszek będzie owca w wilczej skórze.
Okleina dodaje mocy kierownikowi, szczególnie jak widzi scieżkę z mnóstwem ostrych gałęzi. |
Aaa to z Tobą się mijałem w sobotę po południu za Grybowem .
|
Leciałem z babą w bieszczady. Czym jechałeś, puszką?
|
Multistradą .
|
Kojarze. Zawsze się zastanawiałem kto kupuje ten motocykl...
|
Ten co lubi precyzyjny motocykl ( mam wersje S z Ohlinsem ) , silnik V co się kręci i ma charakterystykę porównywalną do SP2 , ceni szybkie wygodne przemieszczanie i śmiganie po winklach . Zamieniłem się za 1000 RR bo mało nim jeździłem a tu w zeszły week bez mała tysiak zrobiony , stary już jestem na nie wygodną jazdę sportami a Multistradą robisz to i jeszcze więcej tylko wygodnie .
|
bo przychodzi pewien wiek i człowiek oczekuje trochę wygody co oczywiście nie wyklucza ani off ani road tyle ze odpowiednimi sprzętami
|
:Thumbs_Up:.Madrego to i milo posluchac
|
KTM vs. BMW: 1:3 :haha2:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. Jak cos to mam do pchniécia gmole TT do LC8 |
Cytat:
|
QrczaQ pisałem już że w grafnecie, można sobie zrobi na zamówienie dowolną.
Nie bierz takiej samej!;) Gmole mam ale leżą w garażu lc8 jest i tak już za ciężki z przodu po co go jeszcze gmolami dociążać?! |
Cytat:
Okazuje się że te osłony nie są takie drogie;) |
https://lh5.googleusercontent.com/-5...o/DSC01831.JPG
Wyciąłem kołnierz ktory jest od środka na plastiku i przykręciłem tylko w trzech punktach, miałem to kleić na sylikon, ale nie ma potrzeby dobrze tak siedzi. Mocowania nie pasują idealnie trzeba lekko je podszlifować ale da się założyć. W zimie jak będę miał chwile, to chce sobie takie zrobić z karbonu. |
Tak myślałem że będzie trzeba samemu pokombinować, grunt że się da;)
|
|
Ładniutki ,podobuje sie dla mnie !
|
Kurcza, widzę że ruch tylko w dwóch wątkach. Chyba trzeba założyć "Dlaczego lubię Hondę" :)
|
Cytat:
|
Biję się w pierś. Widać moja pamięć nie sięga dalej niż rok (ostatni wpis).
|
Pal więcej...;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:54. |