Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Wieści podróżniczokoronawirusowe (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37108)

Adagiio 23.02.2021 15:50

Jak miałbym jechać przez granice na których wiem że są kontrole i stresować się że mam lewy test to nigdzie nie jadę.

bigboykr 23.02.2021 16:57

Cytat:

Napisał ArtiZet (Post 719378)
Sputnik podobno niezły jest :)

Ma 2 wektory.

Ale nie ma dopuszczenia w UE ;)
A bez papierków to nie robota.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

DwaMariany 23.02.2021 17:11

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 719210)
Żona jest zaszczepiona drugą dawką fajzera od miesiąca i nie ma żadnego papierka, który potwierdza szczepienie.

Niech wejdzie na IKP albo m-obywatel. Tam jest potwierdzenie szczepienia i kod QR.

ArtiZet 23.02.2021 18:00

Cytat:

Napisał bigboykr (Post 719414)
Ale nie ma dopuszczenia w UE ;)
A bez papierków to nie robota.

Nie musi mieć ;) Patrz Węgry...nasi też ją poważnie rozważają z powodu braku w dostawach od innych.

Fizolof 23.02.2021 19:11

Usunięto post na prośbę admina

sambor1965 23.02.2021 19:15

Cytat:

Napisał fassi (Post 719432)
Jak mogłem obrazić Bukowskiego jak on nie widzi moich postów?? :D On publicznie przyznał że mnie zbanował więc nawet jak go obraziłem to on to ignoruje przecież albo?

Obrazić pewnie nie obraziłeś, ale być może usiłowałeś. Jesteś aspołeczne bydle i tyle. To, że Cię ktoś nie widzi wcale nie zanczy że możesz go obrażać. Choćby z tego powodu, że nie wszyscy wiedzą, że Bukowski Cię nie widzi i mogą pomyśleć, że granice zostały przesunięte.
a co do Twojej hostoryjki z umieraniem po szczepionce: u nas też w Lubelskiem w DPS po szczepionkach zmarło sporo osób, ale choć były informacje na ten temat w prasie to jednak nie zrobiono z tego afery. Szczepionki są zasadniczo cool w mediach.

De facto umieranie starszych też jest zresztą prospołeczne.

A propos fałszowania dokumentów - kumpel wracał samolotem z Kostaryki via Amsterdam KLM wprowadził konieczność testów antygenowych nie starszych niż 4 godziny. Zrobiła się afera, bo na lotnisku okazało się, że tylko Polacy je mieli. I nie potrafili wytłumaczyć skąd zasłaniając się problemami językowymi ;)

Nie wiem czy zrobienie takiego dokuemntu podlega pod 270 KK, ale pod coś podlega...

matjas 23.02.2021 19:18

u mnie w robocie w oddziałach za granicą jest pojęcie 'Polish Mafia' - wiadomo, że jak się czegoś nie da zrobić to akurat nie w PL. zabawne przy tym, że wtedy potrafimy współpracować...

ArtiZet 23.02.2021 19:24

Cytat:

Napisał Fizolof (Post 719446)
Coś w tym jest, ja się zaszczepiłem 1 dawką 05.02 i tydzień temu spadłem ze schodów a wczoraj wypierdzieliłem się na motorze na rondzie... w piątek mam mieć drugą dawkę, chyba nie pójdę

Dobrze, że jest na co zwalić ;)

P.S. uwazam, że kto się nie zaszczepi i zachoruje to w przypadku hospitalizacji powinien ponosić jej koszty...a pobyt na takim OIOM to nie są tanie rzeczy...

mdxmd 23.02.2021 19:27

W DPS Puławy rzekomo po szczepieniu zmarło 9 osób, coś tłumaczą, że nie przez szczepionkę... niby złapali covida po szczepieniu, wierzyć w to czy nie nie mam pojęcia. Jak każde szczepienie zapewne jest wyzwaniem dla organizmu.

sambor1965 23.02.2021 19:39

Widać, że ludzie chcą sobie pogadać o koronawirusie. Ten knebel to chyba słaby pomysł był. Modertzorzy, dajcie trochę wolności ludowi ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.