![]() |
jezeli motocykl odpala na kablach to wlasciwie znalazles odpowiedz. jak juz tu pisalismy - jakosc akumulatorow dramatycznie spadla :( kiedys legendarna Yuasa juz wlasciwie nic nie znaczy i znam ludzi, ktorzy reklamowali ja po kilku tygodniach. sprawdzenie stanu akumulatora mozliwe jest tylko testerem zwarciowym, ktory mają niektore warsztaty. sytuacja z odpieciem cewek pradnicy mocno dziwna - tak jakby niesprawny regulator przepuszczal cos i zwieral przez cewki... nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.
jedyne rozsadne rozwiazanie to niestety... podstawianie. podjechac do serwisu, zweryfikowac akumulator, nastepnie podstawic regulator. na zdrowy rozum nic madrzejszego nie wymyslisz. dobrze, ze to w sumie bardzo prosty układ wzajemnych zaleznosci a nie jakas pokomplikowana cyfrowka, która zaczeła szaleć. p.s. od okolo 2 lat zakladam tylko motobatt-y. |
Cytat:
Motobatt jest ok,używam w dwóch motocyklach. Ale czy jeszcze dostepny w PL bo brakuje ich ostatnio . Z tego co sie dowiedziałem to dystrybutor zwija interes w UE. Akumulatory Baner tez sa ok. |
Czytajcie ze zrozumieniem, motor odpala po odłączeniu regulatora. Ja nie kumam o co tu chodzi
|
Cytat:
- zweryfikowac akumulator bo przeciez zapala na kablach - zweryfikowac regulator to układ prosty jak widły |
Cytat:
|
no to jeszcze taka ciekawostka, zanim sie walne do wyra z audiobookiem na uszach. ceny lozysk OEM Yamaha i dokladnie takich samych kupionych w Albeco:
NTN6204c3 Y:36pln A:12pln NTN6202c3 Y:70pln A:9pln NTN6201c3 Y:71pln A:9pln suma Y:177pln A:30pln siła woreczka! |
Proceder od dawna znany , ale ludziska lubią być oszukiwani , sprowadzony samochód musi mieć na liczniku ok 180tyskm niezależnie czy ma 3 czy 30lat tak i lubią firmowe pudełeczka i myślą że jak ktoś na nim napisał np Bosch to tam jest nadal Bosch czy kupowanie tego samego towaru "ładniej" zapakowanego.
Pozostaje posiadać wiedzę by nie dawać się robić w balona i właśnie ta wiedza jest bardzo cenna. Choć bogaty to oleje i pójdzie do serwisu bo go stać. |
2 Załącznik(ów)
moi dwaj Yamahowscy faworyci nadal w cenie: podkładka 42pln, nakrętka 140pln :D podrożały od mojej ostatniej wizyty na rozkladowce XVS1100/BT1100.
|
Pewnie użyto kosmicznej technologii przy produkcji i stąd taka cena :D
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:13. |