![]() |
Z samurajskich mieczy :D
|
1 Załącznik(ów)
właśnie za takie bydlaki yamaha sobie winszuje po 70pln sztuka :D
|
Dzisiaj kupiłem w zaprzyjażnionym sklepie wszystkie łożyska ,oringi i zimmerngi doRFS za 650 zł. Wszystko najwyższa półka.Nawet nie chce mi się liczyć ile bym zapłacił u Kata.Ludziska nie kumają że ani KAT, Honda ,Ducati nie produkują łożysk czy zimmerów.
|
No ale niektóre łożyska i zimmeringi są niedostepne poza Ori.
|
Cytat:
|
No i padłem ofiarą swojego/firmy cwaniactwa -spisalem nr łożyska na wał i przyszło jedno inne dzwonię do serwisu co jest (oczywiście kupowałem w sklepie u kumpla samochodziarza) a serwisant mówi że ten nr z fiszki łudząco przypominający nr łożyska to jest nr hondy i zostało mi pikne noje koyo i trzeba było po nr zamowic u pana hądy jak i łożyska na wałek wyrównawczy uszczelniacze do pompy olejowej i simmering między dekiel a wał .
|
1 Załącznik(ów)
no to w GTS na łożysku przedniego koła nr 15 na rysunku jest wybite NTN i symbol. w katalogu nie wystepuje w ogole takie cos. dzis nawet Yamaha nie ma go w ofercie a jego ostatnia cena to 2500pln :O
|
dlatego GTS tylko w muzeum można już obejrzeć :D NIESTETY bo moto było w ch..j mega zajebiste ale chyba zbyt zajebiste dla przeciętnego kowala :D
takie smaczki jak powyżej to ma każdy producent za co ich szczerze nienawidzę - niemniej durne miemce nie przewidzieli, że niedostępne poza BMW /no ok można kupić FAG za miliony/ łożysko pivota paralevera można zastąpić samosmarnym tworzywem sztucznym co wkurw... w tym roku w końcu zrobiłem. 300PLN za stożkowe malutkie łożysko /a potrzebne są dwa/ to ja po prostu nie dam. I tak systematycznie wymienię te łożyska na plastik we wszystkich swoich BMW. Amen. m |
Wiem że nie wszystko jest do kupienia poza ori.Akurat do RFS kupię wszystko łącznie z jakimiś oringami 29,1 x 1,6 ;25,12 x 1,78; 17 17x 1,78.
|
do europejczykow - za wyjatkiem triumpha, ktory w duzym stopniu bazuje na czesciach japonskich - wsadzane sa bardzo popularne łożyska i simery. kiwaczki w BMW czy aprilii można zregenerowac za smieszna kase. to samo z lozyskami silnika badz skrzyni, kol itd.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:51. |