![]() |
Afra przy 160 brała tyle samo?
|
Afra nigdy nie wzieła oleju przy 160 bo nigdy nią tyle nie jechałem:)
Ale oddać trzeba, że mineralne mazidło smarowania bokserow BMW kupisz na każdej, podłej stacji benzynowej a wysublimowany w pełni syntetyczny olej musiałem taszczyć, ze sobą. Nawet na stacjach w Austrii nie było takowego w razie W musiałbym się samochodowym ratować. |
Mimo ze Mirmił lał w nią olej i lał....
|
Zbytnio sie przejmujecie tym co pisze producent dla zabezpieczenia sie przed reklamacjami. Mialem BMW E36 2.5 z 91roku bardzo dawno temu. W oryginalnej germanskiej instrukcji bylo napisane ze zużycie oleju poniżej 1200ml na 1000km należy uwazac za normalne. Samochód mial 360 tys i oleju nie bral ale z tego co tu piszecie wynika ze byl zepsuty bo powinien brac te 1.2 litra na 1000 :)
Ps. Sprzedam KTMa bo w 4500 km po autostradach i albanskich szutrach w 40st upału wziął tylko 300ml wiec tez zepsuty |
Ladne foty na fejsie sie pojawily :Thumbs_Up:
https://www.facebook.com/LC8.Adventure |
Nie ważne ze bierze ,ważne żeby miał co brać
Kawasaki vn 1500 miał normę 1,5l.na 100km ;) Mój bigos nie bierze ,no może troszeczkę ;) |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Jak się czyta bez zrozumienia instrukcję i mimo wszystko dolewa oleju to ciśnie tegoż takie szkody może zrobić. Lepiej żeby trochę brał :dizzy:
|
|
Cytat:
To na zdjeciu to raczej jakies zatarte lozysko korbowodu chyba? |
No jak to nie rozumiesz...Jak dużo oleju to tłoki pociskają olej idąc w dół i robią ciśnienie. A taki ciśnienie to nie żarty...Ma wielka moc... Widziałes kiedyś koparkę? Jakie tam sakramenckie ciśnienie na tych tłokach ,że podnosi taką łychę....To taki silniczek, jak źle zrobiony to ino raz tłokiem ruszy i już...
|
Puszku, sprawdz sobie czy poziom tloka moze znalezc sie ponizej korka wlewu oleju.
|
Cytat:
|
Luzik chopaki nie napinajcie się za mocno z rana.
No to siup kawki :) |
Uwielbiam te dialogi, chłopaki niby śpią (jednym okiem), ale jak trzeba to nawet w nocy będą działać:) No i to "sakramenckie ciśnienie":haha2:
Przy okazji..powietrze też jest płynem który można, tak jak olej (...), ale słabo smaruje, niezależnie od marki. |
Jest jeszcze takie coś jak odma... :-)
Wysłane z ajfona.. |
Można tamtędy wlewać olej ;)
|
Cytat:
Sa przypadki cieknacych wtryskiwaczy i wtedy dostaje sie paliwo do oleju ktory moze spowodowac konkretny przyrost oleju. W motocyklu dolanie 300ml wiecej chyba wiele nie zrobi. No chyba ze naprawde sie wleje pod korek, wtedy schodzacy tlok moze zrobic spustoszenie. PS. Jestem po kawie. |
Prędzej zarzyga Ci filtr powietrza olejem z odmy...
Wysłane z ajfona.. |
Zostawiłem DR 650 w garażu z pełnym zbiornikiem paliwa. Po kilku dniach próbuję odpalić...i ni uja... nie zkreci... Paliwo się przelało przez gaźnik i pełniutki silnik ...Smród jak cholera bo część poszła na ziemie. Oj nie dobre to było, niedobre...
|
Przynajmniej masz czysty silnik w środku.
|
Cytat:
|
Puszek, za młodu jawka 50 zrobiła mi taki numer. Gdy odpalałem ją na zapych to z rury wydechowej strumień benzyny :D
|
Kto bogatemu zabroni... :-)
Wysłane z ajfona.. |
Puszek,...po 50-tce zawory czasem puszczają, a co dopiero po ..650-tce:):):):mur::D
|
Hmmm...pomarzyć o zaworach..Tylepiej stawaj do ustawki z Bartolem , bo odgrażał się ,że pokaże co to lc8 może w drodze do białem...A traska już jest gotowa i czeka...brm brym brym
|
Puszek, Ty to mnie za słówka łapiesz ;), a Jarek to chyba z innej strony przyjedzie ;)
ps. a kranika w tej DR-ce nie było? |
Do tej pory zawsze trzymało, aż nadszedł ten magiczny czas :D
|
A tak z ciekawości zapytam.. Jak to jest w LC4 640? Ma on pompę podciśnieniową.. Czy niezakręcenie kranika może spowodować tu takiego zonka jak w powyższej deerce?
Wysłane z ajfona.. |
Muszę dodać ,że ta moja DRka ma gaznik kehina od 525 :-)))
|
Borys609 Jeśli masz sprawną pompę podciśnieniową to podczas gdy silnik nie pracuje nie ma prawa lecieć przez nią paliwo. Zalej sobie zbiornik do pełna, odczep przewód paliwowy z gaźnika i sprawdź sam, żeby nie było, że kłamię :D
|
Takiej odpowiedzi się spodziewałem. Dzięki!
Wysłane z ajfona.. |
Borys609 Jak czegoś jeszcze nie wiesz to pytaj, wiecznie żyć nie będę :haha2:
|
Spoko, reszta pewnie wyjdzie w praniu jak zacznę przy nim grzebać.. Póki co moczę dupsko w Morzu Śródziemnym... :-)
Wysłane z ajfona.. |
A jak ktoś nie ma pompy podciśnieniowej to poszukać zaworu podciśnieniowego z innego moto lub skutera. Mam od suzuki gs500 i nie zawracam sobie głowy zakręcaniem zaworów, które lubią szybko ciec.
|
Każdy ortodoks powie Ci, że mechaniczny zawór (często zapominany Puszku) jest lepszy od podciśnieniowego bo daje poczucie władzy nad motocyklem ;)
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Nie wiem jak to było przymocowane w GS500, ale ja sobie przytrytytkowałem do ramy. Przy dużym powiększeniu można sobie polukać (kliknąć na fote).
|
Laila na nowym KTM-ie.. :D jestem zakochany :D
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net...64&oe=566CC62B |
W niej czy kacie?
:D |
w niej na kacie... na hondzie wyglądała zdecydowanie gorzej... :D
|
Nooo sliczna,na tym kacie :rolleyes:
|
Trzeba by sprawdzić czy aby nie ksionc. :D
|
W tym roku na Dakarze "katy dostaną baty " :-)))
|
Dzięki ze nam powiedziałeś , pewnie jesteśmy pierwszymi na świecie którzy o tym się dowiedzieli :haha2:
|
Cytat:
|
Słyszałem, że nie długo w Dakarze będą startowały skutery. Czego to nie wymyślą dla wyrównania konkurencji :D
|
No tak ,Maharadża zażądał skutera z właściwościami dywanu :-)))
|
Cytat:
|
http://advrider.com/index.php?attach...ke-jpg.379525/
http://advrider.com/index.php?attach...ew-jpg.379527/ Strzeliło mocowanie subframa. To dla wszystkich lubiących latać z kuframi i mnóstwem szpeju po dziurach. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:19. |