![]() |
Ja widziałem, a o paru u kolegów słyszałem, to chyba do Polski wysyłają większość z wadami
|
Widzimy na zdjęciu uszkodzony kamieniem uszczelniacz przyczyną jest kamień czy błąd konstrukcyjny.
Widzimy akcje serwisowa na pękające lagi w wodniakach bmw której przyczyną jest? |
Zazwyczaj oderzenie z tylu w motocykl.
Mamy do wyboru. Wymienic wahacz w pol godziny i wydajemy na to 3 tysie, lub zakladamy uzywkę za 200 zl (nie ma na nie zbytu, moze dlatego ze tak czesto się łamią) czy wymieniamy simmering za 5000 i zajmuje to serwisowy tydzien, lub kupujemy drugi silnik, bo moze wyjsc taniej, a na pewno szybciej niz wymiana simmeringu. W ktorym z przypadkow bardziej nas w ch.. ju drze z nerwów? 😊 Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Moje jest mojsze niż twojsze ...
Nie ma na świecie ideałów. Nikt nikomu ( chyba ) noża do gardła nie przykładał przy zakupie moto. Kupił bo chciał, nie pasuje, sprzedać i kupić następny „ideał”. A tłumaczenia bo kredyt, bo zainwestowałem bez sensu . To ma dawać frajdę, podobać się i tyle. Proste. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czytalem przed chwilą wiadomosci na Onecie. Patrzac na komentarxe pod artykulem ze smutkiem zauwazam, ze Ksenofobia i nietolerancja jest w naszym kraju coraz bardziej zauwazalna. :(
|
Ale ja mówię o błędzie konstrukcji lag w wodniakach i dalej utrzymuje że w przypadku tego uszczelniacza nie ma mowy o błędzie konstrukcji. Dla ścisłości dlaczego porownujesz cenę używanego wahacza z allego do ceny robocizny w ASO hady? Ile kosztuje wahacz z wymianą i wszystkimi pobocznymi kosztami?
Dobra koniec przekomarzania sie:) I tak nie zamieniłbym crf na bmw:haha2: nieważne jak trwały i tani wahacz by nie był |
Cytat:
5000 to ASO, bez negocjacji, w bmw placi sie o wiele więcej za dlugonogie hostessy serwujące darmową kawę |
Blad konstrukcji lag zostal poprawiony, a wszystkie wypuszczone z nim egzemplarze wezwane na akcję serwisową. Zapewne tak jak z podnlzkiem s CRF. :)
Napisalem, ile roboczogodzin zajmuje wymiana wahacza, i ze zamiast nowki simmera mozna zalozyc uzywany silnik w CRFie by bylo taniej i szybciej :) Mada, pax, bo się zagryziemy i bez wodki nie dojdziemy do konsensusu, ze jeden lubi ogorki, a drugi jak mu nogi smierdzą. :) Ja pas, no chyba, ze mnie sprowokujesz. ;) Pz. Uwielbiam dlugonogie, szczuple laseczki, kawę zresztą tez, ale wiem doskomale, ze niektorzy wprost przeciwnie, ale jak to wielokrotnie powiedziano "de gustibus non est disputandum" i w pelni to rozumiem, choc się nieraz dziwię... :D Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Podnóżek nie był objety akcją serwisową, coś źle wyczytaleś.
Podobnie bylo z rozpadającymi sie skrzyniami biegów w bmw, też były wymieniane. Zatarte panewki też F850 gs tez miał jakis falstart, a 310 gs tez. A uszczelniacz rozsypal sie w pojedynczych przypadkach, jak nie w jednym |
Weźcie usuńcie ten wątek w 3 miga bo wyjdzie ze BMW jednak lepsze ;) :) :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:19. |