Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Układ elektryczny i zapłonowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Wtrysk w Afryce (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11446)

PawelZDR 03.01.2012 00:37

Wszystko fajnie tylko kolega nie ma żadnego klucza od kompletu i tu pewnie zaczną się schody w serwisie.

pałeł 03.01.2012 00:44

to już inny problem:) w nowym motocyklu są dwa kluczyki i blaszka z numerem stary właściciel na pewno ma :)

ferolo 03.01.2012 11:09

Podziękował za informację będę szukał najtańszej alternatywy z racji nowych wydatków nowotworzejących mam ograniczony na to budżet więc najtańsza opcja będzie.
Dzwoniłem do Hondy w moim mieście to odpowiedzieli mi że nie mają możliwości na dorobienie tego chipa polecają kupno nowego modułu.
Pan w przybliżeniu podał mi cenę 4 cyfrową to od razu grzecznie podziękowałem.
A niema, możliwości wstawienia innego modułu, tzn na aledrogo jest parę modułów od hondy.
Posiadają pestki od nich w przystępnych cenach wówczas pozostawało by wgrać tą mapę paliwową i teoretyczne było by pięknie.
Lecz jak pokazują statystyki nic co piękne nie jest łatwe hehe

Adagiio 03.01.2012 11:28

Wsadź silnik do ramy i zostaw starą instalację , zamontuj gaźniki od XL 650 V z ostatniego modelu . Chyba ze chcesz montować power commander i mieć możliwość zmiany map zapłonowych , to zmienia postać rzeczy , wówczas kombinacja warta wydania kupy kasy .

Cibor klv 03.01.2012 15:26

Tak też myślałem, że mogą być z tym kłopoty, kiedyś miałem z tym zgryz w swojej cbr f4i .. Honda chce wszystkich uszczęśliwić na siłę i pakuje ten cholerny HISS a potem takie właśnie historie mamy.

PawelZDR 03.01.2012 17:34

Cytat:

Napisał ferolo (Post 213318)
Podziękował za informację będę szukał najtańszej alternatywy z racji nowych wydatków nowotworzejących mam ograniczony na to budżet więc najtańsza opcja będzie.
Dzwoniłem do Hondy w moim mieście to odpowiedzieli mi że nie mają możliwości na dorobienie tego chipa polecają kupno nowego modułu.
Pan w przybliżeniu podał mi cenę 4 cyfrową to od razu grzecznie podziękowałem.
A niema, możliwości wstawienia innego modułu, tzn na aledrogo jest parę modułów od hondy.
Posiadają pestki od nich w przystępnych cenach wówczas pozostawało by wgrać tą mapę paliwową i teoretyczne było by pięknie.
Lecz jak pokazują statystyki nic co piękne nie jest łatwe hehe

Po co kombinujesz jak do Twojego modułu da się dorobić bez problemu transponder,tak będzie najtaniej.

ferolo 04.01.2012 18:49

Panowie a doradźcie mi, ponieważ pompa paliwa oryginalna z trampka wymaga sporej rzeźby ze względu na jej kształt i nie chciałbym ciąć baku.
Jest jakiś zamiennik typu np. pompy facet która była by mała a zarazem wydajna i nie trzeba by jej w bak wkładać.
Czy jedynie pozostaje rzeźba.

PawelZDR 04.01.2012 21:10

Coś się powinno dobrać z samochodowych pomp tylko trzeba by było znać chociaż ciśnienie jakie utrzymuje oryginał.

Marcin.111 04.01.2012 21:34

Szukaj samochodowej :Thumbs_Up:

R2D2 04.01.2012 22:04

Cytat:

Napisał ferolo (Post 213599)
Panowie a doradźcie mi, ponieważ pompa paliwa oryginalna z trampka wymaga sporej rzeźby ze względu na jej kształt i nie chciałbym ciąć baku.
Jest jakiś zamiennik typu np. pompy facet która była by mała a zarazem wydajna i nie trzeba by jej w bak wkładać.
Czy jedynie pozostaje rzeźba.

Przede wszystkim to trzeba sprawdzić jakie ciśnienie panuje w magistrali paliwowej w TA700.
Zewnętrzne pompy miały Hayabusy pierwsze 2 roczniki.
Ciśnienie w magistrali jest bardzo istotne i ma duży wpływ na dawki wtryskiwanego paliwa.
Nie można wziąć sobie pierwszej lepszej pompy bo nie wszystkie układy wtryskowe pracują z tym samym ciśnieniem roboczym.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.