![]() |
Wszystko fajnie tylko kolega nie ma żadnego klucza od kompletu i tu pewnie zaczną się schody w serwisie.
|
to już inny problem:) w nowym motocyklu są dwa kluczyki i blaszka z numerem stary właściciel na pewno ma :)
|
Podziękował za informację będę szukał najtańszej alternatywy z racji nowych wydatków nowotworzejących mam ograniczony na to budżet więc najtańsza opcja będzie.
Dzwoniłem do Hondy w moim mieście to odpowiedzieli mi że nie mają możliwości na dorobienie tego chipa polecają kupno nowego modułu. Pan w przybliżeniu podał mi cenę 4 cyfrową to od razu grzecznie podziękowałem. A niema, możliwości wstawienia innego modułu, tzn na aledrogo jest parę modułów od hondy. Posiadają pestki od nich w przystępnych cenach wówczas pozostawało by wgrać tą mapę paliwową i teoretyczne było by pięknie. Lecz jak pokazują statystyki nic co piękne nie jest łatwe hehe |
Wsadź silnik do ramy i zostaw starą instalację , zamontuj gaźniki od XL 650 V z ostatniego modelu . Chyba ze chcesz montować power commander i mieć możliwość zmiany map zapłonowych , to zmienia postać rzeczy , wówczas kombinacja warta wydania kupy kasy .
|
Tak też myślałem, że mogą być z tym kłopoty, kiedyś miałem z tym zgryz w swojej cbr f4i .. Honda chce wszystkich uszczęśliwić na siłę i pakuje ten cholerny HISS a potem takie właśnie historie mamy.
|
Cytat:
|
Panowie a doradźcie mi, ponieważ pompa paliwa oryginalna z trampka wymaga sporej rzeźby ze względu na jej kształt i nie chciałbym ciąć baku.
Jest jakiś zamiennik typu np. pompy facet która była by mała a zarazem wydajna i nie trzeba by jej w bak wkładać. Czy jedynie pozostaje rzeźba. |
Coś się powinno dobrać z samochodowych pomp tylko trzeba by było znać chociaż ciśnienie jakie utrzymuje oryginał.
|
Szukaj samochodowej :Thumbs_Up:
|
Cytat:
Przede wszystkim to trzeba sprawdzić jakie ciśnienie panuje w magistrali paliwowej w TA700. Zewnętrzne pompy miały Hayabusy pierwsze 2 roczniki. Ciśnienie w magistrali jest bardzo istotne i ma duży wpływ na dawki wtryskiwanego paliwa. Nie można wziąć sobie pierwszej lepszej pompy bo nie wszystkie układy wtryskowe pracują z tym samym ciśnieniem roboczym. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |