![]() |
w kazdym tak jest , napinacz nie cofa sie , nie moze
|
To oczywiste że nie może się cofać , chodzi o to że w XLce ma inna budowę i nic się w nim nie wysuwa, tym samym po napinaczu ciężko jest sprawdzić stan łańcuszka.
|
ja to chyba do jakiegos mechanika zaniose troche mnie to przeraszta:)a zepsuc idzie szybko cos.ja to w takich sprawach ciemny jestem:)ile moze za to wziasc 50zl i juz.bo z tym ustawieniem lancuszka mniej wiecej kumpam ale tem napinacz jak wsadzic?ma juz tego slizgu tykac w jakim koncie ma byc napinacz?
|
Do napinacza trzeba sobie zrobić przyrząd. Weź to lepiej daj do znachora kolego.
|
1 Załącznik(ów)
Możesz składać na manual od Dominatora prawie to samo.
|
Kazmir dobrze prawi a najlepszy przyrząd do zakładania napinacza to chiński nóż kuchenny odpowiednio dostosowany :D
jak złożyć rozrząd : |
Tak w ogóle to dobre silniki są, od 1986-2006 montowane w Hundze (xl,nx,xrl, fmx) tak tak 20 lat może i dłużej:)
tutaj dobry artykuł - http://www.tezla.freehost.pl/html/opis_xl600rm.html miłej lektury:) |
Rok temu robiłem xr 600 r, naprawa czapki i tłok. Patent z plastikową opaską jest dobry. Po włożeniu przeciąłem ja nożem do tapet i włala.
|
super chlopaki dzieki za info mysle ze w tym tyg.skladam ja;-)
|
witam,no i stalo sie ustawilem dzis rorzad jutro bede pokrywe skrencac i gotowe mam nadzieje ze wszystko ok ..ustawilem tak jak na obrazkach od Kazmira:)..teraz pyatanie czy lancuszek jest dosc napiety na ty walku?dobrze to zrobilem?:)no i pokrywe na ile sie dokreca?tez na 35Nm?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:22. |