![]() |
Podos kiedyś napisał:
"Dodal bym do opisów: 1. w ktorą stronę idzie zebatka zdawcza. Bo nie jest symetryczna. czyli ze idzie odsadzeniem do silnika." To odsadzenie to tam gdzie zębatka jest grubsza czy tam gdzie jest ciensza. Bo u mnie w moto było tak że tą grubsza częścią była odwrócona do silnika, a zabezpieczenie przykręcone było do tej strony bardziej płaskiej "cienszej" |
Cytat:
|
Zabezpieczenie ma byc przykrecone na to grube na 100 % . Tak jest przy fabrycznie nowej AT.
|
Co do sprawdzenia łańcucha.Spróbuj odciągnąć łańcuch od tylnej zębatki do tyłu. Jeśli go odciągniesz to łańcuch jest wyciągnięty
|
Cytat:
Fabrycznie na zebatce od frontu jest guma... Łancych pracujacy pod katem - będzie baaardzo krótko żył... Lepiej być pewnym jak to ma iść... |
Msam w swojej taką zębatkę i wg mnie:
Ta zębatka która jest na zdjęciu jest grubsza od np Sunstara i JT o jakieś 2,5mm . Te "grube" powinno iść na zewnątrz , ale ta zebatka ma "kołnierz" z obu stron i w tym przypadku zakładasz na zewnątrz tam gdzie jest grubiej (nie jestem pewny czy z tej strony jest napis). A zabezpieczenie kup nowe (koszt 20 zł w hondzie). Twoje jest wyrobione. Nowe zabezpieczenie ma taką samą szerokość jak wycięcie w wałku zdawczym i jest przykręcone na sztywno do zębatki więc o luzie poosiowym nie powinno być mowy - przynajmniej dopuki sie nie wyrobi. Smar nakłada sie w tym miejscu po to żeby rdza nie zjadała frezu i wałka. |
na zdieciu widac ze made in france to jest to grubsze, i wlasnie do tego przykreca sie srubki z zabezpieczeniem.
|
dobra, nie wiem, o co Wam chodzi. Wg Was, zębatka ma być bliżej czy dalej silnika, bo do tego się to sprawadza...
|
Tak- wygląda że napis ma być na zewnątrz. Zębatka ma być bliżej silnika. A zabezpieczenie wymienić. pozdr
|
to oznacza, że już drugi łańcuch źle zakładam, źle też napisałem w wikipedii (odsadzeniem do motocykla) i wogóle daleko do wiosny.
chyba wypada poprawić... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:34. |