Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Jakie opony na wschut? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=18274)

mazeno 16.07.2013 22:20

.........

Dunia 16.07.2013 23:04

Cytat:

Napisał Elwood (Post 327686)
Tylko nie wiem, czy smalić dalej, bo entuzjazmu w narodzie nie czuję.

O żesz Ty..dla siebie pisz a nie dla gawiedzi, to wszyscy czytać Cię będą...zresztą pewnie czytają tylko wiele luda pojechało na wschut..a tam pewnie bukwy na klawiaturze, a inni pewnie w robocie czytają ukradkiem może...
Waść się nie kryguj jak panna przed zaręczynami tylko siadaj i pisz..

Orzep 16.07.2013 23:16

Cytat:

Napisał Dunia (Post 328296)
O żesz Ty..dla siebie pisz a nie dla gawiedzi, to wszyscy czytać Cię będą...zresztą pewnie czytają tylko wiele luda pojechało na wschut..a tam pewnie bukwy na klawiaturze, a inni pewnie w robocie czytają ukradkiem może...
Waść się nie kryguj jak panna przed zaręczynami tylko siadaj i pisz..

:Thumbs_Up:

Paluch 16.07.2013 23:17

Cytat:

Napisał Elwood (Post 327686)
Tylko nie wiem, czy smalić dalej, bo entuzjazmu w narodzie nie czuję.

Ta jasne. Pisz El albo pedałuj już ;).

Tomek-KLI 16.07.2013 23:32

"... w pracy czytają" oj tak :)

mazeno 18.07.2013 14:16

.........

Boski-Kolasek 19.07.2013 01:17

jade tam!!!!!!

Boski-Kolasek 19.07.2013 01:40

gdzie mapy Kirgizji moge kupic ?

zbyszek_africa 24.07.2013 11:59

Cytat:

Napisał Elwood (Post 329279)
Taszkent.
Po 14h jazdy nonstop dotarł do bazy. Bazą jest polski kościół.
Cienia szuka pod pomnikiem Andresowców a w cieniu 40st więc jeszcze w miarę chłodno, jak na te okolice.
Ponoć jest czysty i świeży, zapewne po spowiedzi, bo jak wszedł do kościoła, to jego rdzawe, ałmysowe futerko zczerniało!......

W Taszkencie.
Napisz Lupiemu, że jak będzie stał tyłem do "Słupa gen.Andersa" (kościół po lewo) pójdzie/pojedzie ulica w kier.centrum i skręci pierwszą ulicę w prawo po kilkuset metrach znajdzie knajpkę motocyklową. Namiot rozbije na tyłach, a jedzeniem i piciem ugoszczą:)
Myśmy spali na plebani, ale nie zawsze są tam wolne miejsca.
W godzinach ok.8 rano i 16-tej niech nie wyjeżdża na miasto. Milicja zamyka pół miasta (paraliżuje ruch na ok 2 godz. rano i po południu) bo prezydent jedzie i wraca z pracy do domu:mad::o
Myśmy załatwiali tam wizy do Turkmenistanu -przerąbane (łapówy na kazdym kroku:mad:) Strażnik przy furtce brał po 10$, inaczej mogłeś tam kiblować tydzień. Betonowe miasto, można w lipcu usmażyć się jak na patelni....
Niech załatwia co tam ma i ucieka na prowincje, tam normalne życie...
pozdr.

zbyszek_africa 24.07.2013 13:18

Wtedy mieliśmy wizę Azerską. JUż z miesiąc wcześniej słaliśmy dokumenty.
Dostaliśmy trzy dni na Turkmenistan trasą wyznaczoną (mapka) przez ich mundurowych do wtedy Krasnowłodza teraz Turkmenbaszi. Tak policyjnego państwa jeszcze nie widziałem. Przez Kaspijskie przepłyneliśmy promem do Baku, a tutaj to już Europa panie:) tzn. prawie....
Niech Mu się wiedzie:)
pozdr.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35.