![]() |
@Bonjour widac z tego że wszystko ma swój czasi miejsce. Zawiecha w końcu tez ma prawo dac sobie siana. Wynika z tego że masz podobna diagnozę jaką ja postawiłem. Niestety nowa zawiecha kosztuje bardzo sporo no i masz babo placek. Trzeba sie na razie z tym pogodzić. Sczęśliwie mój moto jeszcze nie pływa po zdrapkach to jeszcze polata.
To co napisałeś to chyba właściwa i jedyna ostateczna diagnoza na pukanie lag a tego naprawić się nie da- tylko wymiana. Niestety. |
Moje moto też w miarę stabilne jest, więc pozostaje jeździć.
BTW - w rejonie przedniego zawieszenia dodatkowe dzwięki stukopodobne dobywają się u mnie z linki prędkościomierza przy ladze i jej wejściu w plastik pod półką. Postukuje też luźne ucho druciane prowadzące linkę sprzęgła przy chłodnicy. Może jeszcze zacisk?... T. |
tomkow robiłem ta sama operacje u majnego co ty i juz olalem to stukanie.
|
U mnie jest to samo: jak zjeżdżam z krawężnika, latam po jakiś dziurawych drogach itp, zawias stuka. Olej wymieniłem, odmierzyłem suwmiarką lustro i dalej to samo. Narazie się przyzwyczajam, bo innych objawów brak. Jak ktoś znajdzie jakąś sensowną, tania przyczynę, to się pomyśli. ;)
|
Wymieniał ktoś panewki? Ja wczoraj rozebrałem lagi w jednej olej czarny a w drugiej zielono czarny, sporo opiłków. Z panewek zrobiły sie "jaja" na innych elementach nie widać ubytków. Szkoda że poprzedni właściciel nie wymieniał oleju:(. Po wymianie tylko oleju stuki ustaną ale gdy panewki wpadną w swoje wyrobione miejsca to znowu bedzie stukać.:haha2:
|
Miałem ten problem w swojej ,zalałem olejem do atomatycznych skrzyń biegów
50 ml do kazdej lagi więcej niż przewiduje instrukcja ,jest troszeczkę twardsze zawieszenie, nawet lepiej mi się jeździ a jeżdżę po wszystkim i najwazniejsze nic nie stuka ani nie dobija. |
Cytat:
|
dziekuję.
|
CZY slizki teflonowe do przednich amorow rd 07 wedlug katalogu to 23200-MV1-000 I 22100-MY1-000
|
A czy ktos przerabiał problem tego stukania w RD03 ? Głuche puknięcia ( jakby plastików ) Przy dobijaniu i jeżdzie po dużych wybojach. Drugi rok sprawdzam, dokręcam, plastiki, łożysko główki ramy nowe , mocno dokręcone, .. niby pierdoła a denerwuje mocno. Jazda bez czachy i plastików i dalej to samo .
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:48. |