![]() |
Jak już LEPItech wyrzeźbi to ustrojswo, myślę że też się skuszę. Pewnie koło zimy i panewki i uszczelniacze się zmienię. Narzie robiłem testy z olejem, skończyłem na 12.5W Nie dobija:]
|
O kurna 12,5 W to grubo :)
Ja też robiłem testy i skończyłem na 5W, 10mm napięcia wstępnego sprężyny i dopompowanie lag, nie dobija a lekko zawiecha u mnie nie ma (jak napiszę, że przy skokach to i tak nikt nie uwierzy :) ) Przy 7,5W zawias się robił kołkowaty i tracił precyzję (jak na amor z AT oczywiście) przy 12,5W nawet nie zgaduję. Emulator na pewno poprawi czułość na małych nierównościach (tarka) i fajnie, że ktoś temat zbadał :) Fabrizio jak już założysz to dasz na testy? :devil: |
Panewki koledzy tylko nowe panewki, olej 10,5 i sprężyny progresywne :umowa::oldman: u mnie chodzi jak marzenie teraz :drif: różnica jest kapitalna ;)
|
na dobijanie dobre jest dolanie oleju, zwiększa progresje.
|
albo pompowanie 0,4 atm w lagach :D:D:D kto ma wentylki może tylko trzeba mieć specjalny manometr co pokazuje dokładnie po niżej 1 atm ;)
|
No no panewki, progresy emulatory... i się robi z tego cena zawiechy WP z 300 mm skokiem i pełną regulacją :) Ale to już offtop do innego działu ;)
Da się jeździć całkiem spoko na ori zawiasie przy wkładzie no powiedzmy 100 zł (olej, inne korki, pompka rowerowa :) ) |
panewki 140 zl
uszczelniacze olejowe 55 zl uszczelniacze pyłowe 50 zl sprężyny progresywne 400 zl olej 2 L 90 zl tak mniej więcej z pamięci robocizna moja :D:D:D |
zamiast progresów dajesz emulator i wychodzi, że tylko 300 zł dopłaciłeś
|
noooo wiem ale w tedy jak kupiłem progresów 4 lata temu nie było mowy o emulator :vis:
Sluza wielki dzięki za cały opis :) już go mam na kompie skopiowany :D:D:D |
Witam ,zamowilem dzis tez emulator ,jest chyba jakas promocja bo zdjelo mi z karty 647 zl , zamontuje go z progresami wurth tylko ze skruce te sprezyny o grubosc emulatora od gestej strony.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:15. |