Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Maroko '17 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28838)

sizyrk 18.04.2017 17:38

Cytat:

Napisał Nynek (Post 527855)
Kurdę nie mógł Ci sprzedać swoich zaworków skoro użytkuje afrę tylko lokalnie ?

Doszlismy do tego , ale niestety , jego ciekly u mine takze.
Jak sie dowiedzialem , zaworki ukladaja sie do gniazda i zalozenie juz uzywanych moze zakonczyc sie klapa i jak juz wczesniej napisalem , gazniki juz bardzo dlugo nie byly ruszane .

sizyrk 18.04.2017 17:48

No dobra to tak dla tych co to byli by jak ja i wykonywali ten sam manewr.
Paczka wyslana z polski we srode , nadana FEDEX -em, odebralem we wtorek w Marakeszu ok 14:30.
Wiec nie jest zle. Warto miec kogos , kto mowi po arabsku lub francusku. W piatek dzwonili , ze musze zaplacic jakies oplaty i znajomy z Maroka to ogarnial oraz odprawe celna, ktora jak moj znajomy mi wytlumaczyl, trzeba zlecic FEDEC-owi, jak nie trzeba szukac kogos kto to zrobi. Tak zostalo mi to wytlumaczone. W FEDEX-ie mowia po angielsku , ale raczej mialem trudnosci z dogadaniem sie. Pytali sie co jest w paczce.
Przy odbiorze jak sie okazalo nic nieplacilem. Nie wiem czemu, powiedzieli ,ze nie musze. Wiec koszty 200 PLN czesci , plus 350 PLN za paczke. Znajomy poszedl ze mna do ich siedziby z dowodem , podpis i mam czesci w reku.:bow::bow:
Jutro :at:
:D

Boski-Kolasek 19.04.2017 14:05

inshallah brother !!!

A teraz opisuj dalej!

Widzisz jak to jest z tymi wyspiarskimi parchami :)

sizyrk 19.04.2017 15:05

Cytat:

Napisał Boski-Kolasek (Post 528060)
inshallah brother !!!

A teraz opisuj dalej!

Widzisz jak to jest z tymi wyspiarskimi parchami :)

:confused:
Oj tam oj tam, ja w sumie nie moge narzekac. Poprostu mialem pecha ot co, przyklepanym odrobine moja niewiedza ( brak zaworkow ), ale za to poznalem fajnych ludzi:D

madafakinges 19.04.2017 15:42

Poskładałeś afra rznie?

sizyrk 19.04.2017 16:03

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 528079)
Poskładałeś afra rznie?

Tak , nie jest idealnie , ale juz sie nie zalewa. Jedzie. Dzis wieczorem startuje do Casablanki.

Franz 19.04.2017 16:25

o
Cytat:

Napisał sizyrk (Post 528072)
:confused:
Oj tam oj tam, ja w sumie nie moge narzekac. Poprostu mialem pecha ot co, przyklepanym odrobine moja niewiedza ( brak zaworkow ), ale za to poznalem fajnych ludzi:D

Brak zaworkow to nie jest Twoja niewiedza´
SAM nie wiedzialem ze to nastepna afrykanska furia a obczytany jestem troche
we forum. ZE znajomym przejechalem w jednej trasie ponad 10 tys na bliski wschod ale on nawet o zaworkach nie wspmnial choc mial wszystko co w afryce pada

sizyrk 19.04.2017 16:32

Cytat:

Napisał Franz (Post 528090)
o
Brak zaworkow to nie jest Twoja niewiedza´
SAM nie wiedzialem ze to nastepna afrykanska furia a obczytany jestem troche
we forum. ZE znajomym przejechalem w jednej trasie ponad 10 tys na bliski wschod ale on nawet o zaworkach nie wspmnial choc mial wszystko co w afryce pada

Tez nie wiedzialem, wziolem ECU , zapasowy regulator, pompa nowa i pare innych drobiazgow......Teraz bede wiedzial i zawsze wozil ze soba komplecik zaworkow :D Juz powedrowaly zapasowe do mojego podroznego pudelka.

Nynek 19.04.2017 18:14

Cytat:

Napisał sizyrk (Post 528085)
Tak , nie jest idealnie , ale juz sie nie zalewa. Jedzie. Dzis wieczorem startuje do Casablanki.

Czyli odwrót ... będziesz miał motywację aby powrócić i się rozliczyć z Marokiem.

sizyrk 19.04.2017 20:30

Cytat:

Napisał Nynek (Post 528102)
Czyli odwrót ... będziesz miał motywację aby powrócić i się rozliczyć z Marokiem.

Na chwile obecna wracam w przyszlym roku , jak zycie pozwoli:D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:23.