![]() |
Cytat:
|
jak masz kumpla narciarza to on może ma suszarkę do butów narciarskich z ozonowaniem powietrza. Pożycz i powinno wystarczyć. A jeżeli nie to suszyć , suszyć ...
|
Szare mydło. Suszenie smrodu nie wygoni.
|
Ozonowanie zabija bakterie i grzyby które powodują smród. Szare mydło zabija membranę.
|
Detergenty zabijają membranę.
W instrukcji było napisane że prac w szarym mydle |
Cytat:
|
Do dezynfekcji butów ja używam czegoś takiego. Zabija bakterie i grzyby.
https://sklep.podologiczny.pl/pol_pl...0ml-9490_4.jpg Nigdy nie piorę w środku butów z membraną. |
Wiem, że temat o butach ale gore to też spodnie i kurtki
I to paru jazdach często ujebane. Nie pierzesz tylko spryskujesz? |
Franz, ten spray nie jest do impregnacji tylko do dezynfekcji (obuwia). Ja nie mam membrany stałej zlaminowanej z tkaniną kurtki tylko wypinaną więc problemu brudu w zasadzie nie ma. Z tego też powodu nie chciałem kurtki ze stałą membraną gdyż nawet najlepsze zabijają się kurzem i syfem i membrana nie działa jak należy pod kątem oddychalności. Nie jest to wielki problem jak producent dobrze rozwiązał problem wentylacji jak np. Klim. Wywietrzniki wtedy robią robotę i paraprzepuszczalność membrany nie ma większego znaczenia bo głównym jej zadaniem jest blokada wody a nie oddychalność.
Ja mam stare Rally 3 od BMW i mimo swoich mankamentów uważam że wypinana membrana robi tu robotę i od prawie 3 lat to pralki nie widziała i nie wymaga. |
Emek, przecież widzę co pisze na tej flaszczce specyfiku.
Mam 15 letni komplet Rukki gdzie membrana gore jest na stałe i kurtkę trzeba prac z membraną. W czym? Lub czym? Ano s,abym mydłem |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |