![]() |
Jestem fanem starego Volvo z lat 90 tych
Uważam że jest to najlepszy samochód swiata ale byłbym głupcem myśląc że wszyscy mają tak uważać. Ekologii nie unikniesz Wytrzymałość? -W necie jest tekst podróżników jadących na crf 250 l Przy 80 tys km usterek większych brak. Łożyska w kolach , uszczelniacze przedniego zawieszenia W jednym egzemplarzu konieczna była wymiana Tłoka ponieważ źle był założony filtr powietrza W drugim egzemplarzu bez konsumpcji oleju Niestety, na obecną chwilę pisze z małego smarfona I nie wiem jak wkleić link z podróży W używaniu turystycznie xr 400 - tłok cylinder wytrzymuje 30- 40 tys km. |
Ani razu nie wspomniałem o 400, a wy już kilka, nie wiem o co kaman :D
Czemu zaczynasz jakiś tekst, że wszyscy mają tak uważać... Jak widać, jedni są za, inni przeciwko. Postawiłem sprawe jasno. Postępu brak. Waga wzrosła w ch*j. Dałem model z taka sama pojemnością. Odnoś się do niego. Napisz mi co ma lepszego ta crfl od xrl i to wszystko, oprócz plastików :) |
Cytat:
|
Przede wszystkim dzieli je dekada
I motocykle sprzed lat 20 dziś nie byłyby Dopuszczone do ruchu I auta też, a i pewnie inne rzeczy Nowe normy :D Xr 250 r a crf 250 l To przecież całkiem inna kategoria Motocykli Enduro vs dual |
Xr250l :)
|
Xr 250 l?
A gdzie to kupić z niewielkim przebiegiem I niezajezdzone? Czasem zdarza się trafić na ebay. UK Czytałem też relacje z podróży po Europie - Ktoś trafił na taki egzemplarz w Grecji Dymka - gdzie stoją w salonach TTR 250 JEST już sporo więcej choć w Polsce Zdarza się czasem jakąś sztuka na kilka miesiecy |
Widzisz jak schodzisz z tematem, pytałem o wady/zalety w stosunku do crfl, nie ma argumentu w takim razie gdzie to kupić.
W indiach to tego chyba w cholere jeździ. Kiedyś u nas na olx była wersja baja, czasami coś się trafi. Generalnie mnie o kupno nie pytaj, z pewnością da się znaleźć, nowe oczywiście problym. Tu chodziło o porównanie :) |
Cytat:
Czołem! Takie pytanko mam (bez sarkazmu czy chęci do wzbijania piany): Gdzie, kto i komu obiecał postęp? Bo jak dla mnie jedyny gwarantowany naukowo postęp to jest w entropii. Pytam poważnie bo kilkukrotnie wspominasz, że w tych motocyklach nie ma postępu. Zresztą jak tu mierzyć postęp? W KM? A jeszcze jedno mam :-): czy dopuszczasz możliwość braku racji absolutnej i to, że ktoś może preferować guzik zamiast kopajki lub 20 KM mu wystarczy? <początek delikatnego sarkazmu> No bo mam WR250R i po tym co pisałeś wcześniej poczułem się gorszym człowiekiem bo nie wybrałem starej XR, a niewiele brakowało. No i nie wiem mam ją sprzedać czy jakoś z tym żyć? <koniec sarkazmu> 👍 Zdrówka! |
Cytat:
Bo już dawno pozmieniali na crf 250l Co tu porównywać z czymś co nie jest dostępne. Choć moje stare volvo jest niezawodne, wygodne Mało pali i wogole jest de Best to jeździ nim Może ułamek procenta populacji. Myśląc Twoim tokiem, powinienem uważać że reszta to głupcy |
Postęp widzę przy np 600R i później Hondzia 650R. Począwszy od ramy, przez zawieche aż do serca.
Natomiast nie widzę go przy +30-40kg i spadku mocy na przestrzeni prawie 40 lat, wypadałoby dać coś więcej niż e-start. Dodajmy do tego, że ta masa ma też na pewno wpływ na zawieche. Guzik jest do ogarnięcia w tych motocyklach, co pokazał już Pan w temacie jakiego duala kupić.. Ja wole lżejsze motocykle, Pan z tamtego tematu, też już chyba zmierza w dobra strone :) Gdzie indziej crf450l po prostu wyśmiali, tutaj na siłe ktoś będzie szukał zalet, że to jednak dobry sprzęt. Po prostu jeździj :) Franz, Ja nigdzie nie namawiam do kupna xr250l i szukania takowej.. prześledź posty. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:06. |