![]() |
To ja mam chyba farta bo w AT miałem ukraińskiego Quanda (8 lat), a teraz w kacie też jakąś taniość i działa dobrze, a nie bawię się w jakieś wyjmowanie na zimę czy inne cuda.
Yuasy też potrafią się zdupić bez powodu, takie czasy. |
Cytat:
Jakość czegokolwiek schodzi na psy. Oryginalna końcówka wahacza zrobiła mi 300tyskm a nowo kupiona ok 20tyskm . Takie są proporcje jakościowe z przed kilkunastu lat i obecnie. |
Pierwsza moja afryka miała 8 letnią yuasę .
Po 3 latach padła.W sumie 11 lat wytrzymała. Kupiłem Yuasę ponownie - po 2 latach do śmieci. Więc chyba ktoś ją zrobił w poniedziałek . A exidy chyba nie poniedziałkowe ;) |
Exide to chyba w niedzielę robią...
A wiadomo , że niedzielna praca się w g.... obraca. Dla mnie to dziadostwo , wytrzymał jeden sezon. |
nie wiem jak Yuasy z wyzszej polki ale zwykle zalewane to smiec. nie bede sie rozpisywal. moze zelowe, welniane itp. daja rade. klasyki padaja jak muchy. w tym roku Yuas klasycznych w krotkim czasie z 7-8 sztuk. do niektorych moto nie ma odpowiednikow innych niz 'zalewajki'.
ja na chwile obecna nie wiem co polecic klientowi :( wkladalem Varte, Exide, Unibat, MotoBat, LandPort... wszyscy robia w Chinach. zmienia sie tylko nadruk. zachowywaly sie 'dowolnie'. zero powtarzalnosci i kontroli jakosci. o latach ubieglych nawet nie piszcie - szkoda klawiatury. ze ktos cos mial 10 lat temu NIC nie znaczy. |
a mi sie udało kupić nowego liona za 25 % wartości
http://www.ebay.de/itm/Shorai-Lithiu...p2047675.l2557 Zakładam do trampka... Jak się poczyta o tej niezawodności kwasiakow to różowo nie jest Złom, Tobie padła nówka |
A ja jednak wracam do zwykłej zalewajki czyli obsługowego, pewnie Yuasa. Litowo Jonowy może i fajny ale cena ok. 500 pln to za wiele. Niska waga jest super, może i ma znaczenie w crossie ale w motórze typu Afryka niewiele zmienia.
Stawiam na niezawodność. |
Mi drogi aku padł po kilku tygodniach. Marki nie pamiętam. Z braku funduszy kupiłem najtańszy chiński i działa od 3 lat bez problemów.
|
Lion to ok 100zł więcej niż Yuasa. 4kg robi różnicę 4kg. Razem z innymi różnicami robią się dziesiątki kilogramów.
|
Misza pokaż mi lion do RD04 za 300pln ?
Ja za Yuase zapłaciłem 200pln |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16. |