![]() |
1 Załącznik(ów)
Egzemplarz prototypowy dotarł dziś do mnie.
Niestety montaż i testy najwcześniej w poniedziałek. Materiał dla mnie OK (dam jutro fotki bo dzisiaj już późno), gorzej trochę z wycięciem na krzywiznach. Po konsultacjach z JD okazało się, że deflektor nie był wycinany laserowo, ale na ploterze frezującym. Tragedii nie ma, ale jak ktoś jest estetykiem to tylko cięcie laserowe. EDIT: fotka poniżej. |
Poczekam na laser...:)
|
nie wszystkie materialy mozna ciac zamiennie laser/woda/frez
moze trzeba poprawic CAD-a albo drobnym papierem sciernym wykonczyc? jezeli to jest na bazie mojego DWG to z pewnosci mozna go dopiescic - robilem to na szybko dla przymiarek z sumy prostych laczonych ze soba - mozna to doglaskac splajnami i bedzie miodzio. fakturka super - taka jaka planowalem i elastycznosc tez pewnie ok. |
Co do wykończenia myślę że jest to do poprawienia. Niestety sezon chorobowy opóźnia trochę pracę.
|
jak napisalem - zamienic sume prostych na jeden splajn. i bedzie jak palec w dupke :)
|
Wczoraj pojezdziłem z górnym deflektorem od Przemka. Najpierw myślę koszmar, telepie wiatr wokół głowy. Zasłonilem dziurę przy zbiorniku i cisza, zupełnie inaczej.
|
Jaki deflekter zalozyles?Na orginalna krotke szybe?
|
4 Załącznik(ów)
Jestem po pierwszych przymiarkach deflektora wykonanego przez JD i niestety jest doopa, a konkretniej wzór do poprawy.
Konkrety poniżej: 1. Przednie otwory mocujące powinny być fi5, a tylne fi6. 2. Wszystkie otwory mocujące do przesunięcia ok. 2mm w kierunku wewnątrz (tj. osi symetrii) deflektora, bo jak widać poniżej wkręty idą po skosie. 3. Dwa małe wycięcia na przodzie deflektora do przesunięcia 12mm w kierunku wewnętrznym (tj. osi symetrii) deflektora, bo niestety nie omijają regulacji 'rebound' zawieszenia przedniego. 4. Obydwa duże wycięcia na mocowanie kierownicy do przesunięcia o 10mm w kierunku wewnętrznym (tj. osi symetrii) deflektora, bo niestety przy pełnym skręcie mocowanie kierownicy uderza w deflektor. 5. Można się pokusić o opcjonalną modyfikację kształtu deflektora polegającą na redukcji jego szerokości po zewnętrznej przednich mocowań, bo jak widać na zdjęciu nr 2 zachodzi troszkę niepotrzebnie poza czarny "plastik" na białą osłonę. Ww. sugestie postaram się nanieść na jakieś zdjęcie aby było widać o co chodzi. Z pozytywów: materiał i jego grubość jest OK. Faktura też mi się podoba. |
1 Załącznik(ów)
Naniosłem trochę powyższych sugestii na wcześniejsze zdjęcie deflektora.
Mam nadzieję, że mimo tego "dzieła sztuki" z Painta wiadomo o co chodzi :D |
Na zagranicznym forum znalazłem taki wzór, w a3 jest orginalny rozmiar.. może pomoże w odnalezieniu odpowiedniego wzoru...
http://cloud.tapatalk.com/s/5a00ffdd..._Deflector.pdf |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:36. |