Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Rdza na ramie Afry 2017??? jaja czy co? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31324)

radiolog 23.02.2018 15:18

Mnie tam nie rdzewieje a rok 2016 i 21000
I mam takie samo podejście jak Mada, za rdzewieja szprychy to wymienię u Króla, a jak anodą się wytrzeźwień to se kupię brązowa albo też wyanoduje. To są pierdoły, które pojawiają się ale też chyba nie u wszystkich, no może z wyjątkiem tej anody. W nowym bmw gs z 2011 też w jednym miejscu ramę zespawali tak że była dziurka i już w pierwszym tygodniu miałem rude naloty, a potem się okazało, że rama w środku jest surowa, bez malowania

Birtka 23.02.2018 15:19

Cytat:

Napisał Mhv (Post 572067)
A skąd kuźwa wiesz że nic nie zrobiła?? a może kuźwa od 2018 tego problemu nie ma?? Kolejny wszechwiedzący.
Nie róbmy z tego jakiejś tragedii o niewyobrażalnej skali. Jest wtopa wizerunkowo-jakościowa, ale nikomu się przez to nic nie stanie - dochodźcie swoich praw.

Mając na myśli że nic nie zrobiła odnoszę się do roku 2017 bo ja swoją kupiłem we wrześniu. a 2016 roku już ludzie zgłaszali problem do dilerów było to posty z marca 2016. Wiec tak naprawde mineło póltora roku od tamtej pory i nic nie zrobili.

Birtka 23.02.2018 15:21

Cytat:

Napisał radiolog (Post 572070)
Mnie tam nie rdzewieje a rok 2016 i 21000

To tylko się cieszyć! ...Albo masz słabe światło w garażu :D
\

Mhv 23.02.2018 15:25

Zanim dotrze do nich informacja o problemie, zanim sprawdzą czy to prawda, zanim wyjdzie choć w kilku/iluś tam sprzętach a nie w jednym, zanim sprawdzą o co chodzi, zanim zmienią technologię i sprawdzą czy działa (a produkcja idzie cały czas naprzód), zanim........wdrożą (mam nadzieję) poprawki w procesach produkcyjnych, zanim ludzie kupią te sprzęty z podzespołami po zmianach.
To chyba jasne że nie jest to kwestia miesiąca czy dwóch.

Birtka 23.02.2018 15:36

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Mhv (Post 572073)
Zanim dotrze do nich informacja o problemie, zanim sprawdzą czy to prawda, zanim wyjdzie choć w kilku/iluś tam sprzętach a nie w jednym, zanim sprawdzą o co chodzi, zanim zmienią technologię i sprawdzą czy działa (a produkcja idzie cały czas naprzód), zanim........wdrożą (mam nadzieję) poprawki w procesach produkcyjnych, zanim ludzie kupią te sprzęty z podzespołami po zmianach.
To chyba jasne że nie jest to kwestia miesiąca czy dwóch.

Pewnie masz rację. Akurat padły na nas bolączki wieku dzieciecego.

siwy 23.02.2018 15:45

Jak pisze Mada, nie za bardzo była alternatywa, chyba że KTM 1090. Pogodziłem się z tym że już takich motocykli i aut nie robią jak 20-30 lat temu. Mercedesy beczki a okularniki to nie te same materiały i lakiery, podobnie może być z afryką, czas pokaże.

Dubel 23.02.2018 15:46

Ja juz bylem na zaawansowanym etapie kupna jubileuszowego modelu u nas kosztuje on 199 900 nok (ca. 90 000zl) i po zapoznaniu sie z tym problemem chyba rezygnuje. Nie neguje tych co kupili i chca kupic. W moich oczach po tych wszystkich wadach jakie wychodza, a kto wie co przed nami, Honda stracila wiele, o wiele za duo by inwestowac w nowy motocykl. Tak wiem ze wiele zostalo poprawione w NAT 2018 jednak mam jakis niesmak patrzac na to wszystlko. Ot zdanie przyszlego niedoszlego klienta.
Pozdro

jurek 23.02.2018 16:07

Cytat:

Napisał Birtka (Post 572061)
Mi diler Hondy w Szczecinie zaproponował 2 opcje:
1.Wymiana ramy-odpada bo sam pracownik Hondy powiedział że wymiana ramy wiąże się z rozebraniem moto na części i powiedział otwarcie, że nikt mi tego moto już tak nie złoży jak w fabryce. To potwierdziło paru moich znajomych którzy pracowali lub mają nie autoryzowane serwisy motocyklowe. Wiec nie będę z ramą ryzykował. A druga sprawa to czas i papierologia i nie wiadomo czy bardziej gównianej ramy nie dostałbym.

2. Zrobienie zaprawek i podmalowanie ramyi chyba tak zrobię tylko pytanie czy dam do Hondy czy zrobię na własną rękę

Ps. Jak tu kużwa wrzucić można zdjęcia na to forum bo ja nie kumam????

W opcji nr 2 jakoś się określili w sprawie utrzymania gwarancji? Czy jak zrobisz to sobie sam to czy będzie OK z tego pkt widzenia?

stopa-uć 23.02.2018 16:09

Panowie ,proszę WAS
powłoka zabezpieczająca i dobranie jej (anoda,ocynk,farba)

TO NIE CHOROBA WIEKU DZIECIĘCEGO-TO NIEDORÓBA.
Tyle lat doświadczeń.

ZROBILI KNOTA.
TO niedopuszczalne żeby NOWY motocykl rdzewiał.
Warstwa ochronna nie jest tylko dla piękności.

Ciał

Birtka 23.02.2018 16:32

Cytat:

Napisał jurek (Post 572079)
W opcji nr 2 jakoś się określili w sprawie utrzymania gwarancji? Czy jak zrobisz to sobie sam to czy będzie OK z tego pkt widzenia?

Wiesz...nie rozmawialem z nimi ze na własną rękę będę to robił. Nie mam zaufania czy zrobią to fachowo.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:32.