Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   Kuchenka benzynowa. Którą wybrać (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=344)

Elwood 11.02.2011 02:18

Idealnie się do tego nadaje.
Osobiście tylko na takich gotowałem i gotować będę.
Nie można ich tylko przegrzewać, np. gotując gulasz przez trzy godziny, co czyniłem... bo puszcza zawór i robi się nie zła pochodnia.

Zazigi 11.02.2011 02:26

:) dzięki!!!! Potrzebuję zabrać do samolotu a kartusz niestety odpada. Chociaż to też wygląda podejrzanie :)

Misza 11.02.2011 10:13

Mam to też, robi niezłą rzeźnię i ludzie dziwnie się patrzą jak się gotuje w cywilizacji, odpalając najpierw zapala się cała :D a po chwili rośnie ciśnienie w zbiorniku i zaczyna buchać z palnika. Efekty dźwiękowe iście hollyłódzkie. Gotuje szybko, jest tanie i na pewno nie kupie żadnego innego sprzętu :)

Zazigi 11.02.2011 10:41

Wow, dzięki chłopaki, lejecie mi miód na serce, a myślałem że to jakiś szrot ze stadionu, że się tylko ośmieszę.

motormaniak 11.02.2011 10:58

Cytat:

Napisał Zazigi (Post 159234)
Wow, dzięki chłopaki, lejecie mi miód na serce, a myślałem że to jakiś szrot ze stadionu, że się tylko ośmieszę.

uzywając tego sprzętu musisz uzbroić się w cierpliwość, i mieć świadomość że brudzi, śmierdzi, w cywilizowanych miejscach powoduje "zainteresowanie" otoczenia. Znacznie lepsza, ale niestety większa jest taka kuchenka:
http://allegro.pl/kuchenka-benzynowa...452867351.html
Ich nie trzeba całych podpalać, mają dużo większą moc grzewczą a obudowa służy za menażki.

chomik 11.02.2011 11:11

Cytat:

Napisał Zazigi (Post 159208)
:) dzięki!!!! Potrzebuję zabrać do samolotu a kartusz niestety odpada. Chociaż to też wygląda podejrzanie :)

Kartusze kupisz wszędzie..... nawet w Afryce po zdechnięciu benzynówki udało nam się w Kairze kupić kuchenkę a w Nairobi potem kartusze i w Windhoek....

newrom 11.02.2011 11:21

Cytat:

Napisał chomik (Post 159240)
Kartusze kupisz wszędzie.....

Zachęcony takimi tekstami kupiłem sobie kuchenkę gazową. Po skonczeniu kartusza spędziłem 3 dni na poszukiwaniach nowego. Miejsce akcji "Władysławowo + trójmiasto". Czas akcji "lato 2006 albo 2007". Byłem odsyłany z sklepu sportowego do budowlanego i spowrotem. Brrr.
Na szczęście kupiłem whisperlite i problemy się skończyły (a przy okazji zawsze mam 0,5L żelaznej rezerwy paliwowej na wypadek W.) :)

chomik 11.02.2011 11:25

Cytat:

Napisał newrom (Post 159245)
Zachęcony takimi tekstami kupiłem sobie kuchenkę gazową. Po skonczeniu kartusza spędziłem 3 dni na poszukiwaniach nowego. Miejsce akcji "Władysławowo + trójmiasto". Czas akcji "lato 2006 albo 2007". Byłem odsyłany z sklepu sportowego do budowlanego i spowrotem. Brrr.
Na szczęście kupiłem whisperlite i problemy się skończyły (a przy okazji zawsze mam 0,5L żelaznej rezerwy paliwowej na wypadek W.) :)

Zachęcony takimi poszukiwaniami kupiłem whisperlite, który zdechł po dwóch tygodniach wyjazdu... i nie wiadomo czemu, miszcz Podos z nim walczył ale nic nie wywalczył.... więc już wolę tego kartusza poszukać... Przynajmniej mam pewność, że jak mam kartusz i kuchenkę to w czarnej dupie się napiję i zjem coś ciepłego a nie będę się modlił czy odpali... A jakość paliwa też często nie pozwala na szaleństwa...

Sławekk 11.02.2011 11:44

Cytat:

Napisał Misza (Post 159224)
Mam to też, robi niezłą rzeźnię i ludzie dziwnie się patrzą jak się gotuje w cywilizacji, odpalając najpierw zapala się cała :D a po chwili rośnie ciśnienie w zbiorniku i zaczyna buchać z palnika. Efekty dźwiękowe iście hollyłódzkie. Gotuje szybko, jest tanie i na pewno nie kupie żadnego innego sprzętu :)

Kupiłrm najpierw radziecką o podobnym sposobie działania . Stoi jako eksponat :Thumbs_Down:

Lepi 11.02.2011 12:01

Ja też nie lubię gotować na czymś co śmierdzi a jeszcze bardziej nie lubię tracić czasu na gotowania na wyjeździe. A we Władysławowie są budki z hotdogami więc po co kuchenka ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27.