![]() |
Serbia otwiera granice :)
|
1 Załącznik(ów)
|
Właśnie dostałem info z Viking line, że od 14 maja wożą miejscowych pasażerów do Helsinek, ale nie wiadomo, czy mnie przepuszczą służby graniczne.
|
Kolega przypłynął ze Szwecji do Polski. Osobne kajuty (chyba, że w grupie) i jak rozumiem, nie można bez kajuty. Głównie ciężarówki. Musi mieć dokumenty powrotne, że pracuje, mieszka w Norge. Co ciekawe, napisane w norgesku więc nasi nie mają szans zrozumieć, że to zaświadczenie, a nie np. wynik badania technicznego samochodu :)
|
Do Finlandii można się dostać tylko jako pracownik, albo trzeba mieć ważny powód. Niezależnie od tego 2 tygodnie kwarantanny w miejscu zamieszkania lub pracy.
|
Do Rosji na razie nawet nie przyjmują wniosków wizowych. Aeroflot nie lata. Wygląda, że nie będzie w tym roku jazdy na wschód.
|
Wczoraj pojawiła się potwierdzona informacja że włosi otwierają od 3 czerwca wszystko. Ale im inne kraje jak Austria, Szwajcaria, Grecja, Chorwacja zablokowały im możliwość wjazdu.
Zaczynają się pojawiać informacje w rumuńskich mediach że od 1 lipca mają otworzyć granice dla turystów z ue. |
Przeklejam to, co napisałem w innym wątku:
Cytat:
|
W nocy szawier z NL zjechał do Polski - nie meldował o jakiś problemach na granicy. Jak odspi trasę, to dopytam się o szczegóły i przekażę Wam świeże dane z pierwszej ręki.
Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka |
Ktoś coś słyszał na temat Rumuni?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |