![]() |
Cytat:
|
Pytanie może głupie. Jeszcze nie robiłem u siebie update'u oprogramowania, ale zastanawia mnie, czy Android Auto umie w naszych motocyklach działać bez konieczności podłączania kablem USB? Czyli bezprzewodowo via bluetooth?
Patrząc na zdjęcie w tekście o update do AA na stronie Hondy, wyświetlacz pokazuje menu z AA a gniazdo na kabelek jest zamknięte. Czy faktycznie działa bezprzewodowo czy moje oczekiwanie jest naiwne? |
Cytat:
|
Dzięki - tak czułem, ale nadzieja się tliła :)
|
Z tego co wiem w wielu autach też działa tylko po kabelku. W nowszych BMW/Mini działa po BT.
|
Trzeba pamiętać że po włączeniu nawigacji w telefonie zużycie prądu przez telefon jest znaczne a więc i tak trzeba będzie podłączyć przez kabelek żeby było ładowanie. Mało tego zwykłe gniazdo USB może nie dawać wystarczającej ilości prądu. W samochodzie gdy instalowano mi AA dołożono dodatkowe gniazdo dające więcej prądu i to się dobrze sprawdza - ładowanie jest bardzo efektywne
|
Tak, ale niektórzy mają bezprzewodowe Ładowanie w podstawkach pod telefon i w tym przypadku, bezprzewodowe łączenie z android auto robiło by robote.
|
Po BT działa tylko z modułem WiFi 5GHz
|
Cytat:
Czy w Africe Twin + odpowiedni telefon? |
Tel musi mieć min Android 11 a ten tablet w AT obsługę WiFi 5GHz żeby można było się łączyć z Android Auto bezprzewodowo.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:53. |