![]() |
Nie pasował, bo masz rd04. Jak sam napisałeś są jakieś nie wiadomo dlaczego dwie wersje, jedna wyższa. Co do funkcjonowania, mam taki zamontowany 5 lat temu (17zł) i działa jak dzień po wymianie. Choc to niestety loteria
no to git. Koledze padł łoryginał :cold: w dwu letniej varadero. Mimo wszystko wymienił se na drugi oryginał. Mój robi 5 lat, chłodnice są zimne zanim wskazówka się nie wepnie na 1/4 skali, i po przejechaniu srednio 2,5km od odpalenia sie otwiera :Thumbs_Up: nie jest źle jak na koreański gówno |
Zaraz, bo się robi bałagan. Najlepiej będzie poszukać tu i na starym forum. Na przykład hasło "4max". Wsadzałem do swojej 04 termostat z ASO Dełu, 4max z Intercars'u i Stahltera. Ten ostatni wyglądał najporządniej, ASO się nie mieścił bo był za wysoki, a 4Max się mieścił ale chyba mi nie trzymał temperatur bo się szybko silnik grzał i wolno studził. Tyle pamiętam, było o tym pisane. Wystarczy poszukać.
|
Link do wątku na starym forum:
http://archiwum.africatwin.com.pl/in...=5&forum=3&p=0 |
Cytat:
Na jaką temperaturę ma być termostat? W sklepie mówią, że do motocykli ludzie bardziej biorą na 82 stopnie. Dzienks |
82 szwedzki. Honda manual podaje od 80 do 84 chyba. oryginał 82, tico 82 :)
|
Mam pytanie odnośnie termostatu-jak padnie w AT to zostaje w pozycji otwartej czy zamkniętej? Rozwiązał ktoś przyczyne szybkiego grzania sie AT? Odpaliłem maszyne i po 15 min na postoju załączył się wentylator, czy to normalne?
|
Szukaj lewego powietrza - króćce gaźnikowe lub ośki przepustnic w gaźnikach.
|
Czy po odpaleniu nagrzewają się od razu chłodnice..? Jak właczy sie wiatrak to są też gorące..?
BTW, po co odpalać i trzymać odpalony moto przez 15 min na postoju... :dizzy: |
Po grzaniu 15 minut wentylator może się włączyć. Jak termostat byłby zamknięty na stałe to pewno jeszcze szybciej.
Zazwyczaj awaria termostatu to jego otwarcie na stałe. Odpal motocykl i złap za węże od chłodnic, te u góry. Dopóki się moto nie rozgrzeje to jeden z nich powinna być zimny. Jeżeli oba nagrzewają się równo to znaczy, że termostat jest otwarty na stałe. Jeżeli po rozgrzaniu silnika jeden pozostaje zimny to termostat jest zamknięty na stałe. |
Pytałem sie o otwarcie termostatu uszkodzonego wzw z przygoda w skodzie felicji 1.6, gdzie uszkodzony termostat zamyka sie i silnik przy braku kontroli wskaznika przegrzeje sie.Obie chlodnice mają taka samą temperature więc obieg płynu pewnie jest prawidłowy.Dlaczego motorek chodził ok 15 min na wolnych obrotach-stał sobie troche to chciałem go rozgrzać.Wezme pod uwage lewe powietrze i luzy na ośkach przepustnic.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:57. |