![]() |
ziutek2002, Emek dzięki za info. Waga dla mnie jest bardzo istotna. Miałem wczoraj Commandera na głowie. Jest całkiem ok. Szczęka dość blisko.
|
No to w tym sezonie będzie mi towarzyszył Nexx x.wrl
Wybrałam go z powodu wagi 1225g i dobrej wentylacji. Jest w nim deko głośniej i deko chłodniej jak np w Commanderze. Na głośność i tak stosuje zatyczki Alpiny a na chłód raczej nie będę narzekać. Daszek z przedłużeniem fajnie osłania przed słońcem ale wpada w rezonans przy wyższej prędkości co nie było dla mnie zdziwieniem bo w Nexx xwed1 było to samo. Przedłużenie daszka można ściągnąć i problem powinien zniknąć. Kask nie jest już produkowany (nowe normy weszły) zostały resztki w sklepach. Ciężko było kupić więc jeśli kogoś ta skorupa interesuje to nie ma co długo czekać. Z rozmiarami XS i M już jest problem by znaleźć. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d0b0365322.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4bb7d01119.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Super! Waga faktycznie na bardzo, bardzo duży plus. Bardzo jestem/będę ciekaw Twojej opinii po dłuższym użytkowaniu vs Commander. Z tymi normami to prawda i mogę potwierdzić - to samo dotyczy kasków innych producentów, w tym również Commanderów produkowanych do 2023, dlatego teraz ostatnie chwile aby coś w dobrej cenie wyrwać.
P.S. Bardzo ładnie się prezentuje i pasuje do Twojego Trampka :) niech się dobrze nosi! |
Witam, może ktoś się podzieli opiniami na temat kasków :
1. Caberg tourmax 2. Caberg Levo Ewentualnie jaki jeszcze kask szczękowy jest godny polecenia ? Przedział cenowy max 1000zl. |
Szukam kasku:
1. Z szybą 2. Lekki, do 1450. 3. Pasują do niego gogle i super jakby się dało zamknąć szybę z goglami (tak miałem w DS Hornecie) 4. Dobra wentylacja, otwieranie/zamykanie, góra dół. wypinany podbródek. 5. Z blendą. 6. Daszek (super jak regulowany). 7. Najlepiej biały. 8. Super jak ma dedykowany interkom. Czy mam za wysokie wymagania? Czy możecie coś polecić? |
Jakby nie punkt 5 i 7 to bym napisał Nishua Enduro Carbon (lub jak masz więcej kasy to Klim Krios ew. KK Pro - te znajdą się białe)
|
Cytat:
|
No i Nishua (i Klim chyba też) nie ma dedykowanego interkomu.
|
Fajnie jakby ktoś używał tego grala :)
|
Mam od roku Nishua Carbon.Jestem bardzo zadowolony -nie mogę porównać z innymi bo taki chciałem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |