Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   KTM ogłasza upadłość (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=46652)

CzarnyEZG 17.01.2025 09:39

Ma nowe hasło reklamowe dla KTMa jak wyjdą z tej ruchawki:

"Może i robimy motocykle miernej jakości, ale za to nasza obsługa klienta jest chujowa"

matjas 17.01.2025 09:41

Czyli stare ruskie:

Wsio chujowo
Ale jednakowo

:)

Lucky Luke 17.01.2025 10:19

Cytat:

Napisał CzarnyEZG (Post 869669)
Ma nowe hasło reklamowe dla KTMa jak wyjdą z tej ruchawki:

"Może i robimy motocykle miernej jakości, ale za to nasza obsługa klienta jest chujowa"

Pierdo*&sz głupoty i gówno wiesz o nowych motocyklach.

CzarnyEZG 17.01.2025 10:33

Luke - trudno się nie zgodzić z wnioskami tak kompleksowej i dogłębnej analizy którą przeprowadziłeś :D

Dzieju 18.01.2025 08:23

Cytat:

Napisał Lucky Luke (Post 869689)
Pierdo*&sz głupoty i gówno wiesz o nowych motocyklach.

Wprawdzie nie motocyklowo ale...
Ostatnio przejechałem się koleżanki Focusem RS 350KM, nooo działa toto naprawdę fajnie. Zdecydowanie do niej pasuje :)
Pamiętam z dawnych lat jak jeździła Impreza (dłubnięta) , GTiR czy EVO5 ewentualnie 911 i takie tam...
Porównując tamte zachowania do np obecnego RSa to przepaść.
Wtedy była siła , moc i potrzebne umiejętności by to wykorzystać , a ich brak szybko się kończył. Wtedy ktoś kto jeździł takimi sprzętami po prostu je miał lub kupował inny dupowóz do turlania się emerycko.
Obecnie wspomagacze i elektronika robi wszystko za kierowcę , nie musi nic lub wystarczy bardzo mało umieć.
Wsiada, naciska gaz a resztę robi autko, no nie jeszcze musi trzymać kierownicę i kierunek jazdy.....ale kto wie jak długo.
Trakcja , stabilność ....to się dzieje samo .....nie trzeba być mistrzem .....nawet kobitka w szpilkach jadąc pierwszy raz zrobi czas na Nurburgringu.

Lucky, ja wiem o czym mówisz , nowe motocykle robią podobnie jak obecne samochody.
Ale to trzeba się przejechać by spróbować.

WojtasA 18.01.2025 08:36

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 869806)
Wprawdzie nie motocyklowo ale...
Ostatnio przejechałem się koleżanki Focusem RS 350KM, nooo działa toto naprawdę fajnie. Zdecydowanie do niej pasuje :)
Pamiętam z dawnych lat jak jeździła Impreza (dłubnięta) , GTiR czy EVO5 ewentualnie 911 i takie tam...
Porównując tamte zachowania do np obecnego RSa to przepaść.
Wtedy była siła , moc i potrzebne umiejętności by to wykorzystać , a ich brak szybko się kończył. Wtedy ktoś kto jeździł takimi sprzętami po prostu je miał lub kupował inny dupowóz do turlania się emerycko.
Obecnie wspomagacze i elektronika robi wszystko za kierowcę , nie musi nic lub wystarczy bardzo mało umieć.
Wsiada, naciska gaz a resztę robi autko, no nie jeszcze musi trzymać kierownicę i kierunek jazdy.....ale kto wie jak długo.
Trakcja , stabilność ....to się dzieje samo .....nie trzeba byś mistrzem .....nawet kobitka w szpilkach jadąc pierwszy raz zrobi czas na Nurburgringu.

Lucky, ja wiem o czy mówisz , nowe motocykle robią podobnie jak obecne samochody.
Ale to trzeba się przejechać by spróbować.

Zgadza się! Fajnie jest na pustym placu / parkingu to wszystko wyłączyć depnąć fest i przekonać się ile uwagi trzeba żeby takie bardzo mocne auto robiło co chcesz :D

Artek 18.01.2025 10:25

Miałem przyjemność przejechać na raz ponad 500 km takim RS-em. Licznikowo pokazywał 270 km/h. Trudno to utrzymać na pasie przy takiej prędkości.
BMW F40 M135i wypadło na takiej samej trasie gorzej, choć miało dużo wizualnych bajerów w środku.

Baza 18.01.2025 12:02

Ja mam teraz Civica TypeR FK2 czyli tego pierwszego turbo nominalnie 310KM.
U mnie teraz po wydechu z Catbackiem i kilku modach 337KM i prawie 440Nm.
Do końca 3 biegu kontrola trakcji obcina moc. Auto jest mega aresywne, ale nawet przy takim nadmiarze mocy mechnaiczna szpera i wspomagacze powodują że dobrze to jedzie po zakrętach(oczywiśćie suchych i na rozgrzanych oponach).
Pamietam jak jeździłem starymi Hondami VTi i Accordem TypeR które miały sporoooo mniej mocy to jakieś bardziej wymagające od kierowcy były.

Dzieju 19.01.2025 08:01

Artku , Focus nie ma bryły ani opływu do prędkości , fabryka przewiduje 266km/h na serii ale to za dużo na te kształty , on służy bardziej do zabawy/przyjemności a nie dużych prędkości.
W EVO5 którym pojeździłem była krótka skrzynia , v-max tylko 215-220 ale to 4.5 do setki , wgniatanie w fotel , zapadanie płuc i trudności z oderwaniem głowy od zagłówka podczas depnięcia robiły robotę podparte metalowym sprzęgłem .....Impreza dłubnięta na 260KM to był łagodny baranek przy EVO.
Zupełnie inne charaktery. To nie cyferki w danych producenta ale to jak to jedzie na drodze jest istotne jak reaguje na muśnięcie gazem , przyklejenie na zakrętach , wyjście z gazem 4 śladami ......i cała reszta......emocje to ważna rzecz.
Oczywiście ktoś może jeździć 60KM wolnossącym dieselkiem i też będzie zadowolony i opowie jak to ma szalone osiągi , jak to ledwo utrzymał kierownicę , koła buksowały , że najtańsza opona trzyma mu idealnie.....i że po co ludziom/wariatom takie szybkie samochody/motocykle , gdzie to się tak spieszyć :)
No każdy ma inaczej.

To temat o KTM , no to już nie zaśmiecam.

Prof.Woland 20.01.2025 14:15

I kolejne wiesci z kraju Mozarta

https://www.scigacz.pl/Marc,Coma,odc...rdy,51237.html

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:45.