Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Rosja motocyklem - co sądzicie? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=46761)

Władek 27.01.2025 22:23

Ciągle żyje nadzieją na Bajkał ,

miał być tez Władywostok i prom Korea, niezapowiedziana wizyta u familii :mur:
było już prawie to wyje.. covid, a teraz całe to bagno.
Korea zaliczona pozostał Bajkał.

Nigdy nie mów nigdy.

Pegaz 03.02.2025 12:44

[QUOTE=Władek;870766]

W przyszłym roku planuje powtórkę nad Bajkał, może i Chiny po drodze. Jak Ci tysiąc km dziennie nie straszny to zapraszam do dyskusji.

matjas 03.02.2025 14:42

musisz założyć jakiś klub 1000+ na forum :D
wtedy będzie wiadomo kto jest kto :D

Władek 03.02.2025 22:55

Cytat:

Napisał Pegaz (Post 871225)

Bajkał, może i Chiny po drodze. tysiąc km dziennie .

ni smieszno ni straszno, odezwę się.

Vanderdecken 05.02.2025 01:42

Witam . Dawno tu nie zaglądałem , a tu proszę - mój “ temat” . Byłem w Rosji w 2023 i 2024 , pierwszy raz 7 tygodni , drugi raz cztery tygodnie . Szkoda , że wcześniej nie było chętnych ( chyba za sprawą mainstreamu) do odwiedzenia Rosji . Zapuściłem się na Syberię nad Bajkał , odwiedziłem polską wieś Wierszynę , pogadałem z ludziskami i byli dość mocno zaskoczeni , że Polak ich odwiedził . Twierdzili , że już od czasu najpopularniejszej choroby światowej bardzo , ale to bardzo rzadko Polacy odwiedzają Wierszynę. Od czasu rozpoczęcia operacji specjalnej to byłem chyba pierwszym w 2023 roku . Zapuściłem się aż pod samą mongolską granicę ( interesowało mnie zwiedzenie Buriacji , oraz Arszan ) . Podobało mi się tak bardzo , że pojechałem drugi raz . Mógłbym pisać i pisać , ale napiszę tylko , że podobało mi się jeszcze bardziej i już kombinuję nad trzecim wyjazdem . Zdjęcia i video same się bronią przed ogólną propagandą jaką jesteśmy karmieni . Często widzę grymas zawodu na twarzach ludzi , którym czasem podczas rozmów opowiem i pokażę , że właśnie TAM byłem i jest inaczej niż na oficjalnych stronach gov.pl. Trudno jest znaleźć “ odpolitycznionego” , rozumnego kompana do takiej podróży . Mnie zainspirowali goście , którzy pojechali do Magadanu w 2916 roku ( na YT jest materiał ) . Wszystko jest możliwe Panowie , to do tych , którzy planują podróż do Rosji .

syncronizator 05.02.2025 09:26

Cytat:

Napisał Vanderdecken (Post 871371)
Zapuściłem się aż pod samą mongolską granicę ( interesowało mnie zwiedzenie Buriacji , oraz Arszan ) . .

Jechałeś na polskich numerach rejestracyjnych ?

sebol 05.02.2025 16:19

Cytat:

Zapuściłem się na Syberię nad Bajkał , odwiedziłem polską wieś Wierszynę , pogadałem z ludziskami i byli dość mocno zaskoczeni , że Polak ich odwiedził . Twierdzili , że już od czasu najpopularniejszej choroby światowej bardzo , ale to bardzo rzadko Polacy odwiedzają Wierszynę. Mnie zainspirowali goście , którzy pojechali do Magadanu w 2916 roku ( na YT jest materiał ) . Wszystko jest możliwe Panowie , to do tych , którzy planują podróż do Rosji .

Czy ksiądz Karol jest jeszcze w Wierszynie ?
Byliśmy w Magadanie, ale równo 900 lat wcześniej od podanej daty :D

Władek 05.02.2025 23:21

@ Vanderdecken, leciałeś to wszystko z IR na kołach, w jakich miesiącach byłeś.

Pegaz 06.02.2025 14:44

Cytat:

Witam . Dawno tu nie zaglądałem , a tu proszę - mój “ temat” . Byłem w Rosji w 2023 i 2024 , pierwszy raz 7 tygodni , drugi raz cztery tygodnie . Szkoda , że wcześniej nie było chętnych ( chyba za sprawą mainstreamu) do odwiedzenia Rosji . Zapuściłem się na Syberię nad Bajkał , odwiedziłem polską wieś Wierszynę , pogadałem z ludziskami i byli dość mocno zaskoczeni , że Polak ich odwiedził . Twierdzili , że już od czasu najpopularniejszej choroby światowej bardzo , ale to bardzo rzadko Polacy odwiedzają Wierszynę. Od czasu rozpoczęcia operacji specjalnej to byłem chyba pierwszym w 2023 roku . Zapuściłem się aż pod samą mongolską granicę ( interesowało mnie zwiedzenie Buriacji , oraz Arszan ) . Podobało mi się tak bardzo , że pojechałem drugi raz . Mógłbym pisać i pisać , ale napiszę tylko , że podobało mi się jeszcze bardziej i już kombinuję nad trzecim wyjazdem . Zdjęcia i video same się bronią przed ogólną propagandą jaką jesteśmy karmieni . Często widzę grymas zawodu na twarzach ludzi , którym czasem podczas rozmów opowiem i pokażę , że właśnie TAM byłem i jest inaczej niż na oficjalnych stronach gov.pl. Trudno jest znaleźć “ odpolitycznionego” , rozumnego kompana do takiej podróży . Mnie zainspirowali goście , którzy pojechali do Magadanu w 2916 roku ( na YT jest materiał ) . Wszystko jest możliwe Panowie , to do tych , którzy planują podróż do Rosji .

W 2023 roku raczej nie byłeś pierwszy w Wierszynie u o. Karola bo pierwszy byłem ja :) Tydzień czasu spędziliśmy nad Bajkałem bo chcieliśmy go objechać dookoła, niestety się nie udało.

Pegaz 06.02.2025 14:48

Cytat:

Napisał sebol (Post 871410)
Czy ksiądz Karol jest jeszcze w Wierszynie ?
Byliśmy w Magadanie, ale równo 900 lat wcześniej od podanej daty :D

Tak jest dalej. Paweł po piegrzymce rowerowej z Syberii do Santiago de Compostela wrócił na Syberię i pomaga Karolowi.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:19.