![]() |
Cytat:
Czy mam iść zmierzyć? |
Ty, nie bądź leń :D pomierz, nie robisz tego dla siebie tylko na forum :Thumbs_Up::)
|
Cytat:
|
Wątek trwa blisko 2 lata , jak nic konstruktywnego nikt nie bedzie już wnosił to można przymknąć.
|
Jasne. Piszę w tym wątku bo jest na temat rozrządu. A nie zakładam kolejny. Nie uważam, ze należy go zamknąć. Przynajmniej dopóki nie dowiem się co mam źle ;), ale wtedy przydałby się innym.
|
Przeanalizowałem całą ta sytuację i moje wnioski:
1. Przy nowym łańcuchu rozrządu i nienagannych napinaczach/ślizgach znaki (na kole magnesowym i kole zębatym wałka rozrządu) muszą być tak jak w książce. 2. Przy łańcuchu już wydłużonym tj. używanym znaki nie będą się pokrywać idealnie. W takiej sytuacji ustawię znak na kole magnesowym odpowiedni do cylindra a na kole zębatym wałka rozrządu kreseczka od strony napinacza musi wyjść nieco poniżej krawędzi cylindra. Izi proszę chociaż o krótkie tak lub nie czy mój tok myślenia jest poprawny:). Hej z Beskidów |
trochę czsowo się nie wyrabiam, zagadamy po niedzieli,
|
1 Załącznik(ów)
Zdjąłem dziś łańcuch i przestawiłem na korbie o jeden ząb.
Wyszło na to samo. znaczy, że dalej jest o picny włos za daleko. Ale są też dobre wieści! wiem już dlaczego napinacz a dokładnie jego dzynks pieje nienaturalnie. Zobaczcie sami różnice.... |
Cytat:
Ale jeśli będzie okazja to czemu nie, można zerknąć. |
Cytat:
doszedłem do tych samych wniosków przy składaniu swojego silnika. He, na pewno nikt sobie nie sprawdził (zapisał, zrobił fotki) skojarzenia znaków na wale i na zębatce rozrządu przed rozebraniem silnika, co? Ja też nie, i miałem ten sam problem przy składaniu. Zetjohny dobrze wnioskuje. Uwzględniając takie założenia silnik złożyłem - działa, więc jest o.k. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |