![]() |
Na mapę już się nie załapałem. Pomysł spotkania gdzieś w DRODZE
|
Poszło za szybko. Miałem na myśli spotkanie gdzieś na trasie. Myślę , że szczegóły można dograć np. na spotkaniu w Grodźcu. Byłoby sympatycznie. Pozdrawiam.
|
Cytat:
Ja skorzystałem z usług info@grupa18.pl księgarnia kartograficzna w Poznaniu. Dostałem mapę Gruzja, Armenia i Azerbejdżan 1 : 650 000 i przewodnik za 108zł z przesyłką. Tanio nie jest ale zakończyłem długie poszukiwania mapy tego rejonu a nie było łatwo :mur: |
Przewodnik kupiłem tu
http://allegro.pl/gruzja-i-armenia-o...516596987.html ale też już wyszły :drif: |
a jak wyglądają ceny benzyny w Gruzji i Armeni?
|
Cytat:
Czesc , mam zapytowywanie :bow: .....droga od Kapadocji na wschód do granicy z Gruzją dostarcza wiele wrażeń ...... ? Filmiki widziałem , pierwsza klasa :bow: Tzn jakie są drogi , zaczynają się szutry czy do granicy Gruzinskiej jest asfalt różnej masci ? No i jak z tankowaniem ? Czy są stacje w miarę często czy należy uważać ? Benzyna jest strasznie droga , teraz ponoc 7,5 :vis:ale czy kierując sie na wschód jest taniej czy to tylko moje pobozne życzenie:rules: I jak z bezpieczeństwem w wschodniej turcji ? Jechaliscie wzdłuż granicy z syria , iraq i na VAn (tam podobno dużo kontroli wojskowych itd ) czy środkiem na Erzurum i gruzja ? Bedę dzwięczny za odpowiedz i za rózne wskazówki :bow: pozdrawiam :D |
Główne drogi w Turcji są bardzo dobre . Mniejsze też niczego sobie .
W okolicach Kapadocji warto zjechać z głównych dróg i zobaczyć tamte wsie - bajka . Wydaje mi się , że od Zary zaczyna się robić naprawdę ładnie , a w okolicach Artin ( przed Gruzją ) drogi budowane są chyba pod turystów , bo czegoś takiego nie zapomni się długo . Tysiące zakrętów na dobrej drodze i przy fajnych widoczkach . Z tankowaniem nie ma problemu . Przyzwoicie i bez obaw , wystarczy rozsądek . Lecieliśmy środkiem . Raczej bezpiecznie . Posterunki z workami robią wrażenie , ale obyło się bez większych niespodzianek . Nie kontrolowano nas . Raz nas przepędzono :) , ale to raczej z obawy przed nami . P.S W Turcji jest drogie paliwo , ale tanie i dobre jadło :) Jak polecicie tamtą trasą ... to Gruzja zostawi tylko niedosyt ;) |
Polecam monastyr Sumela w okolicach Trabzonu w TR. A jak byście tam byli to na drodze dojazdowej hodowlę pstrągów i restaurację. Najlepsze pstrągi jakie jadłem w życiu. Trust me
|
Chętni do Gruzji, którym zabrakło map na Allegro
Tu mozecie kupić zestaw: Przewodnik Bezdroży + mapa w cenie 61.90 zł http://www.arttravel.pl/Gruzja_przew...yjny-2265.html Fireman, jak wybierasz sie do Gruzji na początku maja to może gdzieś sie spotkamy na trasie (inshallah :) |
No chlopaki moze jakies kompedium wiedzy o zwiedzanych i odwiedzonych krainach stworzymy? ;) Prosze o wiecej sugestia na temat tego gdzie,co i jak w rejonie, tzn w drodze do Gruzji!!!!!!!!:at:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:00. |