![]() |
2 Załącznik(ów)
Musze sie przyznać do pewnej niedoskonałości metody którą zastosowałem do uszczelnienia Mio. Tydzień po wodowaniu w dzbanku urządzenie zamiast wyświetlać co powinno pokazało szary ekran z przebłyskującymi jasnymi pionowymi paskami, raz na jakiś czas pokazał się na ułamek sekundy prawie normalny obraz, wniosek jeden - zawarcie na taśmie podłączeniowej ekranu. Śrubokręt w łapy, szybka reanimacja i diagnoza potwierdzona, w środku sporo wilgoci.
- przyczyna: woda dostała się pod nierówno położonym silikonem na włączniku. Zakładałem że sprężynująca blaszka na tyle mocno dociśnie przesuwany włącznik z warstwą uszczelnienia, że woda nie przedostanie sie tamtędy - założenie było błędne. Po 2 godzinach na kaloryferze objawy ustały, dokupiłem kolejną porcje silikonu i tym razem nałożyłem go tak aby oddzielić włącznik od reszty elektroniki 'ścianką' z obu stron płytki drukowanej. Załącznik 19564 Załącznik 19565 Test w dzbanku wkrótce :) |
Przykręć ją wiesz do czego i zacznij testy praktyczne. Dzbanek to nie wszystko. I chyba nie często będzie cała pod wodą.
|
1 Załącznik(ów)
kilka osób zamyka takie GPS w pudełkach wędkarskich - podobnych do tego z foto .
|
Cytat:
|
Potrzeba mi alternatywnego uchwytu do Larka (na 4 bolce) na przyssawce. Cała alternatywność ma polegać na "prostocie" - prędkościomierz i tak mi nie działa więc mam kawał szybki do przyssania ;) Oryginał ma "góro-zgięcie" :) coby zniwelować krzywiznę szyby w samochodzie a mnie trza prostego i w miarę krótkiego. Na alledrogo sporo tego ale nie mam ochoty zamawiać pięćdziesięciu coby wybrać jeden pasujący - ma ktoś jakiś pomysł albo coś takiego na zbyciu?
|
Raczej bym nie kombinował ze ssawką na moto - te wibrują bardziej niż samochody i (z praktyki) po najdalej kilku dniach lubią sobie odpaść - łapanie odbiornika przy 100km/h to średnia frajda, chyba, że ktoś lubi adrenalinkę (jak na razie 2:0 dla mnie ;) ).
Cytat:
pzdr, Adam |
No to mnie nie zniechęciłeś :) Będę toto demontował praktycznie codziennie więc się nie stresuję... Ponawiam pytanie.
|
Cytat:
ale jak przetestujesz to podziel się po sezonie wrażeniami ;) |
Cytat:
|
Witam,
Ja dopóki nie miałem przykręcanego uchwytu, woziłem navi na przyssawce do wewnętrznej strony szyby owiewki. Nic nie odpadło, ale nie było hardcorowego offa, choć szutry i dziury owszem. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:49. |