![]() |
A może trampek 600 - spokojnie po asfalcie, poza też daje radę. Wybacza bardzo dużo i jest to honda :)
Też mam 176 cm i spokojnie dawałem radę - ba Zaczekaj ma mniej i też na TA szaleje. Sama przecież w terenie jeździć nie będzie - w razie czego podnieść pomożesz, prawda? U Tomkav4 taka zielona za 5kpln stoi (chyba jeszcze) - dołożyć gmole i stelaż produkcji Henrego i masz można się spokojnie uczyć, glebić i co tylko sobie stryjenka zażyczy. |
waga motocykla ma kolosalne znaczenie . Moje dziecko to raczej z tych drobinek ;-)
Dominator 250 ? Ciężko o zdrowy egzemplarz ...XT 600? |
Trampek na tak!
Ale tylko dla upartych bo dla drobnej kobietki to jednak kawał motocykla. Ja bym go nie zamieniła na nic mniejszego. wytapatalkowano |
Co do XT 600 ... nie miałem styczności z nowszymi (3tb) jednak co do starszych (a takie polecam, są lżejsze, 18' z tyłu), są one zazwyczaj nadszarpnięte czasem (a raczej poprzez ich poprzednich właścicieli), bywają problemy z gwintami w silniku, dobrą głowice również już trudno znaleść (ale da się).
Mimo wszystko jest to niezła opcja na pierwszy motocykl, wdzięczne i stosunkowo trwałe silniki (w modelu 1VJ jest problem już z dostępnością modułu, statora (przewijanie, regeneracja nie wystarcza na długo). I cena zdecydowanie na tak ;) Ewentualnie transalp, i tu również pierwsze roczniki są zdecydowanie lżejsze, to czuć |
Cytat:
Dalej piszesz, że jest drobniutka - a pojedźcie do szkoły i niech Wam pokażą (najlepiej) obydwa motocykle, Yamaha jest ponoć łatwiejsza w nauce i na egzaminie. I na pewno nie zdąży, jest za zimno i za mokro. Nawet jakby wszystko poszło dobrze to z egzaminem będzie słabo. |
A co myślicie o TT600 zamiast xt dla kobitki?
|
Jeszcze Mniejszy komfort na czarnym i już dużo bardziej dzielniejszy w terenie. A Pisałeś że aż takiego terenu to nie przewidujesz.
wytapatalkowano |
Oczy mi sie zaświeciły jak pomyślałem co by było jak by do pracy poszła :)
|
Pomijając kwestie finansowe to mi się widzi dla dziecka xt660 :) może nawet z X na końcu
|
Jak kochacie te córeczki czy dziewczyny to kupcie im na początek coś, z czym nie będą musiały walczyć, a za to bez stresu pojadą wszędzie- i po czarnym i po lesie:
http://olx.pl/oferta/yamaha-xt-225-s...tml#fa7ec531c7 Tą znam bo stoi u sąsiada i można ją kupić taniej, bo już w terenie była i troszkę się podrapała:;) http://olx.pl/oferta/yamaha-xt-225-s...tml#fa7ec531c7 To są motorki bardzo lekkie i niskie. Waga w granicach 120 kg z paliwem. Mocy wystarcza na początek a w lekkim terenie idą jak burza. |
Nie wiem..mała pojemność jak na przeloty asfaltowe, chyba, że do niezbyt szybkiej jazdy.
TT chyba trochę wyższa w siodle, o wszystkich moto yamahy poczytasz tu: http://www.rallye-tenere.net/Stammbaum.htm Ale nie bardzo to rozumiem - weź ją i obejrzyjcie kilka sprzętów do sprzedania w okolicy..przez internet nie wybierzesz. |
Moto wybrane :) tylko dogadujemy szczegóły TT 600 z 98r mam nadzieje ze da radę ze swoim wzrostem bo jak nie to ja bede musiał na tym jeździć :)
|
Proponowałabym może najpierw pojeździć czymś takim chwilę zwłaszcza, że chcieliście latać również po czarnym.
Nie twierdzę, że to zły wybór aczkolwiek z Twojego opisu wywnioskowałam, że teren lekki i większość asfaltu. TT nie będzie wygodnie robić dłuższych dystansów. W każdym bądź razie życzę dobrego wyboru i radości z jazdy. Owiewke koniecznie załóż by w klatę kobitce nie wiało. wytapatalkowano |
Hmm....
A jaki kolor? :) |
Forumowa sztuka :) Biała z niebieskimi naklejkami.
Zaczekaj masz oczywiście rację będziemy starać się unikać asfaltów :) Owiewka jest już założona od katełema Postawiliśmy na jedną kartę. W końcu ma motocykl szosowy to teraz trzeba terenu spróbować. A wróże z fusów że małym GSem by się zraziła do offa. |
Czyli TT600E? Kanapę u Janka z Limanowej zrobić i ogień..owiewka może być mocowana na kierze uniwersalna. Skoro mówisz, że ma już szosowy to dobry wybór.
|
Tak TT600E 89cm wysokość siedzenia to nie jest tragedia, jeździła ostatnio na drz 400 tam jest wyżej i już było trochę za wysoko. Szosowy ma ale idzie na sprzedaż.
Tak się wkręciłem w poszukiwania sprzętu że prawie kupiliśmy XR650R ale się obudziłem że to dla żony ma być, a nie dla mnie :) |
Tomas - kanapa nie tyle wysoka w 600E co niezbyt wygodna, o to mi tym razem chodziło. Niech dobrze służy.
|
A ok jak by co to można jakiegoś barana na siedzenie albo drewniane kulki jak mają taksiarze :)
|
Cytat:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca89380bc4d6.jpg |
Śliczna.
|
Spokojnie pobrudzimy ją :)
|
Hia Było, było, było ale i ja troszkę zaśmiecę... Szukam pierwszego moto dla mojej żonki. Ma być turystycznie, czesto w koło komina zdecydowanie po czarnym. Żonka ma 160 cm, dość silna jak na kobietę... Cena w granicach 20-30 tysi... Ma być komfortowo dość, bo żonka bywa marudna... Myslalem o jakimś małym GS, czy cuś... Hmm sam już nie wiem... Dziękuje za odp
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Za 30 to kupisz 3 GS z rotaxowym singlem: czarny, rozowy i zolty.
|
kałasaki versys
|
Spokojnie Ci na F700GS starczy, a to juz się odpycha (silnik ten sam co w 800tce). Czesto mozna znalezc z obnizonym zawieszeniem. Kumpela w W+wie miala, ale nie wiem czy juz sprzedala no i nie wiem ile cenila. Jak chcesz mogę dac Ci kontakt.
Jest jeszcze f650GS dwucylindrowy- to to samo co 700tka, tylko przed liftem. Nie mylic z f650GS z singlem- ten po lifcie zmienil nazwę na G650GS. :) Wysłane przy użyciu Tapatanka |
Z gs 650 twin bedzie zadowolona :) ja swojego uwielbiam :)
|
Moja przejeździła 40tys na f650 twin, była zadowolona, narzekała trochę na słabe hamulce, później na słabe zawieszenia.
Jeśli budżet pozwoli to szukaj F700gs, ma lepsze heble. |
Popieram,
teraz będzie mój 3ci sezon na f700gs (przedtem f650g rotax). Fajne to, wygodne, w lekki off też zjedzie. https://lh3.googleusercontent.com/az...A=w496-h330-no |
Cytat:
|
Hallo!
Dlaczego nikt nie zaproponuje na pierwszy motocykl jakiejś 250-ki lub max. 400-setki.?? W tym budżecie można przebierać w nowych ofertach. Nie znam potencjalnej kierowniczki, ale skoro to ma być pierwszy raz, to może zacząć od początku a nie od 200 kg mastodontów.:) CRF 250L- nowe za około 17 tyś. Do nauki w sam raz. |
Cytat:
|
GS 500 czy 650 GS ???
|
Moze gs310?
|
Skoro Komar odświeżył temat, to ja tu zarekomenduję mojego Źrebaka :) Z przyczyn życiowych przekażę go drogą kupna innej kobiecie. Kobiecie, bo obniżyłam i bo lekki. AJP SPR 240 enduro. Masa wraz z 9l. w baku to 116 kg. Siodło po założeniu kości obniżającej na wysokości 83 cm. bez wycinania. Bardzo przyjazny sprzęt.
https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=44147 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |