![]() |
250 za kompletny kolektor czy tylko za ten od przedniego cylindra?
|
Cytat:
|
Cytat:
Przedniego? U mnie to jest tylny |
2 Załącznik(ów)
Dzis zamontowalem regulowany amor skretu
Załącznik 101687 Załącznik 101688 i pozagladalem tu i tam, znalazlem pocacy sie wysprzeglik i zastanawiam sie czy wymieniac oring (zna ktos rozmiar?) czy nie pieprzyc sie i zapodac Oberona (gdzie najlepiej kupic??) Mysle tez nad zmiana przelozenia by podniesc predkosc obrotowa silnika na ostatnim biegu, zastanawiam sie miedzy 16-42 co daje -5,9% a 17-44 co daje -4.5% Testowal ktos takie przelozenia ? |
Z tego co tu piszą zmian większych nie ma w Oberonie. Jedynie lepsza jakość wykonania. Jeśli masz $ to kupuj.
BTW. kiedyś w Ducati wymieniłem na Oberona i klamka chodziła lżej jakieś 30%. http://www.oberon-performance.co.uk/...ders_KCSC.html |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 101691 |
No ładny.
U mnie bije koło (góra-dół) z przodu przy prędkości 60-90, czasami przy większych da się odczuć. Byłem już wyważać i dalej to samo. Chyba muszę zmienić oponę, bo na oryginalnej było ok. Obecnie siedzą mitasy E07. |
Tez miałem bicie lewo-prawo, przy ustawieni dampera +9 na 24 kliki , nie mam bicia
|
Cytat:
Amorek nalezy troche przerobic , ucinajac orginalne mocowanie dorobic gwint z drugiej strony i lezy jak nalezy. Jest pare cm dluzszy ale po odpowiednim ustawienu uchwytu na ladze i zacisku na amortyzatorze wszystko pieknie smiga . Ma 27 klikow |
1 Załącznik(ów)
Wycentrowałem przednie koło, tak amatorsko bez zdejmowania koła, w weekend test. Jeśli poczuję różnicę to ściągam i robię solidnie.
Wymieniłem też szybkozłącze przewodu paliwa z plastikowego na takie solidniejsze. Niby nie miałem takiej potrzeby, ale co facet ma robić w wolnym czasie jak nie grzebać w garażu. |
1 Załącznik(ów)
Wysprzeglik po rezebraniu w środku wygląda jak nowy, zero zużycia a jednak się lekko poci. By Polak nie był mądry po szkodzie Oberon jest już w drodze a original niech leży w razie w.
Uszczelka w oryginale nie jest zwykłym oringiem i wygląda tak Załącznik 101753 No i zamiast "krwi Magury" która chyba jest królewska sądząc po cenie, idzie olej z "citroena" :D |
U mnie w starej 950 jak zalaem olej z citroena sprzęgło chodziło 2razy ciężej. Lhm citroenowski jest znacznie gęstszy od Magury.
Można kupić olej hydrauliczny do hamulców rowerowych. |
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiesz jak jest z ludźmi i z różnicami...
|
w 950 lałem lhm citroenowskiego zero różnicy, a w 1090 jest dot4, (zaskoczyłeś mnie że w 1190 jest inaczej).
|
Cytat:
|
U mnie w 1050 2016 Magura blood mineralna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
1190 2016 dot4 lub 5.1
Posiada ktoś offroad dongle? Warte to prawie 400zł? |
Cytat:
|
Cytat:
|
O czym? Czy olej z citroena stosowac? :)
Ja osobiście po zmianie z Magury na LHM różnicy (oprócz ceny) nie zauwazylem. Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Też mam. Polecam. Ustawiasz trakcję i abs jak chcesz i zapominasz o temacie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o ten dongle to czy jak on jest wpięty to abs i tc są wyłączone czy dochodzi wtedy w menu motocykla pozycja off road?
|
Cytat:
Sam decydujesz co chcesz mieć on ,a co off Masz tylko stan jaki ustałiłeś, czyli co jest wyłączone się po wyłączeniu zapłonu nie załącza potem automatycznie. Jedynie co dochodzi , to po odpaleniu motocykla żółty baner na wyświetlaczu -Illegal, kasuje się go przyciskiem return na kierownicy ( tak jest w 1290 SAR) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mapy są te same: sport, road, rain , off - nie zauważyłem dodatkowej |
wlazlem teraz do sklepu ktm i czytalem opis faktycznie nic tam nie ma o mapie i paliwie. Dal bym sobie reke uciac ze byla informacja ze dongle pozwala na jazde na paliwie slabej jakosci e85.
|
Jest takie coś w ustawieniach https://youtu.be/a6L6ab72a3U?t=433
|
Cytat:
Czyli dalej miał bym rękę:D |
Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290
W 1190 może można było, w 1290 nie ma takiej pozycji w menu, czy z donglem, czy bez.
Jest tez różnica w ABS, w 1290 ABS jak wyłączasz to tylko na tylnym kole, przedniego nie da się wyłączyć A jednak mnie coś tknęło, sprawdziłem i z donglem może być ABS całkiem off lub offroad, map na gównianą wahę nie ma. Może amerykański dongle jest inny niż europejski |
1 Załącznik(ów)
Dostałem właśnie dongla. Zaskoczenie małe, bo myślałem że uchwyt trza kupić osobno, a tu w paczce komplet. Plus mały prezent od sklepu, otwieracz.
Z innej beczki. Ma ktoś problem z dziobem, tzn luzem lampy itp.? Kilka osób narzekało na słabe mocowanie i znalazłem takie rozwiązanie STHEADBRACE 2.0 |
1 Załącznik(ów)
W długich trasach cierpiało ramię, więc dzisiaj zainstalowałem podwyższenie kierownicy Accel 50mm. Fajna sprawa, bo można zmieniać też pozycję przód-tył.
|
Cytat:
|
O ile dobrze widzę na fotkach to dali tam 3 oringi.
Szkoda, że nikt nie dał tam przynajmniej jednego pierścienia prowadzącego aby przenosił siły boczne, tłoczek by się nie klinował i oringi by dlużej żyły. Tak samo jest jest w puszcze amortyzatora jak jest tłok zamiast membrany. Same oringi to dla mnie trochę głupi pomysł. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Co nie zmienia faktu że skuteczny. 😁
Cytat:
|
Jadą KTMy na motomikołajach
https://youtu.be/WDE-HK5CdGE Przy okazji pierwszy raz kluczyk zgubił łączność z motocyklem w trakcie jazdy, nie zpowodowało to żadnych implikacji,z wyjątkiem upierdliwego komunikatu na wyświetlaczu. Czyżby 4 KTM-y koło siebie to za bogato? Potem pomogło przyłożenie kluczyka w okolicy anteny. |
Zamówiłem ten wysprzęglik SiguTECH, wczoraj przyszedł, ale inny niż zamawiałem i tańszy model. Jestem wkurzony. Wczoraj napisałem wiadomość, ale czuje że to oleją, bo o numer śledzenia też musiałem pisać.
Kupiłem ten: https://www.sigutech.com/en/sigutech...en-hydraulikol a otrzymałem ten: https://www.sigutech.com/en/sigutech...en-hydraulikol ...a było kupić Oberona. |
Kurde, właśnie zamówiłem tak jak Ty. Zobaczymy co będzie. Zaraz im napiszę maila z uwagą żeby się przypadkiem cwaniaki nie pomylili...
Na maila kiedyś im pisałem zapytanie czy ten wysprzęglik będzie pasował do mojego KTMa, do dzisiaj nie ma odpowiedzi.
Wejdź sobie tutaj https://www.sigutech.com/en/order-history kliknij w szczegóły i tam będziesz mógł napisać wiadomość. |
Thx.
Cytat:
Ja z początku chciałem im ten "zły" wysprzęglik odesłać, ale jednak zrezygnowałem i napisałem wiadomość że zostaję przy nim. Zapytałem też czy oddadzą mi różnicę w cenie. Wiadomość wysłałem 11 grudnia (po zalogowaniu na ich stronie, tam gdzie można się kontaktować z nimi w zakładce produktu), a więc już prawie tydzień i brak odpowiedzi. Spróbuję jeszcze napisać zwykłego maila. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:54. |