![]() |
cześć,
ma ktoś numer do ZŁOMA, trzeba obejrzeć motorek w okolicach Biłgoraja? |
Moje próby samotnej integracji kończyły się często w ten sposób:
https://www.youtube.com/watch?v=wA9x0P-z1pU https://www.youtube.com/watch?v=PdOfDZh9AWw Koło Żdaniewa byłem około 12-1 w nocy ale nie wiedziałem, że to za rzeką :D :D |
Czesc Panowie,
Niestety ze wzgledu na niedopatrzenie daty waznosci paszportu ominal mnie wyjazd z Wami. Teraz juz paszport jest, mam urlop w przyszlym tygodniu. Ktos chetny na wyjazd na Ukraine? Mam auto z przyczepka, jestem z Lodzi, jezdze TTR600. Pozdrawiam |
Witajcie.
Pytanie do Mirmila, Puszka. Jak w tym roku wygląda temat integracji? Będzie coś organizowane? I mniej więcej w jakim terminie? Pozdro |
Bedzie organizowana jak zawsze w okolicach 15 maja
|
Panowie, czy ukraińska integracja jest planowana na 2020?
|
Vii ukrainska integracja 17-19 maj 2019
A spójrz post wyżej.
|
Cytat:
ok, zauważyłem 😉 |
Cytat:
Dopytuję bo mam też inny wyjazd w maju więc fajnie byłoby znać konkretny termin Ukrainy w najbliższym czasie;) |
Cytat:
Duzo ludzi wyjezdza na majowke na kilka dni, dla niektorych nie jest tak latwo pojechac 2 tygodnie pozniej, znowu na 3-4 dni, ze wzgledu na rodzine, czy prace. Dlatego im pozniej w maju, tym lepiej, ale nie za pozno, bo 11-14 czerwiec tez jest wolne( Boze Cialo) Wiec Integracje planujemy 15-17 lub 22-24 maja. Decyzje podejmniemy pod koniec lutego. |
Może jednak w Boze ciało? Zawsze to 1 dzień wolnego wiecej.
|
Cytat:
|
A jak ta baza w Zdaniewie? Zostaje na ten rok?
|
To dawajcie Panowie już konkretny termin. Czym wcześniej termin znany tym łatwiej będzie coś zaplanować.
|
Tylko NIE 22-24 maja:bow::bow:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wszystkim nie dogodzisz .
komunia wesele rozwód wszyscy nie muszą jechać |
Cytat:
|
Nie ma co liczyć na tegoroczną Integrację UA zamykają granicę dla obcokrajowców w sumie u nas jest to samo od 15 marca
|
Cytat:
Jak narazie termin integracji 2020 sie nie zmienil. Granica zamknieta tymczasowo, a Integracja dopiero za 2 miesiace. |
Po pierwsze to nie plotka i nie zamęt sam potwierdziłes że to tymczasowe!! Mirmil myślisz że coś się zmieni? to dopiero początek tego syfu, bądźmy realistami musicie to brać pod uwagę
|
Jak Mirio mówi że luz to luz to tak jest. Miro to siła spokojui wie co mówi.
|
Cytat:
Masz potwierdzenie tej wiadomosci, ze integracji nie bedzie? Moze organizatorzy o tym gdzies napisali? 2. O wirusie jest osobny watek, tam sie wykaz, a nie w temacie integracji. |
Mirmil jakieś wieści? Pewnie nie uda się zorganizować zlotu jak co roku, ale może macie alternatywny plan: zajęcia w podgrupach (niewiem jakie są w UA limity spotkań ludzi) lub zmiana terminu na późniejszy?
|
Może chociaż jesienna się uda ?
|
Witam ,jak ten syf minie to się pisze 1.co roku tam jeżdżę ale na takiej imprezie jeszcze nie byłem.poz
|
Jakbyś powiedział to bym Cię zabrał.
|
Witaj smigacz ,widzę tu parę osób znajomych i z forum Trampka,pozdrawiam
|
Witajcie.
Jest jakaś szansa na integrację w tym roku? Orientuje się w ogóle ktoś jak wygląda teraz sytuacja z wjazdem na Ukrainę? |
Badanie na covid przy wyjezdzie
Kwarantanna przy powrocie.. |
jak się stestujesz na wjeździe /o ile jest taka strefa na granicy/ to nie ma kwarantanny.
poza tym teraz to jest tak, że masz 48h na zrobienie testu po przekroczeniu granicy spoza Shengen - jeśli go nie zrobisz wpadasz w kwarantanne. więc nie do końca jest tak prosto jak piszesz Puszek. potwierdzone w praktyce sprzed dwóch tygodni przy powrocie z Turcji. m |
Cytat:
"ZASADY OBOWIĄZUJĄCE OD 30 MARCA 2021 Zasady dla podróżnych przybywających do Polski ze strefy Schengen 1. Podróżni podlegają kwarantannie, chyba że przedstawią negatywny wynik testu na COVID-19. Test będzie musiał być wykonany nie później niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy. 2. Rodzaj testu: PCR lub antygenowy. 3. Rozwiązanie obejmie wszystkie środki transportu: transport zbiorowy i indywidulany oraz piesze przekraczanie granicy. 4. Podróżni, którym została nałożona kwarantanna w Polsce, będą mogli wykonać test*, którego negatywny wynik zwolni z kwarantanny. Zasady dla podróżnych przybywających do Polski spoza strefy Schengen 1. Każdy z podróżujących jest skierowany na kwarantannę. 2. Z kwarantanny nie będzie zwalniać test wykonany w kraju, z którego przybywa dana osoba. 3. Podróżni, którym została nałożona kwarantanna, mogą w Polsce wykonać test*, którego negatywny wynik zwolni z kwarantanny. 4. Rodzaj testu: PCR lub antygenowy." Reasumując, wracając z Ua z automatu kwarantanna, jej czas zależy od czasu uzyskania negatywnego wyniku testu zrobionego już w Polsce. Jadąc na UA musisz mieć test max 48h do tyłu zrobiony i podobno (?) ubezpieczenie na skutki leczenia covid. |
Czyli w skrócie: najwcześniej integracja na jesieni, jak kurz po Covid opadnie i mistrzowie ceremonii w osobach Puszka i Mirmila będą mieli czas/ochotę to ogarniać. Bardzo się stęskniłem z tą imprezą...
|
Cytat:
|
Tommi - powyżej napisałem dokładnie to co wkleiłeś.
Testujesz się i masz odpust. Jeśli jesteś pozytywny to chyba nie ma Znaczenia skąd przyjechałeś lub nawet czy gdziekolwiek byłeś - i tak kibel. Kwestia jak dla mnie są znaczne koszty tej zabawy w testy :/ 200 Okęcie, Wrocław 450. Potwierdzam niestety ze testy Tureckie zostały olane przez pograniczników. Szkoda bo tylko 90 zet... |
Cytat:
|
To tak konkretnie kiedy mamy się pakować na wyjazd ?
|
Też bym się pisał na jesień .Ostatni raz tam byłem w 2019tym.Jak nie wyjdzie integracja UA to możne by się ktoś wybrał mała grupa na lekkich moto z dojazdem na vanach.choć by na dwa trzy dni.poz
|
Gdzies sierpniu chetnie bym sie wybral na Ukraine na 2 dni jadac vanem z lekkim .
Wiec jesli ktos chetny i ma vana to pisac :) moze cos sie uda ..:Thumbs_Up: pozdr |
Chętny...;)
|
Cytat:
jeszcze jeden i by bylo super w 3 jechac .. odezwe sie :Thumbs_Up: |
:Thumbs_Up:
Ja bym się pisał na sierpień ,w lipcu jadę z rodzina i nie wyrobie z czasem |
Na jesieni przyjdzie grypa a z nią COVID i domniemywam że będą raczej zaostrzać obostrzenia niż luzować..:(
|
Byłem ostatnio na Ukrainie 14-20 sierpnia ,załapałem się z grupa z forum Transalp.
Na granicy w Krościenko pustki ,respektują każdą szczepionkę (jakiś czas mieli zastrzeżenia co do jednej dawkowej Dzonsona). Wiadomo ,zielona karta która jest już biała, no i ubezpieczenie covid -19 zapłaciłem u siebie w Warcie 27zł na tydzień.Pogoda była w pyyte i trochę pojeździłem. Postawili już parę znaków na pasmie Pikuja z zakazem wjeżdżania motocyklem co miejscowi maja raczej w du... ale widzę ze powoli małymi kroczkami wszystko zaczyna się zmieniać i w przyszłości będzie jak u nas . Dalej Borzawa czy krasna i swidowiec nie ma problemów.pozdrawiam |
https://www.facebook.com/groups/4359...7907715275783/
Na Pikuja postawili szlaban Na na teren Kaprackiego Parku Narodowego to juz nawet rowerem nie wolno. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2344f8f2dc.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...48c1904017.jpg |
Cytat:
W kwietniu 2019 powstał Park Narodowy Bojkowszczyzna. Z mapy wynika że "od dołu" nie ma Parku, a sam Pikuj jest na granicy. Czy już w ogóle jest zakaz ? https://drive.google.com/file/d/1TUY...ew?usp=sharing |
Cytat:
|
W okolicach Sławska budowany jest ośrodek narciarsk.
"Ośrodek zajmie niemal 1200 hektarów i będzie oferował 41 tras narciarskich, nowoczesne wyciągi oraz 25 hoteli z ponad 5500 pokojami. Pierwsza faza budowy, obejmująca 127 hektarów, rozpoczęła się w pobliżu miejscowości Wołosjanka." https://www.narty.pl/tresc-artykulu/...-narciarskiego |
Wojna jest dla biodków, elita się bawi.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |