Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szuter party III PL-UA-SK-PL (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8590)

wolly 05.08.2011 00:39

Nie mówię nie:D, ale teraz muszę chodzić do fabryki bo co dobre to się szybko kończy i sezon urlopowy, nie muszę Ci tłumaczyć .Osobiście mogę o pietruszkę bo i tak nie muszę nikomu nic udowadniać a tekst czy panowie butów nie zdejmują będę długo pamiętał ogólnie jestem za i żołądkowej też bym się napił przy ognisku .A na marginesie to nie za bardzo rozumiem impreza była dobrowolna nikt nikogo na siłę i pod przymusem nie ciągnął chyba??, a pogoda jest zawsze raz lepsza raz gorsza :p

Mirmil 05.08.2011 08:24

Cytat:

Napisał xralf (Post 190512)
Pier .... malkontenci.
2.Track był w normalnych, suchych warunkach do przejechania na Afryce w palcem w du...e, a że lało - trzeba było jechać asfaltem ...

w suchych warunkach trasy off nie byly do przejechania afryka

Kolega xralf rzuca stwierdzenie ,ze traska w normalnych warunkach jest do przejechania z palcem w du..e.
Uscislijmy te trzy znaczenia,
Warunki suche,czy normalne?czy to takie,ze nie padalo przez tydzien,czy niepadalo juz od miesiaca?Trasa sobotnia prowadzila przez brody,cieki wodne i strumyki-tam nigdy nie jest sucho

Czy z palcem w du..ie to tak,ze mozna jechac samemu,nie zaliczyc wiecej wywrotek niz mozna policzyc na placach jednej reki i zrobic traske w od switu do zmroku?
Bo ja tak rozumiem te znaczenia.
Nie mowie,ze sie nie da tej traski wogole przejechac AT.Ale czepiam sie slow xralfa,bo dla mnie jego stwierdzenie to,cos w stylu"jak by babka miala wasy,to by byla dziadkiem"

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190692)
No Mirmił, jestem chętny (ja tez lubie zakłady):) ale nie w ten weekend, planowana dawno impreza rodzinna:)
Moja stawka to 500zł, mniej wiecej tyle wydałem na ten wyjazd
Jest kilku chetnych widzę na forum i mam kilku swoich ...czy zapłacisz każdemu co przejedzie tą trasę??:D jesli nie przejedziemy cała kasa jest Twoja:)
Zakład jest prosty CZY MOZNA SZLAK SZUTER PARTY PRZEJECHAĆ AT
Mówiłeś że nie:Sarcastic: My mówimy że tak:D powiedzmy w ciągu 24godz.
Podtrzymujesz zakład?? A moze chcesz podbić stawkę:D
Chcesz jechać z nami, czy wystarczy Ci ślad GPS.

Nie bede placil nikomu za przejechanie Africa traski z Szuter Party,ale zaproponowalem zaklad xralfelfowi (moze byc nawet i o podwojna stawke),ze nieprzejedzie tej trasy na AT.

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190592)
Mirmił, wchodzę w to (o pieniądze, nie o pietruchę) pojedziesz dużym klockiem tego piątkowego offa to się przekonasz że można, a dla niektórych nie.

Zbyszek-wlasnie o to mi chodzi,niektorzy przejada a dla niektorych trasa nie bedzie do pokonania.
Sam pisales,ze odradzales swoim synom przyjazd,ze wzgledu na warunki panujace na trasie.TY jestes doswiadczonym jezdzcem.
Ja raczej nie i na poloniny zabieram cos mniejszego,a na africe jezdze po szutrach i tych gorszych asfaltach.W bloto jest za ciezka i za niska.
A trase z Szuter Party III przejade z checia,czy to w formie zakladu,czy dla towarzystwa i czystej przyjemnosci z jazdy

Dunia 05.08.2011 11:04

Widzę, że duch rywalizacji rządzi. :dizzy: czekam niecierpliwie:o na film lub relację z przejazdu...

puntek 05.08.2011 11:32

Bardzo mnie ciekawi jakie są zasady na ten przejazd?
czy kierownik lata sam?
czy przy zassaniu stosuje się pomoc ? myślę że tak - ale w takim razie gdzie rywalizacja ?

Dla wspomnianego przelotu myslę - że można zrobić takie zawody - wpisowe 500 PLN - określone z grubsza koszty ( jakiś koń i łańcuch do wyciągnięcia) i zwycięzca bierze wszystko - - koszty , a ci co nie dadzą rady (mimo szumnych deklaracji ) kółko na golasa po połoninie :) może być na moto :D
W tym roku raczej nie dam rady..
:( ale na maj w przyszłym piszę się na taką organizację i udział... :)

AmberBamber 05.08.2011 12:56

Ale zakład idzie o przejazd AT w takich warunkach pogodowych jak były 29-31.07? Czy na sucho? A by the way to nikt na AT nie przejechał całego track'a?

Mirmil 05.08.2011 13:18

Cytat:

Napisał AmberBamber (Post 190769)
Ale zakład idzie o przejazd AT w takich warunkach pogodowych jak były 29-31.07? Czy na sucho? A by the way to nikt na AT nie przejechał całego track'a?

ZAKLAD na sucho na africe z palcem w du..e.

Tracka sobotniego przejechalo w calosci 4 osoby,(czyli chyba 6% uczestnikow imprezy)z czego wszytskie sprzety byly lzejsze od afriki twin.

:at:

lena 05.08.2011 14:55

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190776)

Dla rozładowania napięcia - ja poproszę o foty tych" palców w dupie/ach, na sucho, podczas jazdy". To dopiero będzie coś! :)

gowacki 05.08.2011 17:59

potwierdzam tylko 4
my wymiekliśmy
sił i klocków zabrakło

A chłopaki przyjeli po soljance i jeszcze coś z fasolą dla dopału i poszli jak burza.
szacun ;D

zbyszek_africa 05.08.2011 20:57

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190776)

Tracka sobotniego przejechalo w calosci 4 osoby,(czyli chyba 6% uczestnikow imprezy)z czego wszytskie sprzety byly lzejsze od afriki twin.

:at:

Ok Mirmił, Xralf lekko przesadził:) Na sucho z palcem w d.., to tego nie da się przejechać (Lenka jesteś boska:D)
Do tego trzeba co najmniej trzech zgranych doswiadczonych jeźdźców zdecydowanych na przeprawówkę przez 24godz i odpowiednia motywacja.
Za samo pokazanie komuś czy ja to przejade czy nie (mam to w d...)
Natomiast jeśli jest jakaś nagroda główna/zakład to chętnie podejmuje wyzwanie, oczywiście wcześniej oceniając swoje siły na zamiary. Nie jestem kozak, wczesniej wszystko analizuje, stąd nie zaskakują mnie warunki.

pozdr. Do zobaczenia, myślę że w cieplejszej atmosferze:)

wolly 05.08.2011 21:54

Zbyszek ,dopisuje do listy zrobimy to tylko w grę wchodzi dopiero wrzesień w tamtym roku było podobnie(jakoś Ci co przejechali prawie całą trasę nie stękali) tylko jakieś mniejsze ciśnienie było ,niestety teraz co drugi to prawie Teddy B :) i chyba potrzeba odreagowania wyzwala nadmiar ciśnienia.
Ostatnio jest trend na imprezach czym trudniej tym lepiej i tak jest wszędzie BMW, AT ,4x4 itd .nakręcacie najpierw organizatorów , którzy stają na głowie żeby było ok i starają się sprostać wymaganiom klienta . Z tego co widziałem chłopaki jechali trasę przed imprezą i chyba każdy co oglądał foty musiał się liczyć ze jak popada chociaż jeden dzień to będzie LIPA to są GÓRY . I napisze jeszcze raz do znudzenia AT jest enduro turystyczne i waży ponad 200kg sprzęt raczej nie w taki teren i w warunki pogodowe ale kto bogatemu zabroni; pewnie za jakiś czas będą tematy mam krzywe koło, umarło łożysko itd najważniejsze że nie było strat w ludziach

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:58.